Πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας στην Αιγινήτισσα.


Η ρακέτα στην παραλία, είναι για τους περισσότερους μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, συχνά άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαιρινό μπάνιο και την καλοκαιρινή διασκέδαση στην πλαζ. Ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλορακέτας Προφήτη Ηλία Πέρδικας, έχει κάνει μερικά βήματα πιο μπροστά, προσπαθώντας να προσδώσει σε αυτή την καλοκαιρινή διασκέδαση το κύρος και τις αρχές ενός αυτόνομου αθλήματος. Κι όπως φαίνεται δεν είναι μόνος τους. Την Κυριακή, περισσότεροι από 90 αθλητές από αντίστοιχους ομίλους από όλη την Ελλάδα, έφτασαν στην Αίγινα και πιο συγκεκριμένα στην όμορφη παραλία της Αιγινήτισσας, ώστε να πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας (beach racket) που γίνεται για αρκετά χρόνια στο νησί. Μαζί με τους φίλους και τις οικογένειες τους, στην πλαζ της Αιγινήτισσας έφτασαν περίπου 150 άτομα. Αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος για μια αθλητική δραστηριότητα, που ωστόσο ακόμη δεν είναι επίσημο άθλημα.


Οι διοργανωτές φιλοδοξούν ότι αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα και ότι σύντομα θα μπορέσει όχι μόνο να αναγνωριστεί η ξυλορακέτα ως άθλημα, αλλά να δημιουργηθεί και αντίστοιχη αθλητική ομοσπονδία. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ξυλορακέτας της Αίγινας, κύριος Γιώργος Κοσμάς, μας ενημέρωσε για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο όμιλος ώστε να δημιουργηθεί ένα άθλημα βασισμένο σε κανόνες, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε άθλημα. Το κλίμα στην παραλία της Αιγινήτισσας το πρωί της Κυριακής ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο. Οι ξαπλώστρες είχαν τοποθετηθεί αμφιθεατρικά με το γήπεδο, ενώ συχνά χειροκροτήματα, επευφημίες και relax στη θάλασσα συμπλήρωναν το σκηνικό. Η όλη διοργάνωση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, από αντίστοιχες διοργανώσεις άλλων αθλημάτων που γίνονται στην παραλία. Οι απονομές έγιναν λίγο μετά τις 06:30 το απόγευμα με τη συμμετοχή του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Πέρδικας κυρίου Αμάφη.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png