Συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας. Οι αρμοδιότητές της και τα μέλη που την αποτελούν.

dimotiko-simvoulio-aeginas-apofasi.jpg

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ανάμεσα σε άλλα, η εισήγηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, αναφέρει ότι για θέματα αρμοδιοτήτων των καταργούμενων
σχολικών επιτροπών συστήνονται υποχρεωτικά έως δύο επιτροπές σε κάθε δήμο ή μία  επιτροπή ανά δημοτική κοινότητα, αποκλειστικά στους δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων.

Στις επιτροπές του προηγούμενου εδαφίου
μετέχει υποχρεωτικά ένας διευθυντής σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του οικείου δήμου ή δημοτικής κοινότητας αντίστοιχα, και ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων ή όπου δεν υπάρχει, ένας εκπρόσωπος
των υφισταμένων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σε μαθητικό δυναμικό, με τους αναπληρωτές τους. Κατά τις συνεδριάσεις της ανωτέρω επιτροπής, όταν συζητούνται θέματα που αφορούν μια συγκεκριμένη σχολική μονάδα, δύναται να
καλείται επιπλέον ο οικείος διευθυντής…...»

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Ι. Συστήνει επιτροπή με τίτλο: «Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας», η οποία θα απαρτίζεται από τους κάτωθι:

1. Τους Δημοτικούς Συμβούλους Καραγιάννη Δημήτριο και Θεριανό Στυλιανό ως τακτικά μέλη, με αναπληρωτές τους Δημοτικούς Συμβούλους Βλαστό Νικόλαο και Άρσο Γεώργιο, εκ της πλειοψηφίας.
2. Τον Δημοτικό Σύμβουλο Ντελή Αντώνιο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο Μούρτζη Γεώργιο, εκ της μειοψηφίας.
3. Την κ. Αποσπόρη Σωζία, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια της την κ. Ντάφη Ανθούλα, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης.
4. Τον κ. Μπήτρο Γεώργιο, διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του την κ. Σώρρου Στυλιανή, διευθύντρια του 2ου Ε.Κ.Β΄ Πειραιά.
5. Τον κ. Βουβάκη Διονύσιο, Πρόεδρο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια του την κ. Μούρτζη Αικατερίνη, ως εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
6. Την κ. Κουκούλη Αικατερίνη, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Αίγινας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον κ. Κλώνο Κυριάκο, ως εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Αίγινας.

ΙΙ. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγιάννης Δημήτριος.

ΙΙΙ. Η Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας θα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

1. Θα εισηγείται προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εφοδιασμό από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη και από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες.
2. Θα εισηγείται στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
3. Θα εισηγείται στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων.
4. Θα εισηγείται στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων.
5. Θα παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτιρίων, την επισκευή και συντήρησή τους.

ΙV. Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα ασκούνται εφεξής από τη Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας.
V. Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας θα λήξει στις 31/12/2028.

Η απόφαση ψηφίστηκε με 17 θετικές ψήφους επί 19 ψηφισάντων μελών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τζίτζης Φίλιππος και Πτερούδης Νικόλαος ψήφισαν παρών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png