7ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας - Αίγινα 2018. Άρτια διοργάνωση με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων.


Με τις διαδρομές των 5.000 και 10.000 μέτρων πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην παραλία της Αίγινας ο 7ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας 2018, ένας αγώνας αναφοράς για δύο κυρίως λόγους: την άρτια διοργάνωση που επιτεύχθηκε μέσα από την αξιοποίηση της πολύχρονης εμπειρίας, την αγόγγυστη εργασία του Βασίλη Ζαμπέλη, την άριστη εθελοντική συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια όλων των φορέων που την στήριξαν. Τα πάντα λειτούργησαν εξαιρετικά και η οργάνωση ένωσε ανθρώπους που πάσχισαν με την ανιδιοτελή, εθελοντική προσφορά τους για την επιτυχία ενός αθλητικού θεσμού που τιμά την Αίγινα και δημιουργεί νέα δεδομένα.

Video 1





Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ.

Την έναρξη του αγώνα, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 10:45, κήρυξε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνα δρόμου 200μ για παιδιά Νηπίου, αγώνα δρόμου 600μ για μαθητές των 1ης, 2ας και 3ης τάξεων Δημοτικού, αγώνα δρόμου 1.000μ για μαθητές των 4ης, 5ης και 6ης τάξεων  Δημοτικού, αγώνα δρόμου 5.000μ για δρομείς και περιπατητές και αγώνα δρόμου 10.000 μ. Να σημειώσουμε ότι οι δρομείς που συμμετείχαν στα 5.000μ και 10.000μ και παρέλαβαν νούμερο ήταν περίπου 960, και, μαζί με εκείνους που δεν πρόλαβαν να πάρουν νούμερο ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1.000. Σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν τα παιδιά που έτρεξαν στους αγώνες για τις μικρές ηλικίες. Πράγματι η έναρξη των 5.000μ και 10.000μ ήταν εντυπωσιακή στην παραλία του νησιού, με τους δρομείς να σχηματίζουν έναν τεράστιο και πρωτοφανή, για τα δεδομένα της Αίγινας, σχηματισμό. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι, πριν την έναρξη του αγώνα των δρομέων, το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική σκηνή του αγώνα. Εκεί, στο τέλος των αγώνων, έγιναν και οι απονομές των μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες.
 
Ο φετινός αγώνας, εκτός από την οργανωτική του επιτυχία, είχε μία ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Κυριάκο Γκαρή και τα  5.000 μέτρα είχαν και θα έχουν και στο μέλλον τον όνομά του. Η διοργάνωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγής προς τιμήν του. Ο Σωτήρης Μπήτρος, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, σε μία σύντομη ομιλία πριν την έναρξη του αγώνα των 5.000 μέτρων, αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του. Η διαδικτυακή τηλεόραση του Aegina Portal μετέδωσε ζωντανά την διοργάνωση και όσοι μίλησαν σήμερα στον Σταύρο Ρωπαΐτη, που, έκαναν αναφορά στην προσωπικότητα και στην προσφορά του Κυριάκου Γκαρή. Μάλιστα ο νικητής των 5.000 μέτρων, Γιώργος Γιαννούλης, δήλωσε στο Aegina Portal αμέσως μετά τη νίκη του, ότι δεν είχε πρόγραμμα να αγωνιστεί στη διοργάνωση, αλλά το έκανε επειδή ακριβώς ο αγώνας είχε την ονομασία "Κυριάκος Γκαρής".
 
Ως ιστορικό ορόσημο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμμετοχή της ομάδας δρομέων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Αυτή, τουλάχιστον, την τοποθέτηση είχε ο διοικητής της σχολής, υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης μιλώντας στο Aegina Portal. Να σημειώσουμε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δόκιμοι και οι αξιωματικοί της σχολής που αποτέλεσαν την αποστολή στην Αίγινα, ξεναγήθηκαν στα Καποδιστριακά Κτήρια. Στην Αίγινα το 1829 ιδρύθηκε ο "Λόχος των Ευελπίδων", πρόδρομος της ομώνυμης Σχολής, η οποία το 1834 μεταφέρθηκε και  λειτούργησε στο Ναύπλιο. Η σύνδεση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τόσο με την Αίγινα, όσο και με τον Ιωάννη Καποδίστρια είναι προφανής και η επιστροφή των δοκίμων στην Αίγινα, με τον διοικητή τους να τιμά με την παρουσία του την αθλητική διοργάνωση, την καθιστά, πράγματι, ιστορικό ορόσημο, και, σαφώς, απέτισε έναν φόρο τιμής στην Αίγινα και τον Ιωάννη Καποδίστρια.
 
