22ος Ποδηλατικός Γύρος Αίγινας. Ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός.


Για μία ακόμη χρονιά, 22η στη σειρά, πραγματοποιήθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος της Αίγινας, ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός που κάθε χρονιά προσελκύει το ενδιαφέρον ποδηλατικών συλλόγων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας σε ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, με συγκινήσεις που η καλή διοργάνωση και οι ιδιαιτερότητες της Αίγινας προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν. Φέτος στον αγώνα υπήρχε μια σημαντική αλλαγή. Αυτή ήταν η αλλαγή του σημείου από το οποίο έγινε η εκκίνηση. Αν και αυτό δημιούργησε κάποιες δυσκολίες κυρίως από το γεγονός ότι Κυριακή πρωί η περιοχή γύρω από το λιμάνι ήταν πλήρης αυτοκινήτων και με μεγάλη κίνηση, εντούτοις έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί και μία πλευρά της παραλία της Αίγινας, που είναι αλήθεια δεν έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί συχνά.


Η μεγάλη και αποτελεσματική κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, βοήθησε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, όμως η καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα ξεπέρασε τα τριάντα λεπτά. Οι αθλητές ξεκίνησαν μοιρασμένοι σε ηλικιακά group, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος η συμμετοχή ήταν κατά τι μεγαλύτερη από πέρυσι. Το ευτυχές είναι ότι στον αγώνα είδαμε να συμμετέχουν πολλοί αθλητές που παίρνουν μέρος τα τελευταία χρόνια, ενώ και πολλοί έφηβοι έκαναν φέτος την παρθενική τους εμφάνιση στον Ποδηλατικό Γύρω της Αίγινας. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι αθλητές, πολλοί προπονημένοι, όπως αυτοί της Κρήτης ταξίδεψαν από πολύ μακριά ώστε να πάρουν μέρος στον καθιερωμένο Ποδηλατικό Γύρω του νησιού μας.


Με την εκκίνηση των ποδηλατών τα βλέμματα όσων βρίσκονταν στην παραλία της Αίγινας, στράφηκαν στο όμορφο σύνολο των αθλητών που διέσχισε τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αποσπώντας δυνατά χειροκροτήματα. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και το Κέντρο Υγείας του νησιού, είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ποδηλάτες να διασχίσουν με ασφάλεια τους δρόμους της Αίγινας, μίας διαδρομής που δεν είναι καθόλου εύκολη. Η θερμοκρασία κατά την εκκίνηση ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια ανέβηκε κι άλλο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αθλητές κινήθηκαν αρχικά προς τον παραλιακό δρόμο της Πέρδικας, περνώντας τον Μαραθώνα, έφτασαν στην Πέρδικα και επέστρεψαν από τον παραλιακό δρόμο, πέρασαν από Άγιο Βασίλη, Φάρο και στη συνέχεια μετά το Ακρογιάλι, έστριψαν προς το Ορφανοτροφείο, διασχίζοντας την Καποδιστρίου και μετά στροφή αριστερά στη γέφυρα της Λεύκης. Η διαδρομή περιελάμβανε όλα τα γνωστά και ομολογουμένως δύσκολα σημεία με τις ανηφόρες και τις κλήσεις που έχουν οι δρόμοι. Περνώντας από Σουβάλα οι ποδηλάτες γνώρισαν πλέον ότι έχει απομείνει ένα τελευταίο κομμάτι για το τέρμα, ίσως ένα από τα πιο σημαντικά καθώς οι αθλητές έπρεπε να διασφαλίσουν τη θέση τους, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις. 



Μετάλλια, πλακέτες και κύπελλα περίμεναν τους πρώτους των κατηγοριών. Απονομές έκανε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ο οποίος έφτασε στο σημείο της απονομής, στο εστιατόριο "Αύρα", με ποδήλατο. Απονομές έκανε επίσης η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κυρία Αργυρώ Γκαρή. Ο κύριος Κουκούλης συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες ποδηλάτες να γίνονται και περισσότεροι. Η κυρία Γκαρή από την πλευρά της είπε: "Συγχαρητήρια σήμερα σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος εδώ, όλους τους εθελοντές. Ευχαριστούμε πολύ που τιμήσατε το νησί μας. Εύχομαι να είστε καλά και του χρόνου και πάντα να έχετε επιτυχίες. Απονομές έκανε επίσης ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας. Μετά το τέλος των απονομών ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο "Αύρα".

Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον τραυματισμό ενός αθλητή, που διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας ευτυχώς χωρίς ο τραυματισμός του να είναι σημαντικός.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο "Ερμή", υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png