Αίσθηση προκάλεσε η επιστολή από το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Α Σαρωνικός, για την αποξένωση που έφερε η έλλειψη κλειστού.

Κύριε Πρόεδρε  και αγαπητά  μέλη του Δ.Σ.
Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να επισημάνουμε τους προβληματισμούς  μας για την συνέχεια ύπαρξης  του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο.Α ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ.
Μετά από δυο χρονιές,  πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και γενικά για τα δεδομένα της Ένωσης, μια νησιώτικη ομάδα, 18 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί  λόγω έλλειψης  κλειστού γηπέδου  (σε ένα καθαρά ερασιτεχνικό πρωτάθλημα). Όλη αυτή η δυσμενής εξέλιξη επέφερε  δυσβάστακτα  προβλήματα για το σωματείο μας.
Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε μερικές από τις   ζημιές που υπέστη το σωματείο μας:

Υπέστη οικονομική ασφυξία λόγω  των συνεχών μετακινήσεων και την πληρωμή του γηπέδου που χρησιμοποιήσαμε για προπόνηση και έδρα.(Αυτό, από τον Δεκέμβριο και μετά, μας οδήγησε στην επιλογή η ομάδα να πηγαίνει  από αγώνα σε αγώνα χωρίς προπόνηση λόγο έλλειψης χρημάτων ).
Αποξενώθηκε πλήρως από τον κόσμο του νησιού με συνέπεια την μη σωστή ανάπτυξη του αθλήματος.
Αποξενώθηκε  από τους  χορηγούς  με συνέπεια οι τελευταίοι να μην επιθυμούν να συνδράμουν όπως επιθυμούσαν ή όπως είχαμε συνεννοηθεί από την αρχή της σεζόν.
Στερήθηκε  της δυνατότητας να παρακολουθήσουν τα μικρά παιδιά την ανδρική ομάδα και μέσα από αυτό να παροτρυνθούν να ασχοληθούν με το μπάσκετ.
Δόθηκε η ευκαιρία σε «καθ’ όλα  τυχοδιωκτικά άτομα» να δράσουν και να δρουν  εις βάρος του σωματείου μας.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal

Η επιστολή παρουσιάστηκε από την εκπομπή του Σταύρου Ρωπαΐτη, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, δημιουργώντας αίσθηση για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μπάσκετ του Σαρωνικού, μακριά από τον φυσικό της χώρο, τους φιλάθλους της και τα οικονομικά προβλήματα να πιέζουν σε μία εποχή βαθιάς κρίσης.

Κατά τη γνώμη μας –πάντα- θεωρούμε ότι  η Ένωση σαφώς βασισμένη στην προκήρυξη του πρωταθλήματος,  αλλά και στις ασφυκτικές  πιέσεις τον άλλων ομάδων  ότι  δήθεν ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ παίζοντας  στην Αίγινα αλλοιώνει το πρωτάθλημα, δεν ζύγισε καλά τα θέματα ,  και αυτό το λέμε γιατί ενώ όλες οι ομάδες γλίτωσαν τουλάχιστο  από 500€ από την μη μετακίνησή τους  στην Αίγινα, η δική μας ομάδα  όπως είναι κατανοητό διπλασίασε το budget της. Θα θυμάστε ότι  αν και ζητήσαμε  την βοήθειά σας, ή  έστω εξεύρεση μιας οικονομικής λύσης/ενίσχυσης  αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό .
Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  αγαπητοί κύριοι,  είναι ένα οργανωμένο σωματείο που στηρίζεται  πρωταρχικά στην αγάπη για το μπάσκετ , σέβεται του κανονισμούς  και πάντα έχει ως μοναδικό μέλημα την προάσπιση του αθλήματος.  Μοναδικό συνοδοιπόρο  έχει την αγάπη του κόσμου.  Είναι μια  ομάδα –οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης.
Ίσως αυτό αποτελεί  αγκάθι για πολλούς.  Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  είναι ένα ιστορικό σωμάτιο που διατηρεί τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Τα τελευταία  τρία χρόνια η δουλειά που γίνεται είναι μεγάλη και άξια συγχαρητηρίων από τα τμήματα υποδομής (ΜΙΝΙ –ΠΑΙΔΙΚΟ-ΕΦΗΒΙΚΟ). Εξέχουσα  παρουσία αποτελεί   το παιδικό & εφηβικό μας τμήμα τα τελευταία  χρόνια και στα πρώτα βήματά του το τμήμα μίνι .
Εκτός από το μπάσκετ, το άλλο ενεργό μας τμήμα , αυτό του βόλεϊ , στα τρία χρόνια ύπαρξής του κατάφερε να κατακτήσει  δύο (2) πρωταθλήματα και όλα αυτά χωρίς τα αυτονόητα εφόδια  και εγκαταστάσεις. Το μόνο τους εφόδιο ήταν και σε αυτή την περίπτωση η αγάπη και το μεράκι για τον αθλητισμό.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε από την Ένωση να μας ενημερώσει για το τι προτίθεται να κάνει στο παρακάτω ζήτημα:
Εάν προτίθεται να δώσει άδεια στο Σαρωνικό (ανδρικό τμήμα) να παίξει στην Αίγινα, έστω και αν χρειαστεί να πέσει κατηγορία(από την τρίτη στην τέταρτη ). «Aδικο μεν αλλά θέλουμε την ομάδα στο νησί μας .
Εάν δεν μπορεί να συμβεί το παραπάνω, θα σημαίνει και αυτόματη διάλυση του αντρικού τμήματος και αυτό θα είναι παντελώς άδικο γιατί θα στερήσει από τα παιδιά της Αίγινας να παίξουν μπάσκετ και θα πληρώσει το τίμημα χωρίς να φταίει για όλους τους ευθηνό- ανεύθυνους που τόσα χρόνια δεν πράττουν τα δέοντα
Κύριε Πρόεδρε  ,
οι αποφάσεις για αυτά τα θέματα εκτός του ότι επείγουν  θα είναι καθοριστικές για την συνέχιση ή μη,  σίγουρα του ανδρικού τμήματός  μας . Οι άμεσες  αποφάσεις  που καλείται να πάρει το Δ.Σ.  του σωματείου μας  είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με αυτές που θα πάρει η ΕΣΚΑΝΑ . Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας  όλα τα παραπάνω και να αναλογιστείτε  ότι  αυτή τη δεδομένη στιγμή το μέλλον του μπασκετικού Σαρωνικού στηρίζεται  στην αρωγή  και τη στήριξη της Ένωσης.
θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση σας όπως πάντα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε στην νεολαία του νησιού μας
Για το Δ.Σ. του Α.Ο.Α. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Η Γεν. Γραμματέας
Ελευθερία Γαλάρη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png