Ο Δήμος Αίγινας ανέλαβε τη διοικητική υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ύδρας.

dimos-aeginas-ypostiriks-ydrai.jpg
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, συζήτησε και αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Ύδρας, εγκρίνοντας τη σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας, για τη διοικητική υποστήριξη της οικονομικής του υπηρεσίας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η απόφαση αφορά έναν τομέα, διαδημοτικής συνεργασίας, που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις. Παράλληλα, καταδεικνύει ότι ο Δήμος Αίγινας έχει ισχυροποιήσει σημαντικά τις διοικητικές του υπηρεσίες, καθώς μπορεί, πλέον, να ανταποκρίνεται θετικά σε τέτοιου είδους αιτήματα.

Πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Ύδρας υπάρχει ανάγκη διοικητικής υποστήριξης, καθώς δεν υφίσταται το απαραίτητο προσωπικό για την άσκηση ορισμένων αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Υπηρεσίας του. Ο Δήμος Αίγινας έχει τη δυνατότητα να παρέχει διοικητική υποστήριξη στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ύδρας.

Προκειμένου να παρασχεθεί διοικητική υποστήριξη στον Δήμο Ύδρας από τον Δήμο Αίγινας, έπρεπε να συναφθεί μεταξύ των δύο Δήμων, σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 99 του Ν. 3852/2010. 

Αντικείμενο της σύμβασης αυτής, είναι η παροχή διοικητική υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ύδρας από τον Δήμο Αίγινας. Με τη σύμβαση αυτή ο Δήμος Αίγινας αναλαμβάνει την διοικητική υποστήριξη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ύδρας, η οποία δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. 

Ο Δήμος Αίγινας θα για την εκπλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης, θα εισπράττει το ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως για την ταμειακή - διοικητική υποστήριξη, ποσό που θα καλύπτει τις  λειτουργικές δαπάνες του στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης. Επιπλέον ο Δήμος Ύδρας επιβαρύνεται με δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας, διαμονής, διατροφής, υπερωριών υπαλλήλων, που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων και την εκτέλεση των εργασιών που προβλέπονται. 

Το ποσό της χρηματοδότησης προέρχεται από τακτικά έσοδα του Δήμου Ύδρας και θα καταβληθεί κατά το ήμισυ με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, το δε υπόλοιπο στη λήξη του πρώτου εξαμήνου από την υπογραφή της. Οι δαπάνες μετακίνησης διαμονής, διατροφής, υπερωριών υπαλλήλων θα καταβάλλονται μετά την πραγματοποίηση της μετακίνησης, υπερωριών κλπ. Η καταβολή του χρηματικού ποσού θα πραγματοποιηθεί με χρηματικό ένταλμα που θα εκδοθεί υπέρ του Δήμου Αίγινας.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτριος Καραγιάννης, με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Στυλιανό Θεριανό, καθώς και τον μόνιμο υπάλληλο ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού κ. Ευάγγελο Χατζή, με αναπληρώτριά του την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ Αγγέλα Ταλέβη, ως μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης. 

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρίνος Νικόλαος, ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξίου Σίλα και Πούντος Φώτιος ψήφισαν παρών.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png