Προοδευτική-Παναιγιναϊκός 49-45. Ολοκληρώθηκε η παρουσία των Παγκορασίδων Β' στο πρωτάθλημα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Με ήττα ολοκλήρωσαν την φετινή πετυχημένη παρουσία τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ οι παγκορασίδες Β' του Παναιγιναϊκού. Η νησιώτικη ομάδα στο τελευταίο ματς της β' φάσης ηττήθηκε με 49-45 από την Προοδευτική στο γήπεδο της Νίκαιας. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Φίλιππου Τζίτζη να ξεκινάει νευρικά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα του Παναιγιναϊκού, προηγήθηκαν με 10-6 στο α' δεκάλεπτο με την συνέχεια όμως να είναι διαφορετική. Με τις Τζουρά,Λορέτζο και Ζαχαρίου, οι φιλοξενούμενες της Αίγινας με συνεχή καλάθια όχι μόνο έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά και προσπέρασαν στο σκορ με 24-22 με το τέλος της β' περιόδου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Δυστυχώς όμως για τον Παναιγιναϊκό το σκηνικό άλλαξε στην συνέχεια, καθώς οι 'βυσσινί' μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, και με σκορ γ' δεκαλέπτου 14-9, επανέφεραν την τάξη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του Παναιγιναϊκού υποστήριξαν πως οι διαιτητές της αναμέτρησης έδειξαν ανοχή στην συνεχή άμυνα ζώνης της Προοδευτικής, πράγμα που απαγορεύεται, με αποτέλεσμα οι αθλήτριες του νησιού να εμφανίσουν σημάδια κούρασης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες βολές, έφεραν τις 'πράσινες' του Παναιγιναϊκού πίσω με 3 πόντους, αφού ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου έδειχνε το 36-33 για την Προοδευτική. Στα τρία τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έκανε την εμφάνισή της η Φαίη Παντάκ, η οποία ήταν μέχρι εκείνη την ώρα στο μηδέν, με 3 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, έφερε την ομάδα της μια ανάσα από την ισοφάριση, με το σκορ να είναι 44-42 για τις γηπεδούχες. Το ματς πήγε στην 'ρώσσικη ρουλέτα' στα τελευταία λεπτά, με τον Παναιγιναϊκό σε σχέση με την Προοδευτική να είναι άστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών (8 χαμένες βολές), κάτι το οποίο έφτανε ώστε να δώσει τελικά την νίκη στους 'βυσσινί'. Τα δεκάλεπτα 10-6, 12-18, 14-9 και 13-12. Τέλος λοιπόν η αγωνιστική σεζόν για τα κορίτσια του Παναιγιναϊκού, με την παρουσία τους να κρίνεται πετυχημένη. Οι παγκορασίδες Β' στην α' φάση μέτρησαν 11 νίκες και 1 μόλις ήττα, ενώ στην β' φάση μέτρησαν 4 νίκες και 8 ήττες. Όσο αναφορά τις κορασίδες του συλλόγου, ο Παναιγιναϊκός σε 12 αγώνες είχε 4 νίκες. 
 
Παναιγιναϊκός(Φ.Τζίτζης): Μοίρα, Μπόγρη 7, Παντάκ 15 (3), Τζουρά 9, Ξηροτύρη 3, Πλάκα, Γαλάρη, Ζαχαρίου 2, Βλάχου, Λορέτζο 9. 
 
Πλέον στον Παναιγιναϊκό στρέφονται στην νέα χρονιά, με τους ανθρώπους του συλλόγου να αναζητούν γυμναστές και προπονητές τόσο για τις κορασίδες, όσο και για τις παγκορασίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Τέλος όπως τόνισαν, οι προπονήσεις των παγκορασίδων και του προ-mini θα συνεχιστούν κανονικά και τον Ιούνιο, ενώ λόγω του τέλους των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς και τα παιδιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png