Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού με Γ.Σ. Μάνδρας, Δραπετσώνα και Ατρόμητο Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από μια σπουδαία αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό των Μεθάνων, ο Παναιγιναϊκός επικράτησε του Γ.Σ. Μάνδρας με 42-40, και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής κρίθηκε ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την νησιώτικη ομάδα να φτάνει στην νίκη χάρις σε γκολ-φάουλ της Μαρίνας Μπόγρη, 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στα αγωνιστικά, ο Παναιγιναϊκός του Παναγιώτη Παναγόπουλου ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, και προηγήθηκε 12-0 εκμεταλλευόμενος τόσο την δική του ευστοχία, όσο και το μουδιασμένο και άστοχο ξεκίνημα του συλλόγου από την Δυτική Αττική. Το α' δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα της Αίγινας μπροστά με 12-6, ενώ στην συνέχεια οι φιλοξενούμενες βρήκαν τα σουτ με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 25-17, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στην γ' περίοδο τα πράγματα άλλαξαν εντελώς στο ματς, καθώς η ομάδα της Μάνδρας σαφώς πιο συγκεντρωμένη και εύστοχη, κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ, με τις γηπεδούχες να βρίσκουν τις λύσεις στην συνέχεια, και να προηγούνται στο 30 με 32-31. Πλέον το παιχνίδι ξαναγύρισε στην αρχική του μορφή, με τις δύο ομάδες να είναι πρωταγωνίστριες σε ένα κλασικό ντέρμπι. Το ματς βρίσκεται στο 37ο λεπτό και στην απόλυτη ισορροπία, όταν η Ηρακλεία Μπακομήτρου 'έκλεψε' την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, δίνοντας την ευκαιρία στην Μαυροδάκου από την γωνία με τρίποντο να φέρει τον Παναιγιναϊκό στους +3. Η αντίδραση όμως των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, και κατάφεραν με συνεχή καλάθια να προηγηθούν 20 δευτερόλεπτα πριν την τελική κόρνα της γραμματείας με 40-39. Στο σημείο αυτό, ανέλαβε δράση η Μαρίνα Μπόγρη. Η έμπειρη αθλήτρια του Παναιγιναϊκού παίρνοντας ένα ανέλπιστο επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε καλάθι, παίρνοντας και φάουλ. Το σκορ πλέον είναι στο 41-40 για την ομάδα του νησιού, με την Μπόγρη να ευστοχεί στην συμπληρωματική βολή και να κάνει το 42-40 μέσα σε αποθέωση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ, αλλά δυστυχώς για εκείνες ατύχησαν με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες αν και παραλίγο στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα να δώσουν δικαίωμα στις φιλοξενούμενες, πήραν μέσα σε 'έξαλλους' πανηγυρισμούς το ροζ φύλλο αγώνα. Στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα του ματς, ο Παναιγιναϊκός αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές, με τις φιλοξενούμενες όμως να μη προλαβαίνουν να 'κλέψουν' το παιχνίδι. Το τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως η άμεση αντίδραση των κοριτσιών σε σημεία στα οποία 'έκαιγε' η μπάλα, ικανοποίησαν τόσο τον coach Παναγόπουλο, όσο και τους ανθρώπους της ομάδας της Αίγινας. Μια νέα ομάδα, η οποία με τις προσθήκες των Αναγνωστοπούλου, Μαυροδάκου και Μπακρατσά, δείχνει αρκετά στιβαρή, και έτοιμη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα σε σχέση με την περασμένη σεζόν. 'Δείξαμε χαρακτήρα' τα λόγια του προέδρου του Παναιγιναϊκού κ. Φίλιππου Τζίτζη, ο οποίος έκανε λόγο για απόλυτο δέσιμο των νέων αθλητριών με τις παλιές. Ο κος Τζίτζης τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει τον Δήμο Μεθάνων για την παραχώρηση του κλειστού και φέτος, αλλά και την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού για τις μετακινήσεις του συλλόγου. Τα δεκάλεπτα 12-6, 13-11, 7-14, 10-9.


