2ος Πανελλήνιος Αλιευτικός Αγώνας Απορριμμάτων.


Ένας αγώνας που έχει μείνει στη συνείδηση όσων τον παρακολούθησαν για πρώτη χρονιά πέρυσι, ως μια γνήσια έκφραση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για τη θάλασσα, ο Πανελλήνιος Αλιευτικός Αγώνας Απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε και φέτος. Ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής λίγο μετά της 8 και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Αν και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αίγινας "Ο Αίγινας Νικόλαος" είχε προβλέψει τα πάντα, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και αθλοθέτησης, οι καιρικές συνθήκες που υπήρχαν σήμερα δεν βοήθησαν καθόλου τη διεξαγωγή του, αποτρέποντας τους δεκάδες ερασιτέχνες ψαράδες που είχαν πάρει μέρος πέρυσι, να βοηθήσουν με αυτό τον ιδιαίτερο αγώνα στον καθαρισμό της θάλασσας μας.


Η διοργάνωση του αγώνα αποτελεί μια πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος κατά την οποία οι ερασιτέχνες ψαράδες της Αίγινας ανοίγονται με τα σκάφη τους στη θάλασσα "ψαρεύοντας" απορρίμματα. Ο αγώνας τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός κανονικού αγώνα ψαρέματος, με έπαθλο για τα περισσότερα απορρίμματα, το πιο παράξενο ή το μεγαλύτερο. Φέτος συμμετείχαν επτά πληρώματα, ενώ στο αγώνα έλαβε μέρος και ο Ναυτικός Όμιλος Βροχείων. "Διοργανώνουμε για δεύτερη φορά φέτος το δεύτερο διασυλλογικό αγώνα για τη συλλογή απορριμάτων από τη θάλασσα. Είναι μια προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να προστατεύει τη θάλασσα, να προστατεύει το περιβάλλον και γενικά να ζούμε πιο ανθρώπινα. Βέβαια φέτος δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία λόγω καιρικών συνθηκών. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα πάμε καλύτερα. Η προσπάθεια όσο είμαι πρόεδρος θα συνεχίζεται, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να σταματήσει να πετάει τα σκουπίδια του στη θάλασσα" είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Σταύρος Τσίλης.



Μία εξαιρετική εκδοχή του αγώνα παρουσίασε ο Κώστας Νεστορίδης λέγοντας: "Ήρθαμε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε, να καθαρίσουμε όσο μπορούμε τη θάλασσα γιατί είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Η γη καταστρέφεται κομμάτι - κομμάτι, αλλά και κομμάτι - κομμάτι μπορεί να σωθεί". Αλλά και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βροχείων κύριος Σταμάτης Κορωναίος στάθηκε στη αξία της πρωτοβουλίας τονίζοντας ότι θα τη στηρίζει κάθε φορά που θα πραγματοποιείται.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png