Οι αγώνες μπάσκετ του ανδρικού και γυναικείου τμήματος του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πολύ σπουδαία νίκη για την αντρική ομάδα μπάσκετ του Παναιγιναϊκού, η οποία για την 9η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ επικράτησε με 51-47 της Αναγέννησης στο κλειστό του Ικονίου. Το συγκρότημα του Δημήτρη Καρανδρέα το οποίο αγωνίστηκε χωρίς τους Κάτσας, Γαϊτάνο και Ψωμιάδη, κατάφερε να φύγει με το σπουδαίο διπλό, αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω με 5 πόντους. Σε ένα ματς το οποίο κυριάρχησε η εξαιρετική αμυντική λειτουργία και των δύο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με το ισχνό 12-11 μετά από 10 λεπτά αγώνα. Στην β' περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, και με επί μέρους σκορ 14-8, πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 25-20.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Ένα αρκετά χαμηλό σκορ για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειξαν περισσότερο προσεχτικοί στην άμυνα. Στο γ΄ δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά στην επίθεση των νησιωτών, οι οποίοι με έναν εξαιρετικό Χαρατσή (16π με 3 τρίποντα) και άξιους συμπαραστάτες τους Χριστοδούλου (9π με 1 τρίποντο) και Φλέσσα (8π με 1 τρίποντο), κατάφεραν με επί μέρους σκορ 20-6, να προηγηθούν με 40-31. Στο δεκάλεπτο αυτό, πέραν την αποτελεσματικότητα των τριών παραπάνω στην επίθεση, αξίζει να αναφερθεί και η εκπληκτική αμυντική αντίδραση των νεαρών Τζίτζη και Καλέμι καθώς και οι κυρίαρχοι στα ριμπάουντ Χαρτοφύλαξ και Ξυδούς.

Στο δ' δεκάλεπτο και με το νερό πλέον να έχει μπει στο αυλάκι, οι φιλοξενούμενοι με άριστη διαχείριση, διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ, το οποίο αν και δέχτηκαν την πίεση των γηπεδούχων, έφυγαν τελικά με το διπλό από το κλειστό του Ικονίου. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ραζής (21π) και Αποστολόπουλος (16, 4/4 τρ). Αυτή ήταν η 4η νίκη (σσ 4 ήττες) του Παναιγιναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, με την νησιώτικη ομάδα την επόμενη αγωνιστική να έχει ρεπό. Τα δεκάλεπτα 11-12, 14-8, 6-20 και 16-11.


Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας, Ποτόσογλου): Χελιώτης, Γκίκας 2, Χριστοδούλου 9 (1), Τζίτζης Αντ, Φλέσσας 8 (1), Χαρατσής 16 (3), Ξυδούς 2, Στρατηγός, Τζίτζης Νικ. 4, Καλέμι 3 (1), Χαρτοφύλαξ 7.
Την ήττα με 68-45 από τον Φοίνικα Πειραιά γνώρισαν οι γυναίκες του Παναιγιναϊκού για την 8η αγωνιστική της Α' κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του coach Ποτόσογλου είχαν εξ αρχής πολύ δύσκολη αποστολή, κόντρα σε μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Παρ' όλα αυτά η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν σε γενικές γραμμές καλή, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη δίκαια. Το 15-4 του α' δεκαλέπτου ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα, με τους ανθρώπους βέβαια του Παναιγιναϊκού, να έχουν παράπονα από την διαιτησία. Στην συνέχεια η ομάδα της Αίγινας προσπάθησε να ανακάμψει αλλά η ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν εμφανής. Το 22-14 της περιόδου, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τον Φοίνικα να είναι μπροστά με 37-18, και το έργο των νησιωτών πλέον να δυσκολεύει. Στην γ' περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 54-28 και τον Παναιγιναϊκό να μη μπορεί να αντιδράσει. Το 68-45 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την ομάδα του Φοίνικα να συνεχίζει την εξαιρετική του παρουσία στο πρωτάθλημα, και την ομάδα της Αίγινας να δείχνει κατά διαστήματα καλά σημάδια. Στους σκόρερ των νησιωτών, η Ουκτέμπορ σημείωσε 18 πόντους, με την Παπασωτηρίου να ακολουθεί με 14π, και την Βασιλακοπούλου με 8π.  Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί την Φιλοθέη Μαγούλας.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου, Λορέντζος): Μπακομήτρου Ηρ, Μπόγρη Μαρίνα 5, Παπασωτηρίου 14 (2), Κλήμη, Λούβαρη, Βασιλακοπούλου 8 (1), Ουκτέμπορ 18, Μοίρα, Σοφιανού, Μπακομήτρου Ράνια, Γκοτσούλια
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png