Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού σε άντρες, γυναίκες, προμίνι και κορασίδες.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 78-46 από τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας στα Μέθανα γνώρισε το αντρικό τμήμα του Παναιγιναϊκού στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Η πειραιώτικη ομάδα έχοντας τον έμπειρο Τσιριγωτάκη σε μεγάλα κέφια και άξιους συμπαραστάτες τους Σταυρόπουλο και Σπανό, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του νεανικού Παναιγιναϊκού, ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις για ακόμα ένα ματς. Ο Φοίνικας εκμεταλλευόμενος τόσο την διαφορά δυναμικότητας όσο και την εμπειρία, πήρε μεγάλο προβάδισμα από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο. Το 10-22 της περιόδου έδειξε τις διαθέσεις των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον πολύπειρο καλαθοσφαιριστή Τσιριγωτάκη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 5/6 τρίποντα. Στο β' δεκάλεπτο οι κυανοκίτρινοι του νησιού βλέποντας τον αντίπαλο να έχει χτίσει μια σημαντική διαφορά, έπαιξαν πιο απελευθερομένα, με αποτέλεσμα να βγουν ωραίες φάσεις για αυτούς. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Φοίνικα μπροστά με 38-20, με την συνέχεια να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναιγιναϊκό. Η μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι και η διαφαινόμενη ήττα έδωσε την ευκαιρία στον coach Καρανδρέα να ρίξει στο ματς και μικρότερους ηλικιακά αθλητές που είχε μαζί του στην αποστολή. Την παράσταση 'έκλεψε' ο 13χρονος Χάρης Μαρίνος, ο οποίος στην λήξη της β' περιόδου με ένα απίστευτο σουτ από τα 7.0 μέτρα βρήκε στόχο, με τους δεκάδες φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού των Μεθάνων, να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Το γ' δεκάλεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Φοίνικα, με αποτέλεσμα το 7-24 να ανεβάσει κατά πολύ την διαφορά. Η δ' περίοδος ήταν τυπική αφού το 62-27 των φιλοξενούμενων, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους κυανοκίτρινους της Αίγινας να διεκδικήσουν κάτι καλό. Το τελικό 78-46 για την ομάδα του Πειραιά δεν σηκώνει αμφισβήτηση, καθώς οι φιλοξενούμενη ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη σε όλους τους τομείς. Τα δεκάλεπτα 10-22, 10-16, 7-24, 19-16.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Μαρίνος 3 (1), Γαϊτάνος 10, Χαρατσής 18 (1), Χελιώτης 5 (1), Κάτσας 8, Γρυπαίος, Βουλγαράκης 2, Στρατηγός Γ, Χαλδαιάκης, Στρατηγός Β.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal




Απρόσμενη ήττα για τις γυναίκες του Παναιγιναϊκού στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του Ποτόσογλου ηττήθηκε με 48-38 από τον ουραγό Κορυδαλλό, ο οποίος σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κορυδαλλού ήταν εξαιρετικά κακό για την νησιώτικη η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Κακές επιλογές στην επίθεση αν και το ξεκίνημα ήταν καλό, πολλές χαμένες βολές και αρκετά λάθη τα κύρια χαρακτηριστικά την παρουσίας των κοριτσιών του Παναιγιναϊκού στο παιχνίδι. Με την Ουκτέμπορ απούσα λόγω τραυματισμού, ο Παναιγιναϊκός μπήκε καλά στο ματς, κόντρα σε μια ομάδα αρκετά ψυχομένη αφού έψαχνε την 1η νίκης της στο πρωτάθλημα. Το 14-14 της περιόδου έδειξε ότι θα δουν οι φίλαθλοι ένα ντέρμπι. Στην β' περίοδο οι γηπεδούχες εκμεταλλευόμενες τα λάθη των νησιωτών, πήραν το προβάδισμα με 27-24 στο ημίχρονο, με την συνέχεια να έχει πολύ ενδιαφέρον. Στην γ' περίοδο και πάλι η ομάδα του Κορυδαλλού ήταν πιο εύστοχη, με τις αθλήτριες του Παναιγιναϊκού να δείχνουν κάποια κενά διαστήματα. Το 14-11 της περιόδου, έφερε τις γηπεδούχες μπροστά με 41-35. Και φτάνουμε στην δ' περίοδο, εκεί όπου η ομάδα του Ποτόσογλου κατέρρευσε,με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες αν και δεν ήταν τόσο καλές επιθετικά, να πάρουν την νίκη με 48-38. Όπως είναι φυσιολογικό αμέσως μετά την κόρνα της γραμματείας, οι γηπεδούχες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, σε αντίθεση με την αποστολή του Παναιγιναϊκού. Αυγουστόγλου και Μεγαλούδη σημείωσαν από 13 πόντους αντίστοιχα για τους γηπεδούχους, με την Παπασωτηρίου για τον Παναιγιναϊκό να πετυχαίνει 16π. Εξαιρετική παρουσία για την νησιώτικη ομάδα από Ηρακλεία Μπακομήτρου, η οποία αν και πέτυχε μόλις 1 πόντο, είχε 8 κλεψίματα. Τα δεκάλεπτα 14-14, 13-10, 14-11 και 7-3.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου): Γκοτσούλια 6, Μπακομήτρου Ηρακλεία 1 (8 κλεψ), Μπακομήτρου Ράνια, Μπόγρη Μαρίνα 9, Παπασωτηρίου 16, Τζουρά 4, Λούβαρη, Βεργή, Σοφιανού 2, Μπόγρη Μαρία.

Σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχαστεί, η Ελευθερία Μοσχάτου επικράτησε με 43-42 του Παναιγιναϊκού για το πρωτάθλημα προμίνι της ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας ήταν συγκλονιστική, με την ομάδα του Μοσχάτου να είναι πιο τυχερή στο τέλος, και να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη, κόντρα σε έναν εξαιρετικό Παναιγιναϊκό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-12 στο α' δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την απάντηση. Το 13-10 της β' περιόδου, έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 25-25 στο ημίχρονο. Το απόλυτο ντέρμπι της αγωνιστικής είχε και συνέχεια, αφού καμία από τις δύο δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Η γ' περίοδος βρήκε την Ελευθερία μπροστά με το ισχνό 34-32 με την συνέχεια να είναι συγκλονιστική. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Τελικά την νίκη κατέκτησε η ομάδα του Μοσχάτου στο τέλος με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ανοικτού της Αίγινας, να χειροκροτούν και τους δύο για το θεαματικό μπάσκετ που προσέφεραν. Τα δεκάλεπτα 15-12, 10-13, 7-9, 10-9.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 4, Μακρογιάννης 9 (1), Κουτσούκης 2, Κορναράκης, Καλομοίρης 1, Καλέας 6, Θεοδωρόπουλος, Πετρίτης 4, Καλαμάκης 10, Μποτσιβάλλης Γ, Τζίτζης 6, Αλυφαντής, Τάφα, Χατζηκωνσταντίνου. Τέλος, για το πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός πήρε τους βαθμούς της νίκης με 20-0, αφού η ομάδα του Πανελευσινιακού δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον γήπεδο της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png