Αγώνας δρόμου και ποδηλασίας "Αίγινα - Πρώτη Πρωτεύουσα". Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια. ..

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση, παρά το έντονο ψύχος και τη χαμηλή θερμοκρασία, των κατοίκων του νησιού στο κάλεσμα για έναν αγώνα στην παραλία της Αίγινας, στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που αφορούν την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στο νησί. Επίκεντρο των αγώνων ήταν το πάρκο όπου βρίσκεται η προτομή του πρώτου Κυβερνήτη. Απέναντι από το πάρκο είχε τοποθετηθεί μία μεγάλη αψίδα, που ήταν ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού των αγωνισμάτων που έγιναν και περιελάμβαναν αγώνα δρόμου και ποδηλατικό αγώνα. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ηλικιακά groups και αγωνίστηκαν με πάθος, αλλά και πραγματικά θετική διάθεση. Λιλιπούτειοι αθλητές, μέλη αθλητικών συλλόγων και φορέων του νησιού, κάτοικοι της Αίγινας που απλά θέλησαν να λάβουν μέρος, απόλαυσαν έναν όμορφο, χωρίς άγχος αγώνα, που είχε την ονομασία: "Αίγινα - Πρώτη Πρωτεύουσα".

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}

Άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας είχαν φροντίσει ώστε να αποκλείσουν τη διέλευση των οχημάτων από την παραλία, που αποτέλεσε και το χώρο όπου έγιναν οι περισσότερες διαδρομές. Πρώτα έγιναν τα αγωνίσματα δρόμου και μετά το τέλος των αγωνισμάτων κάθε ηλικιακού group, σειρά είχαν οι απονομές μπροστά από την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. Μετά το τέλος των αγωνισμάτων δρόμου ακολούθησε η ποδηλατοδρομία, όπου συμμετείχαν αθλητές κάθε ηλικίας. Η διαδρομή είχε οριστεί μέχρι το Μαραθώνα. Οι τρεις πρώτοι κάθε αγωνίσματος έλαβαν μετάλλιο και αναμνηστικό. Απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας.

.Δείτε το πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ από τους αγώνες εδώ.

.Δείτε το δεύτερο φωτογραφικό άλμπουμ από τους αγώνες εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png