Στην Εθνική Ομάδα Laser 4.7 ο Γρηγόρης Γκαρής του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.


Από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου η Ε.Ι.Ο φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τους 46 αθλητές (αγόρια και κορίτσια) που είχαν προκριθεί από τις περιφέρειες τους και αγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν την πρόκριση για την Εθνική Ομάδα Laser 4.7. Ολοκληρώθηκαν 8 ιστιοδρομίες συνολικά και εξαιρέθηκε η χειρότερη ιστιοδρομία από το γενικό σύνολο του κάθε αθλητή. Τα κορίτσια Φακίδη Αθανασία(Ο.Σ.Φ.Π), Γιαννακούδη Δανάη (Ν.Ο.Καβάλας) και Καραχάλιου Βασιλεία(Ν.Ο.Κ.Β), έκλεψαν την παράσταση αφού με πολύ καλές κινήσεις τακτικής και με σύμμαχο τον ασθενή άνεμο πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες ιστιοδρομίες και άφησαν πίσω τον πρωταθλητή Ελλάδος 2009 Γρηγόριο Γκαρή (Ναυτικός Όμιλος Αίγινας) καθώς και τα υπόλοιπα αγόρια.

Για δεύτερη  συνεχή χρονιά ο Πρωταθλητής  Ελλάδος 2009 του Ναυτικού Ομίλου  Αίγινας, Γρηγόρης Γκαρής επιτυγχάνει το στόχο και κατορθώνει να είναι μέλος της  Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας Laser 4.7 και για την χρονιά του 2010. Από την πρώτη  μέρα των αγώνων και μέχρι το τέλος αυτών, διατηρώντας μια πολύ καλή και σταθερή πορεία, τερματίζοντας στις περισσότερες ιστιοδρομίες στις πρώτες θέσεις τις γενικής κατάταξης, κατάφερε και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης για τα έξι πρώτα μέλη αγοριών που θα απαρτίσουν την Εθνική Ομάδα για την χρονιά του 2010. Επόμενος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που  θα διεξαχθεί στην Γαλλία από τις 27-31 Ιουλίου και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής.


O Παναγιώτης Στάθης έμεινε την τελευταία στιγμή εκτος Εθνικής Ομάδος αφού είχε μια συμπλοκή στην σημαδούρα των πρίμα και μπλέχτηκε με άλλα σκάφη και έτσι κατέλαβε την 7η θέση αγοριών! Ο Ερρίκος Στάθης την τελευταία μέρα των αγώνων πραγματοποίησε 2 καταπληκτικές ιστιοδρομίες στις 2 κούρσες που έγιναν με θέσεις πρώτος και δεύτερος με αποτέλεσμα να φτάσει στην γενική 20ος απο 34ος που ήταν. Και να δείξει για ακόμη μια φορά οτι όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Η Εθνική ομάδα απαρτίζεται από έξι αγόρια και έξι κορίτσια που είναι τα ακόλουθα:

Εθνική αγοριών:

1. Εφραιμίδης Συνοδινός Παναγιώτης (Ν.Ο.Β)
2. Μαυρογιώργης Χάρης (Ν.Ο.Β)
3. Μάγγουρας Αλέξανδρος (Ι.Ο.Π)
4. Γκαρής Γρηγόριος (Ν.Ο.ΑΙΓ)
5. Χριστοφής Ιωάννης (Ν.Α.Ο.ΕΛΛ.ΙΠΠ)
6. Βμβακούρας Θοδωρής (Ν.Ο.Β)

Εθνική κοριτσιών:

1. Φακίδη Αθανασία (Ο.Σ.Φ.Π)
2. Γιαννακούδη Δανάη (Ν.Ο.ΚΑΒ)
3. Καραχάλιου Βασιλεία (Ν.Ο.Κ.Β)
4. Πετρακοπούλου Μαρίνα (Ν.Ο.Ε)
5. Πάσχου Γεωργία (Ι.Ο.Π)
6. Σταματελάτου Αγγελική (Α.Ν.Ο.Γ)

Ακολουθεί η περιγραφή των ιστιοδρομιών της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής Την Παρασκευή έπνεε άνεμος Β-ΒΑ διεύθυνσης, έντασης 7-14 κόμβων. Παρότι η εκκίνηση ήταν προγραμματισμένη στις 15.00 το μεσημέρι γιατί νωρίτερα ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής και η καταμέτρηση, η Επιτροπή Αγώνων με πρόεδρο τον Βαγγέλη Παύλου κατάφερε να ολοκληρώσει 3 ιστιοδρομίες. Το Σάββατο  ο άνεμος ήταν για τις 2 πρώτες ιστιοδρομίες ήταν ΝΔ διεύθυνσης, ενώ η τρίτη ιστιοδρομία έγινε με Νότιο άνεμο. Η ένταση ήταν από 6-9 κόμβους. Την Κυριακή, τελευταία μέρα των αγώνων το χρονικό όριο της εκκίνησης ήταν 17.00.

Το πρωί όμως δεν φύσαγε καθόλου με αποτέλεσμα να δοθεί αναβολή και μετά από  αρκετή ώρα αναμονής εντός και εκτός θαλάσσης περιμένοντας να φυσήξει στις 14.50 ‘‘ήρθε’’ η πολυπόθητη μπουκαδούρα και στις 15.10 να δοθεί η εκκίνηση. Έτσι πραγματοποιήθηκαν 2 ιστιοδρομίες αφού το χρονικό όριο δεν επέτρεπε την εκκίνηση τρίτης κούρσας.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή Κωνσταντίνο Χανιώτη, στους αθλητές της αγωνιστικής ομάδας laser 4.7 και στο Δ. Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, που δίκαια μπορεί να πανηγυρίζει μια ακόμη επιτυχία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png