Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απευθείας αγορά του οικοπέδου, που χρησιμοποιείται ως parking στο λιμάνι της Σουβάλας.  Τι αναφέρει η εισήγηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά.

agora-oikopedou-souvala.jpg
Μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 2024, εκφράστηκε ομόφωνα η απόφαση, της καταρχήν σύμφωνης γνώμης του Σώματος, για την απευθείας αγορά του οικοπέδου, που βρίσκεται στην περιοχή Σουβάλα της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, του Δήμου Αίγινας, επιφάνειας 3.473 τ.μ. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για το τρίτο ακίνητο, σε διάστημα μικρότερο του έτους, που ο Δήμος Αίγινας βάζει στα αναπτυξιακά του πλάνα, μετά από τις αντίστοιχες εισηγήσεις του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμά. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αγορά του οικοπέδου στην περιοχή Κουλινάρι, όμορου με το με το Ράκειο κληροδότημα του Δήμου Αίγινας, όπου και βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Μέχρι τον Μάιο του 2024, ο χώρος είχε αξιοποιηθεί σε μία εντυπωσιακή υποδομή για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας.

Μόλις δύο μήνες πριν, στις 4 Ιουλίου 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απευθείας αγορά, του ακινήτου της Παλιάς Ηλεκτρικής, στο κέντρο της Αίγινας.

Η νέα πρόταση, που συζητήθηκε στις 28 Αυγούστου 2024, αφορά το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σουβάλας και μισθώνεται από το Λιμενικό Ταμείο ως parking. Στο σχεδιασμό του Δήμου, εκτός από την δημιουργία ενός δημοτικού parking, περιλαμβάνονται και άλλες εγκαταστάσεις, όπως παιδική χαρά, γήπεδο αθλοπαιδιών και υπαίθριο θέατρο.

To σχετικό σημείο της εισήγησης από το Γραφείο Δημάρχου αναφέρει τα ακόλουθα: Το γεγονός ότι το ανωτέρω προπεριγραφέν οικόπεδο κρίνεται ως το μόνο κατάλληλο για την ωφέλεια του Δήμου Αίγινας, καθώς ευρίσκεται έναντι του λιμένα της Σουβάλας και συγκεκριμένα έναντι της εισόδου και εξόδου του λιμένα, που εξυπηρετεί πλόες ακτοπλοΐας και εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες των κατοίκων, των τουριστών και επισκεπτών του Δήμου.


Είναι το μοναδικό ακίνητο το οποίο στη συγκεκριμένη Κοινότητα ευρίσκεται μέσα στον οικιστικό πυρήνα εντός της ζώνης παραλίας και εφάπτεται με την παραλιακή οδό Αίγινας – Σουβάλας. Λόγω αυτού μισθώνεται από το έτος 2016 έως και 12/04/2027 από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αίγινας με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας». 

Τέλος η θέση του και η έκτασή του θα προσδώσει τη δυνατότητα για παράλληλες χρήσεις πολλών και διαφορετικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου, όπως δημοτικό parking, παιδική χαρά, γήπεδο αθλοπαιδιών, υπαίθριο θέατρο και άλλα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα επί 16 ψηφισάντων μελών, συμπεριλαμβανομένης της θετικής ψήφου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, κ. Ηλίας Γρυπαίου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png