Νέα Σμύρνη - Παναιγιναϊκός 68-54. Για την 1η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με ήττα για το νεοσύστατο τμήμα του Παναιγιναϊκού, καθώς για την 1η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ το αντρικό τμήμα του συλλόγου ηττήθηκε με 68-54 από την Νέα Σμύρνη εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό της οδού Αρτάκης ήταν αρκετά σκληρό με τους διαιτητές να σφυρίζουν πάρα πολλά φάουλ εκατέρωθεν. Από την αρχή του ματς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ενώ μετά το 5λεπτο και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 10-10, η ψαλίδα άρχιζε να μεγαλώνει για τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των κυανοκίτρινων της Αίγινας σε ελεύθερες βολές και επιθέσεις. Το 1ο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 23-18, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 40-33. Στην συνέχεια το συγκρότημα του Δημήτρη Καρανδρέα προσπάθησε να βρεθεί κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους όμως να εξακολουθούν να είναι οδηγοί στο ματς.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η γ' περίοδος βρήκε την ομάδα της Νέας Σμύρνης μπροστά με 52-44, με τον νεαρό προπονητή των νησιωτών να ψάχνει τις λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Με αντεπίθεση διαρκείας στο 4ο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο -3 δύο λεπτά πριν τα 40. Στην συνέχεια και με την κατοχή στα χέρια του Παναιγιναϊκού, οι παίκτες του Καρανδρέα έκαναν την επίθεσή τους με σκοπό να ισοφαρίσουν ή έστω να μειώσουν. Δυστυχώς όμως για αυτούς, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα από αυτά τα δύο, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης αύξησε την διαφορά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού, στην φάση της συγκεκριμένης επίθεσης των νησιωτών, οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε καθαρό φάουλ, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διαμαρτυρηθούν έντονα, με τους διαιτητές να τους χρεώνουν με τεχνική ποινή.

Από το σημείο αυτό και έπειτα η διαφορά άνοιξε, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν αμέσως μετά την βολή της τεχνικής ποινής, και τρίποντο 1.30 πριν το τέλος. Όπως είναι λογικό η αναμέτρηση κάπου εκεί έλαβε τέλος, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να ανεβάζει την διαφορά με ακόμα ένα τρίποντο, μετά από μια άστοχη επίθεση των νησιωτών. Η τελική διαφορά (68-54) δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, σε ένα ματς που κυριάρχησε το σκληρό παιχνίδι, με τον Παναιγιναϊκό να πληρώνει την αστοχία του, ειδικά από την γραμμή των ελευθέρων βολών, όπως μας δήλωσε ο τεχνικός του συλλόγου Δημήτρης Καρανδρέας. Τα δεκάλεπτα 23-18, 17-15, 12-11 και 16-10. Από την αναμέτρηση έλειπε ο Παύλος Ψωμιάδης ο οποίος είναι τραυματίας. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί στο κλειστό των Μεθάνων τον Προφήτη Ηλία.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Ξυδούς 15, Φλέσσας 3, Κάτσας 10, Χαράτσης 8 (2), Τζίτζης Ν 7, Γρυπαίος, Χαρτοφύλαξ 5, Ψωμιάδης Ομ. 2, Γκίκας, Χριστοδούλου 4, Στρατηγός, Καλέμι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png