Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» ξεκινά. Τι περιλαμβάνει, πώς μπορούν να γίνουν οι εγγραφές. Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος μιλά στο Σταύρο Ρωπαΐτη.

20241002_184334.jpg

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκινούν, για την διετία 2024-2026, το Πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» με σκοπό να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες, την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.


Όσοι το επιθυμούν μπορούν, ήδη, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας, να βρουν πληροφορίες και να καταχωρήσουν την αίτησή τους online. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν τον Δήμο Αίγινας, ή να επικοινωνήσουν με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, μίλησε στο Aegina Portal και στον Σταύρο Ρωπαΐτη:

"Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθουμε για να ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα, που πάρα - πάρα πολλά χρόνια το λέμε, αλλά ήρθε η ώρα να το δούμε και στην πραγματικότητα. Είναι το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους», που μαζί με την "Εκδήλωση για όλους" που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, συμπράξαμε και πήραμε το "οκ" από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να το εφαρμόσουμε. 

 

Αυτό το πρόγραμμα βασίζεται στο Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό. Στις 4 του μηνός θα βγει προκήρυξη για τους γυμναστές, που πρόκειται να προσλάβει ο δήμος. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν γυμναστές, τόσο του νησιού μας, όσο και άλλων όμορων περιοχών και δήμων, προκειμένου να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα. 

Με λίγα λόγια σ' αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να αιτηθούν, να γραφτούν συμπολίτες μας, από 4 ετών έως 99 και να δουν τα διάφορα προγράμματα που έχουμε επιλέξει φέτος να κάνουμε ως Αντιδημαρχία Αθλητισμού. 

Οι χώροι άθλησης οι οποίοι θα βρίσκονται, τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και κλειστοί και ανοιχτοί, αλλά όσο και στο ΕΠΑΛ, στο κτήριο του ΕΠΑΛ της Αίγινας και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, πιστεύω ότι θα είναι αρκετοί προκειμένου να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα. 

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο το Δήμαρχο, όσο και τους συναδέλφους της Δημοτικής Επιτροπής, αλλά και τους συναδέλφους όλους τους Δημοτικού Συμβουλίου, διότι αποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά αυτό το πρόγραμμα. Είναι μεγάλη ευθύνη για το Δήμο, είναι μεγάλη ευθύνη για μας, να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορέσει ο συμπολίτης, μας να μπορέσει ο πολίτης, ο Αιγίνητης, ο επισκέπτης, να αθληθεί σε ένα άλλο περιβάλλον, κάνοντας πράγματα που είμαι σίγουρος ότι θα του αρέσουν. 

Ελπίζουμε  ανταποκριθούν στις αιτήσεις, οι οποίες ήδη τώρα που μιλάμε θα μπορούν να τις πληρώσουνε, μέσω του site του δήμου - μπορείτε να κάνετε click εδώ για να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και να κάνετε εγγραφή. Να επιλέξουν να δουν και τους όρους συμμετοχής και τα προγράμματα τα οποία έχουμε, μπορούν να κάνουν και online την αίτησή τους.

Ταυτόχρονα, φυσικά, τους περιμένουμε όσους δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, στο δήμο, να τους βοηθήσουμε εμείς να τις συμπληρώσουν, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε, να δούμε πόσα τμήματα θα φτιάξουμε από τα 18, γιατί έχουμε και δύο τμήματα για συνανθρώπους μας, οι οποίοι είναι άτομα με αναπηρία και ελπίζουμε πραγματικά να βρούμε γυμναστή, ο οποίος θα ανταποκριθεί και θα κάνουμε αυτά τμήματα. Είναι να τμήμα για ενήλικες και ένα τμήμα για ανηλίκους.

Είναι κάτι καινούργιο. Ζητώ την κατανόηση και τη βοήθεια όλων για να το πραγματοποιήσουμε, γιατί ουσιαστικά η φετινή χρονιά θα είναι και ο μπούσουλάς μας για τις επόμενες. Όπως καταλαβαίνετε θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τόσο ώστε να επιλέξουνε το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει, ώστε να καταφέρουν να συμμετάσχουν και τις ώρες που τους ενδιαφέρει.

Αυτά θα ήθελα να πω σε πρώτη φάση. Περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν. Ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, ήδη τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα είναι πολλά. Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζω να τα πούμε στο γήπεδο".

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22973 20047 κ. Βιβή Περιμένη, Γραμματεία Αντιδημαρχίας Αθλητισμού. E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα links:

Προγράμματα
Τιμές – Όροι συμμετοχής
Εγγραφές



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png