Παναιγιναϊκός (Παναγόπουλος): Βεργή, Μπακομήτρου Ηρακλεία 3, Σοφιανού 2, Μπακομήτρου Ράνια, Γκοτσούλια, Μπακρατσά 3 (1), Λούβαρη, Μπόγρη Μαρίνα 12, Μαυροδάκου 5 (1), Βασιλακοπούλου 8, Αναγνωστοπούλου 9, Φακίρη.


Την ήττα με 51-20 από την ισχυρή Δραπετσώνα γνώρισαν οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Η νησιώτικη ομάδα παρουσιάζεται φέτος αρκετά αποδυναμωμένη, καθώς μετά τις μεταγραφές των Νάσια Τζουρά και Ευγενίας Ζαχαρίου στον Φάρο Κερατσινίου, ήρθαν να προστεθούν και 2-3 αποχωρήσεις αθλητριών από την ομάδα, για διάφορους λόγους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναιγιναϊκός να μην είναι τόσο ανταγωνιστικός στο ματς με την Δραπετσώνα, η οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πρωταγωνιστήσει και φέτος στο πρωτάθλημα των κορασίδων. Στα αγωνιστικά, το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς οι γηπεδούχες ήταν ανώτερες καθ' όλη την διάρκεια του 40λεπτου, με το τελικό 51-20 να έρχεται φυσιολογικά. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, οι 11 πόντοι της νεαρής Μαρίας Βλάχου οι οποίοι αποτελούν και προσωπικό ρεκόρ με την φανέλα του Παναιγιναϊκού. Τα δεκάλεπτα 18-2, 10-7, 13-5, 10-6.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Πούντου Αγγελική, Καλέμι 9, Πούντου Μαρία, Βλάχου 11, Κουτουλάκου, Κυριακοπούλου, Γαλάρη.


Την ήττα με 58-71 από τον Ατρόμητο Πειραιά γνώρισε το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού, στην πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Σώζου Χαρτοφύλαξ δεν παρουσιάστηκαν τόσο ανταγωνιστικοί στο ματς, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα από την σαφώς πιο έτοιμη ομάδα του Ατρόμητου. Το φετινό παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού είναι ουσιαστικά μια νέα ομάδα, η οποία όπως έδειξε δεν έχει δέσει στο 100%, με τα σημάδια βελτίωσης όμως να είναι πολύ πιθανά. Η ομάδα από τα Καμίνια μπήκε εξαιρετικά στο ματς, και προηγήθηκε με 23-14 στο α' δεκάλεπτο, με το 15-15 της β' περιόδου να την φέρνει μπροστά με 38-29. Στο γ' δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιριστές του νησιού πίεσαν τον αντίπαλο με σκοπό να 'ρωκανήσουν' την διαφορά, με τους μπλε όμως του Πειραιά να φτάνουν στους +10 (50-40) με την συμπλήρωση 30 λεπτών στο ματς. Το δ' δεκάλεπτο τα πράγματα ξεκαθάρισαν, καθώς ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων ήταν αρκετό ώστε να διατηρήσουν χωρίς δυσκολία το υπέρ του σκορ, με αποτέλεσμα να φτάσουν εύκολα στο 71-58. Από τους γηπεδούχους διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Μαρίνος με 22 (2 τρ.) και Στρατηγός με 17. Τα δεκάλεπτα 14-23, 15-15, 11-12, 18-21.

Παναιγιναϊκός (Χαρτοφύλαξ): Αλυφαντής 8, Γκρινέζος, Καλαμάκης 5, Καφούρος, Κώτσης 2, Λέκκας 2, Μακρογιάννης, Μαρίνος 22 (2), Πετρίτης, Ρόδης 1, Στρατηγός 17, Τζίτζης 1, Χαλδαίος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png