Η αγωνιστική κίνηση του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο ανοικτό γήπεδο της Αίγινας, ο Παναιγιναϊκός επικράτησε με 51-49 του Παλαιού Φαλήρου, στο ντέρμπι της αγωνιστικής του προμίνι της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του νησιού αν και δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, κατάφεραν στα δύο τελευταία δεκάλεπτα να αντιστρέψουν την κατάσταση, και να φτάσουν σε μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα. Στα αγωνιστικά, το Παλαιό Φάληρο μπήκε ιδανικά στο ματς με το 1ο δεκάλεπτο να βρίσκεται μπροστά με 13-6. Στην 2η περίοδο οι γηπεδούχοι του Φίλιππου Τζίτζη βελτιώθηκαν κάπως, με την φιλοξενούμενη ομάδα όμως να κρατάει τα ηνία στο σκορ.

Το 12-12 της περιόδου, έστειλε τις δυο ομάδες στο ημίχρονο, με το Παλαιό Φάληρο να είναι μπροστά με 25-18. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων της Αίγινας ξεκίνησε από το αρχή του 3ου δεκαλέπτου, καθώς με τους Μακρογιάννη και Καλαμάκη σε εκπληκτική μέρα να σκοράρουν κατά ριπάς, αλλά και τους Τζίτζη, Γκρινέζο και Μποτσιβάλλη Παναγιώτη να είναι εξαιρετικοί στην άμυνα, οι νησιώτες όχι μόνο κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά, με σκορ δεκαλέπτου 21-13 πήραν και το προβάδισμα με 39-38, δέκα λεπτά πριν το τέλος. Στην 4η περίοδο  το ντέρμπι και με τους δύο αντιπάλους να είναι κοντά στο σκορ, πήρε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι και με όπλο πλέον και την ψυχολογία μπήκαν καλύτερα από τον αντίπαλο, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκαν με 6 πόντους.

Οι νεαροί όμως καλαθοσφαιριστές του Παλαιού Φαλήρου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με αποτέλεσμα το ματς να βρίσκεται στην 'κόψη του ξυραφιού' λίγα λεπτά πριν το τέλος. Στο σημείο όμως αυτό, εκεί όπου η μπάλα πραγματικά 'έκαιγε', η τεράστια ψυχραιμία των νησιωτών έφερε και την νίκη στην ομάδα του Παναιγιναϊκού. Μάλιστα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς και ενώ το σκορ ήταν 50-49 για τους γηπεδούχους, μια εύστοχη ελεύθερη βολή από τον Γκρινέζο, έδωσε την χαριστική βολή στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία δεν είχε χρόνο στην συνέχεια για κάτι καλό. Η μεγάλης σημασίας νίκη και ο τρόπος που ήρθε, ικανοποίησε στο έπακρο τον τεχνικό του Παναιγιναϊκού Φίλιππο Τζίτζη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο -12, ενώ στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου στο -14. Παρ' όλα αυτά οι ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Τα δεκάλεπτα 6-13, 12-12, 21-13, 12-11.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 3, Μακρογιάννης 21, Κορναράκης, Καλαμάκης 21, Μποτσιβάλλης Παναγιώτης, Κουτσούκης, Καλέας, Πετρίτης, Γκρινέζος 1, Μποτσιβάλλης Γιώργος 2, Καλομοίρης 1, Τζίτζης 2, Τάφα, Κατσούλης, Αλυφαντής, Λάκκος.

Την ήττα με 29-69 από τον ανώτερο Φοίνικα Πειραιά γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για την 21η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι του κλειστού των Μεθάνων δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού από τη μία οι πολλές απουσίες των νησιωτών και από την άλλη η διαφορά ποιότητας των δύο αντιπάλων, έφερε την νίκη του Φοίνικα φυσιολογικά. Η πειραιώτικη ομάδα μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού καλύτερα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με 13-7. Στην β' περίοδο βγάζοντας στο παρκέ την αγωνιστική τους ποιότητα, οι γυναίκες του Φοίνικα αύξησαν την διαφορά, με το 34-18 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Τα πράγματα είχαν πάρει πλέον το δρόμο τους, με τις φιλοξενούμενες να είναι οι απόλυτες κυρίαρχες του ματς. Με σκορ δεκαλέπτου 23-6, ο Φοίνικας έφτασε στο 57-24 και στο πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Διαδικαστικά τα τελευταία δέκα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα πλέον και τις φιλοξενούμενες να φτάνουν το άνετο 69-29. Μοναδικό κέρδος για την ομάδα της Αίγινας, η χρησιμοποίηση για ακόμα ένα ματς των νεαρών αθλητριών. Τα νεαρά κορίτσια του Παναιγιναϊκού δείχνουν από αγώνα σε αγώνα σταθερή βελτίωση, δείγμα του ότι μπορούν την νέα χρονιά να εμφανιστούν ακόμα πιο χρήσιμες. Τα δεκάλεπτα 7-13, 11-21, 6-23, 5-12.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου): Βεργή 2, Ξυροτήρη 3 (1), Μπόγρη Μαρίνα 4, Σοφιανού 2, Παπασωτηρίου 11 (1), Περπερίδου, Παντάκ, Μπόγρη Μαρία 3, Τζουρά 4.

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ για τον Παναιγιναϊκό (η τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα), με την ομάδα της Αίγινας να μη ταξιδεύει στα Μέθανα για να αντιμετωπίσει τους Απρόβλεπτους. Το νησιώτικο συγκρότημα λόγω των πολλών απουσιών δεν κατάφερε να συμπληρώσει αποστολή, με αποτέλεσμα οι Απρόβλεπτοι να πάρουν το παιχνίδι με 20-0.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png