Τα τελευταία νέα για τον 3ο Αγώνα Βουνού "Ελλάνιος Δίας". Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

20241007_164847.jpg
Για τα τελευταία νέα που αφορούν τη διοργάνωση 3ος Αγώνας Βουνού "Ελλάνιος Δίας", ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, μίλησε στο Aegina Portal και στον Σταύρο Ρωπαΐτη, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, η Βασιλική Τζίμα. 


Ο αγώνας διοργανώνεται από ΟΑΚΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, με την υποστήριξη της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Νοσοκομείου Αίγινας, του συλλόγου Φίλοι Fistiki Fest,  του ΣΔΥ Αίγινας, του συλλόγου Ενεργοί Πολίτες και της ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η Βασιλική Τζίμα είπε στο Aegina Portal και στον Σταύρο Ρωπαΐτη τα ακόλουθα: "Ευχαριστήσω που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να μιλήσω για τον αγώνα βουνού. Τρίτη χρονιά, τρίτος αγώνας βουνού. Έχουμε πάλι κάποιες αλλαγές, γιατί αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες στον αθλητών μας, αυτών που κάνανε την πεζοπορία και από κάπως δυσκολευτήκανε πέρυσι στα 8 km, οπότε θέλω να τους πω ότι πλέον δεν έχουμε την ανηφόρα για την Παχειοράχη περνάνε από τον Αρχαίο Ελαιώνα - 6 km φέτος - πιστεύω πιο βατή διαδρομή, με τις ίδιες ομορφιές, οπότε θα τους αρέσει περισσότερο. Τα 6 km θα κάνουν και οι μαθητές γυμνάσια - λύκεια, τα 23 χιλιόμετρα κλασικά, όπως ήτανε η μεγάλη διαδρομή και τα 8 km πάλι για τους λιγότερο έμπειρους αθλητές αγώνων βουνού".

Σε άλλο σημείο είπε: "Eίναι βασικά για τους Aιγινίτες πιο πολύ η πεζοπορία, γιατί θέλουμε να έρθουν οι Aιγινίτες, θέλουμε να έρθουν να περπατήσουν, να δούνε τον Aρχαίο Eλαιώνα, που κάποιοι μου λένε ότι δεν τον έχουνε δει, είναι ευκαιρία λοιπόν να πάρουν το καφεδάκι τους, να πάρουν την παρέα να έρθουν να περπατήσουν. Δεν ζητάμε να τρέξουνε και να βγούνε πρώτοι".

Για τους παιδικούς αγώνες: "Θα έχουμε και παιδικούς αγώνες. Εννοείται ότι πάντα έχουμε παιδικούς αγώνες και για τα νήπια 200 μέτρα και για τα πιο μεγάλα παιδιά του δημοτικού 500 και 1.000 m. Θα είναι μία μέρα γιορτής, μια μέρα του αθλητισμού, οπότε καλούμε όλους όσους μπορούνε να έρθουνε και να στηρίξουν αυτό το τον αγώνα".

Η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχει γίνει η εγγραφή στον αγώνα: "Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μπορούν να δηλώσουν τη μετοχή τους. Φέτος είδαμε πάλι, ενώ προσπαθούμε να έχουμε παιδιά στον αγώνα, ιδίως γυμνάσια -  λύκεια, πως αυτές τις ηλικίες δεν πολυέρχονται και είχαμε βάλει και δωρεάν συμμετοχή μέχρι 4 Οκτωβρίου και πάλι είναι λίγα τα παιδιά. Θέλω να πω όμως ότι εμείς οι ίδιοι οι γονείς από τη μία λέμε ότι τα παιδιά μας είναι συνέχεια με έναν υπολογιστή, με ένα κινητό στο χέρι. Θα πρέπει όμως οι ίδιοι εμείς οι γονείς, να δώσουμε το παράδειγμα. Ας έρθουμε να κάνουμε και εμείς την πεζοπορία και να δώσουμε το παράδειγμα έτσι και στα παιδιά μας, να έρθουνε και αυτά να δουν από κοντά την ορεινή Αίγινα, να περπατήσουν. Δεν λέμε να τρέξουν, ας έρθουν να περπατήσουν και ας κάνουνε κάτι όλοι μαζί οικογενειακά".

Επίσης, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις ομάδες που βοηθούν και συμμετέχουν προκειμένου να μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα θα είναι η Α΄ παραλία Μαραθώνα Αίγινας. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει τις διαδρομές των 23 χλμ (Ελλάνιος Δίας), των 8 χλμ (Αρχαίος Ελαιώνας), των 6 χλμ πεζοπορία και 6 χλμ μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου και παιδικούς αγώνες 100μ (νήπια), 500 μ (Α-Γ Δημοτικού) και 1000 μ (Δ-ΣΤ Δημοτικού). 

Δήλωση συμμετοχής στο site www.aeginarun.gr ή στο  https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=d9e150da03738479325a38e294f891bd&l=GR



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png