5ο Κύπελλο Αφαία 2016. Υποδειγματική οργάνωση, σε έναν απαιτητικό δρομικό αγώνα.

Στη "σκιά" του ναού της Αφαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, το 5ο Κύπελλο Αφαία 2016 που περιελάμβανε αγώνα τρεξίματος 15 χιλιομέτρων, αγώνας τρεξίματος και περιπατητών 5 χιλιομέτρων και παιδικοί αγώνες 1.000 μέτρων. Η κατηγορία των 15.00. μέτρων περιελάμβανε κατηγορίες έως 34 ετών, 35-54 ετών, 35-54 και τέλος 55 και άνω. Από νωρίς στον κεντρικό δρόμο προς την Αφαία, αλλά και στην είσοδο του λόφου, υπήρχαν όργανα από το αστυνομικό τμήμα Αίγινας που ενημέρωναν όσους κινούνταν στην περιοχή, ενώ σε καίρια σημεία όλης της διαδρομής, βρίσκονταν εθελοντές, αλλά και μέλη της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας που φρόντισαν διαρκώς ώστε να είναι γνωστή η θέση των αθλητών στη διαδρομή των αγώνων.

Η διοργάνωση ήταν υποδειγματική και άφησε τους αθλητές που συμμετείχαν, ειδικά για πρώτη φορά φέτος, με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο αγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης η εκκίνηση δόθηκε στις 11 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα και για τις δύο διαδρομές, των 5 χλμ και των 15 χλμ.

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση εδώ.

Στα 5.000 μέτρα ο Γιώργος Γιαννούλης τερμάτισε πρώτος μετά από 21 λεπτά. Δεύτερος ο Δημήτρης Λορέτζος που τερμάτισε με χρόνο 0:22:37 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Κατρίδης που τερμάτισε με χρόνο 0:25:11. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Μόνικα Κομνηνού με χρόνο 0:25:45, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Θεοδωράκη Φαίη με χρόνο 0:30:05 και την τρίτη θέση η Μαριέλ Πτερούδη 0:35:52.
Στη διαδρομή των 15.000 μέτρων στην γενική κατάταξη, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σταύρος Χόζος με χρόνο 1:24:07, τη δεύτερη θέση ο Σπύρος Καπράλος με χρόνο 1:25:55 και την τρίτη θέση ο Φίλιππος Μαλλιούκης με χρόνο 1:26:31. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Liega Zelgalve με χρόνο 1:45:22, τη δεύτερη θέση η Παναγιώτα Σταυρούλα με χρόνο 2:05:22 και την τρίτη η Λάμπη Ελένη με χρόνο 2:06:01.

Στη διαδρομή των 15.000 μέτρων έως 34 ετών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με χρόνο 1:36:40, τη δεύτερη θέση ο Χρήστος Γκίκας με χρόνο 1:37:01, και την τρίτη θέση ο Γιάννης Καλούδης με χρόνο 1:38:27. Στην ίδια διαδρομή στις ηλικίες 35-54 ετών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σώζος Λαμπαδάριος με χρόνο 1:39:42, τη δεύτερη ο Χρήστος Παγώνης με χρόνο 1:41:09 και την τρίτη ο Νίκος Αθανασόπουλος με χρόνο 1:42:13. Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες την πρώτη θέση έλαβε η Χριστίνα Κάλτσα με 2:15:19. Τέλος στην κατηγορία 55 ετών και άνω, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αδαμάντιος Χατζής με χρόνο 1:40:06, τη δεύτερη ο Μιχάλης Μπόνης με χρόνο 1:49:16 και την τρίτη θέση ο Βασίλης Κρητικός με χρόνο 1:52:24, ενώ στις γυναίκες την πρώτη θέση η Μπισκεντζή Μαρία - Ιωάννου με χρόνο 2:17:02.

Απονομές στις γενικές κατατάξεις έκαναν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του ΝΟΑ κύριος Νίκος Πτερούδης, η πρόεδρος του ΟΑΚΑ κυρία Μάγδα Μαρίνη και ο Λιμενάρχης Αίγινας και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής. Στις άλλες κατηγορίες απονομές έκαναν ο επικεφαλής της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, ο προπονητής του ΟΑΚΑ κ. Βασίλης Ζαμπέλης και οι κύριοι Σταύρος Γκρόζας και Τέλης Σταύροπουλος, αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του ΣΔΥΑ αντίστοιχα.

Η άρτια διοργάνωση συνοδεύτηκε από πολλά κολακευτικά σχόλια για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας και τους αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς που προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία. Μετά από χρόνια παρουσίας τόσο σε σημαντικά δρομικά events εκτός νησιού, αλλά και διοργανώσεις ανάλογων δρομικών αγώνων στην Αίγινα, ο ΣΔΥΑ μπορεί να προσφέρει σταθερά υψηλή ποιότητα στις διοργανώσεις που αναλαμβάνει, και μάλιστα σε αγώνες όπως αυτός του Κυπέλλου Αφαία που έχει σημαντικές απαιτήσεις.

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ), του Δημοτικού  Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αίγινας (ΔΑΟΑ), του Νοσοκομείου Αίγινας, της ναυτικής  εταιρείας Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού (ΚΠΣ), της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας και την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Π.Σ Αίγινας, του Λ/Χ Αίγινας , και του Δασονομείου  Αίγινας.

Δείτε τα αποτελέσματα στα 5χλμ



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png