Για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση τίμησε ο Σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" και η πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου, που μίλησε για τους στόχους του συλλόγου στο Aegina Portal. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ".
 
Ανάμεσα στους αθλητικούς φορείς που συμμετείχαν ήταν ο ΣΔΥΑ, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το Marathon Team Greece By M.Polyzou, My Athlete, Ανόρθωσις Αμμόχωστου, Αθηναίοι Δρομείς, Athens Trainers και ομάδες όπως το Aegina Challenge και άλλες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι νεαροί ναυταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας παρουσίαζαν ασκήσεις στο λιμάνι του νησιού, κοντά στην περιοχή της Παναγίτσας, όπου είχε στηθεί η κεντρική σκηνή του αγώνα, και η αψίδα έναρξης και τερματισμού των διαδρομών.
 
Τα ονόματα των τριών πρώτων στα 5.000 και 10.000 μέτρα.
 
Στα 5.000 μ. στους άνδρες την πρώτη θέση ο Γιαννούλης Γιώργος του Ο.Α.Κ. Αίγινας,  στην δεύτερη θέση Δριτσάκος Δημήτρης του Ο.Α.Κ. Αίγινας,, Νικολάου Κώστας Παναθηναϊκού.
 
Στα 5.000 μ. στις γυναίκες, την πρώτη θέση έλαβε η Θεοφιλίδου Ρέα ΓΑΣ Χολαργού, την δεύτερη θέση η Μάκη Γεωργία από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, και την τρίτη θέση η Κουρκουλιώτη Ελένη από την ομάδα Cool Runner.
 
Στα 10.000 μ. στους άνδρες την πρώτη θέση έλαβε ο Μπουντούλης Χρήστος του Ο.Α.Κ. Αίγινας, την δεύτερη θέση ο Τασόπουλος Δημήτρης του αθλητικού συλλόγου "Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς" και την τρίτη θέση ο  Μάριος Τζερετζούλιας επίσης του αθλητικού συλλόγου "Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς".

Στα 10.000 μ. στις γυναίκες την πρώτη θέση έλαβε η Στεφανία Λεοντιάδου του Δρομέα Αμαρουσίου, Κολοβού Βίκυ ΓΑΣ Ιλισός και Κουνετάκη Ιωάννα από το Μαρούσι.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα δοθούν αργότερα από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα.
 
Από την Οργανωτική Επιτροπή βραβεύθηκαν o Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο οποίος βγήκε 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων στην Χαλκίδα στα 300 μέτρα, ο ιστιοπλόος Δημήτρης Μπήτρος του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας και ο Στέφανος Τζίτζης, αθλητής του Kick Boxing του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων Αίγινας.
 
Ο κατάλογος όσων προσέφεραν την εθελοντική τους προσφορά είναι μακρύς: Η διοργάνωση έγινε από το Ο.Α.Κ. Αίγινας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της ΚΕΔΑ και του Δήμου Αίγινας, του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού και της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας. Συνεργάστηκαν  ο Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α. - Υ, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας, η εταιρία MyAthlete, το Ίδρυμα George Best Costakos, η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", ο ιατρός Σωκράτης Δούκας και ο ιατρός Γρηγόρης Γαλάνης, η ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας με επικεφαλής τον κύριο Νεκτάριο Λαβούτα. Επίσης, πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας και του Λιμεναρχείου Αίγινας. Σημαντικότατη η παρουσία των νέων στην εθελοντική στήριξη του αγώνα, με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας και του καθηγητή τους Θωμά Κουρκούνα να βοηθούν σημαντικά στην διαδρομή, όπως επίσης και του Τοπικού Συστήματος Ναυτοπροσκόπων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png