2ος αγώνας δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Βαθιές ανάσες αισιοδοξίας στην καρδιά του χειμώνα!

Ήταν απόλυτα επιτυχημένος, έχοντας μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα στην ανάπαυλα μίας περιόδου με πολύ βροχερό καιρό. Παιδιά, νεαροί αθλητές, αλλά και έμπειροι δρομείς απόλαυσαν πραγματικά την εμπειρία ενός αγώνα δρόμου στην παραλία της Αίγινας και σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις παιδικές κατηγορίες. Σε αυτές έλαβαν μέρος μαθητές χωρισμένοι σε ηλικιακά group και αποστάσεις ανάλογες με τις δυνατότητες της ηλικίας τους. Τα παιδιά και οι γονείς τους πραγματικά διασκέδασαν τη συμμετοχή τους, όπως άλλωστε και οι περιπατητές που "αντιμετώπισαν" τα 8 χιλιόμετρα πεζοπορίας με χιούμορ και παρεΐστικη διάθεση! Η διοργάνωση βασίστηκε στο εθελοντισμό και τη συνεργασία τοπικών αθλητικών φορέων με εμπειρία στα αγωνίσματα δρόμου. Έτσι μπροστά από το πάρκο με το μνημείο του Καποδίστρια στην "Παναγίτσα", γύρω από τη μεγάλη αψίδα που είχε στηθεί εκεί, από νωρίς το πρωί επικρατούσε έντονη δραστηριότητα από τους διοργανωτές, προκειμένου όλα να πάνε όπως είχαν προγραμματιστεί.


Το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας είχε διακόψει την κίνηση στην παραλία, ενώ ο δρόμος από το Δημοτικό Στάδιο μέχρι το σημείο της εκκίνησης μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ζέσταμα των αθλητών. Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας ήταν και σε αυτή τη διοργάνωση φροντίζοντας για τις επικοινωνίες. Το Ίδρυμα Γεωργίου Μπεστ Κωστάκου φρόντισε για την χρονομέτρηση, το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού και ο επειγοντολόγος κύριος Σωκράτης Δούκας για τα έκτακτα περιστατικά. Εθελοντές υπήρχαν σε σημεία της διαδρομής, όπως επίσης και στην απονομή των διπλωμάτων και των μεταλλίων και για ό,τι άλλο θα μπορούσαν να χρειαστούν οι συμμετέχοντες. Η διοργάνωση δεν είχε απρόοπτα και όλοι έδειξαν να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας βράβευσε τον Βασίλη Ζαμπέλη για την προσφορά του.

Στους άνδρες ο Δημήτρης Ατματζίδης του Ολυμπιακού με χρόνο 25:13 πήρε τη πρώτη θέση. Δεύτερος ο Βασίλης Ζαμπέλης του Ο.Α.Κ.Α με λίγα δευτερόλεπτα διάφορα και χρόνο 25:31. Τρίτος ο Παύλος Τζαναβάρας που Παναθηναϊκού με πολύ καλή επίσης επίδοση και χρόνο 26:32. Στις γυναίκες, η Πέγκυ Στάρφα τερμάτισε με χρόνο 33:25 και ένα τεράστιο χαμόγελο που το διατήρησε και όταν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η νεαρή Φιλίππα Παπαϊωάννου του Ο.Α.Κ.Α. κατά την προσφιλή της τακτική τα "έδωσε όλα" στο τέλος και τερμάτισε με χρόνο 36:06. Την τρίτη θέση κατέλαβε με επίσης πολύ καλό χρόνο η Φαίη Θεοδωράκη του Ο.Α.Κ.Α. με το χρονόμετρο να σταματά στο 36:27.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png