Featured

Προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας στον Δήμο Αίγινας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2026.

Προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας στον Δήμο Αίγινας ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2026.

Στην ενίσχυση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο προχωρά ο Δήμος Αίγινας, μέσω προμήθειας εργαλείων και αναλώσιμων υλικών πυροπροστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 37.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σύμφωνα με σχετική Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η προμήθεια αφορά το σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού – Αίγινα, Κυψέλη, Βαθύ, Μεσαγρό και Πέρδικα – και κρίνεται απαραίτητη λόγω της έντονης ανάπτυξης της βλάστησης, που ενισχύεται από τις κλιματολογικές συνθήκες, τη γεωμορφολογία και τη νησιωτική φύση της περιοχής.

Βασικός στόχος της παρέμβασης, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, είναι η πρόληψη πυρκαγιών, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο. Παράλληλα, ο εξοπλισμός θα καλύψει και τις ανάγκες τεσσάρων πυροφυλάκων που αναμένεται να προσληφθούν με πεντάμηνη απασχόληση για την ενίσχυση της δασοπυροπροστασίας.

Η προμήθεια περιλαμβάνει τόσο μηχανοκίνητο εξοπλισμό όσο και χειροκίνητα εργαλεία και αναλώσιμα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αγορά χορτοκοπτικών, αλυσοπρίονων, φυσητήρων, αντλιών υδάτων και τηλεσκοπικών κονταροπρίονων, καθώς και εργαλείων καθαρισμού και συντήρησης όπως φτυάρια, τσουγκράνες, κλαδευτήρια και ανταλλακτικά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στα αναλώσιμα υλικά (όπως μισινέζες και εξαρτήματα μηχανημάτων), τα οποία κρίνονται απαραίτητα λόγω της εντατικής χρήσης και της φυσιολογικής φθοράς τους.

Η επιλογή των ποσοτήτων και των ειδών βασίστηκε σε πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και από συναρμόδιους φορείς, όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Δασονομείο Αίγινας. Ιδιαίτερα φέτος, η αυξημένη βλάστηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενισχύει την ανάγκη για εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης. Η δαπάνη έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2026


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.