Η Αίγινα υποκλίνεται στη ιερή φλόγα των Special Olympics.

Συγκλονιστικές στιγμές, γεμάτες από τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή των λαμπαδηδρόμων που ξεκίνησε από το Κτήμα Γκίκα στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης και διαμέσου του παραλιακού δρόμου έφτασαν στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Η υποδοχή των λαμπαδηδρόμων έγινε στο κεντρικό λιμάνι λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα. Τους υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κυρία Σοφία Πρωτονοταρίου, η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κυρία Αργυρώ Γκαρή και εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής. Πούλμαν του Δήμου μετέφερε τους λαμπαδηδρόμους στο Ναό της Αφαίας, όπου είχε οριστεί ο πρώτος σταθμός της παρουσίας των Special Olympics. Η αποστολή αποτελείτο από πενήντα αστυνομικούς από όλο των κόσμο και αθλητές των Special Olympics. Ήταν συγκλονιστικό να αισθάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή, το πως τόσοι άνθρωποι, από τόσα διαφορετικά μέρη του κόσμου υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη μια ιδέα. Αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος συνόδεψε την αποστολή μέχρι την έξοδο του λιμένα και στη συνέχεια, ένας μοτοσικλετιστής της και δύο οχήματα της αστυνομίας μέχρι το Ναό της Αφαίας.

. Δείτε στο video που ακολουθεί, τη λαμπαδηδρομία από το Κτήμα Γκίκα στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας:

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η αποστολή ενθουσιάστηκε με την επαφή της με τον Ναό της Αφαίας. Όλοι ένιωσαν το δέος που αισθάνεται κανείς μπροστά στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Η πιο σημαντική στιγμή της τελετής ήταν η άφιξη της ιερής φλόγας στο ναό. Η τελετή που ακολούθησε ήταν σεμνή και περιελάμβανε χαιρετισμό του Δημάρχου κυρίου Σάκη Σακκιώτη, χαιρετισμούς από τα μέλη της αποστολής, όπως επίσης και ανταλλαγή δώρων. Την αποστολή συνόδεψε στο Ναό της Αφαίας ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης και την υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης. Συγκινητική η στιγμή που ένα μέλος της οικογένειας της "Ανάδυσης" από την Αίγινα, ο Στέλιος, έγινε ένας από τους τρεις αθλητές που κράτησαν τη δάδα με την ιερή φλόγα.

. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την τελετή στο Ναό της Αφαίας:

Μετά τις εκδηλώσεις στο Ναό της Αφαίας η αποστολή έφτασε στο Κτήμα Γκίκα από όπου και ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία προς το λιμάνι της Αίγινας. Οι στιγμές ήταν πραγματικά συγκινητικές. Τα παιδιά από το κέντρο της "Ανάδυσης" και οι συνοδοί τους χαιρέτησαν τα μέλη της αποστολής που παρακολούθησαν την εκκίνηση. Την ιερή φλόγα και τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επιφωνήματα οι κάτοικοι του νησιού. Οι κεντρικοί δρόμοι προς την παραλία είχαν κλείσει και η κίνηση στους γύρω δρόμους ρυθμίζονταν από δύναμη του αστυνομικού τμήματος. Οι λαμπαδηδρόμοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν ολοκλήρωσαν τη διαδρομή. Ακολούθησε δείπνο σε εστιατόριο της παραλίας στο οποίο συμμετείχαν οι κύριοι Σακκιώτης και Τζίτζης.

. Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των Special Olympics στην Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png