Την απομάκρυνση 16 σκαφών, που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Αίγινας και κρίθηκαν ως επιβλαβή λόγω ακινησίας, αποφάσισε η Γνωμοδοτική Επιτροπή.

limeniko-tameio-apofasi-epitropis.jpg
Συνολικά δεκαέξι σκάφη τα οποία ελλιμενίζονται σε διάφορα σημεία του λιμένα της Αίγινας, χωρίς την άδεια της υπηρεσίας και κρίνονται ως επιβλαβή λόγω ακινησίας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, αποφάσισε η Γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων, ή πλοίων κατόπιν της υπ’ αρ. 2489/05-08-2024 προσκλήσεως του Προέδρου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, στη συνεδρίαση που έγινε στις 9 Αυγούστου 2024. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στους ιδιοκτήτες των εν λόγω πλοίων θα δοθεί έγγραφη πρόσκληση διορίας 15 ημερών να τα απομακρύνουν από τον λιμένα, συμφώνως των διατάξεων του Ν. 2881/2001 (ΦΕΚ16Α/2001).

Μετά το πέρας της προθεσμίας τα πλοία θα μεταφερθούν με μέριμνα του φορέα στο Λιμένα Λεοντίου σε χώρο δικαιοδοσίας του.

Τα έξοδα της μεταφοράς των πλοίων θα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους. Η ασφάλεια των πλοίων τόσο κατά την μεταφορά όσο και κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Λεόντι, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των πλοιοκτητών.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της απόφασης, η Επιτροπή Γνωμοδότησης έλαβε υπόψη της τις σχετικές διατάξεις, εκθέσεις αποποίησης κληρονομιάς, και το από 12-01-2021 έγγραφο του Λιμεναρχείου Αίγινας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png