Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού σε Άντρες και Κορασίδες.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 73-58 από την Ακαδημία Ελευσίνας στο ΔΑΣΚΑΛ το βράδυ της Δευτέρας γνώρισε το αντρικό τμήμα του Παναιγιναϊκού για την 3η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του νησιού σε ένα κατά γενική ομολογία ωραίο ματς, προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά από τη μια η έλλειψη ψυχραιμίας και ωριμότητας σε καίρια σημεία, και από την άλλη η γρήγορη και σαφώς πιο έμπειρη ομάδα της Ελευσίνας, έκριναν το τελικό 73-58. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ και να προηγούνται με 21-14 στο τέλος της α’ περιόδου. Η σε γενικές γραμμές καλή εικόνα των νησιωτών στο α’ δεκάλεπτο είχε και συνέχεια και μάλιστα ακόμα καλύτερη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Οι καλαθοσφαιριστές του Παναγιώτη Παναγόπουλου με όπλο τις οργανωμένες επιθέσεις αλλά και την ξεκάθαρα βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα, με τους γηπεδούχους όμως στο τέλος της περιόδου να έχουν το ισχνό προβάδισμα. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελευσίνα μπροστά με 36-34, με την συνέχεια όμως να είναι καταστροφική για την ομάδα του Παναιγιναικού. Οι νησιώτες πραγματοποίησαν ένα πολύ κακό γ’ δεκάλεπτο, εμφανίζοντας σημάδια αποπροσανατολισμού, την ίδια στιγμή στην οποία οι γηπεδούχοι πέτυχαν πολλά καλάθια κυρίως από αρκετούς αιφνιδιασμούς. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον Παναιγιναϊκό, στην διεκδίκηση της νίκης. Το 36-34 του ημιχρόνου έγινε στο 30, 59-45 με την υπόθεση νίκης να δυσκολεύεται αρκετά για την ομάδα από την Αίγινα. Στο 4ο δεκάλεπτο και με τα πάντα πλέον να έχουν κριθεί, οι δυο ομάδες απλά περίμεναν την τελική κόρνα της γραμματείας, η οποία βρήκε την ομάδα της Ελευσίνας νικήτρια με 73-58. Για τους παίκτες του Coach Παναγοπουλου διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Κάτσας Άγγελος με 15, Κάτσας Σπύρος με 12 και Χαρτοφύλαξ με 10. Τα δεκάλεπτα 21-14, 15-20, 23-11, 14-13. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται τον Α.Ο. Βουλιαγμένης.

Παναιγιναικός (Παναγόπουλος): Μαθιουδάκης 9 (1), Κατσας Γιάννης, Τσουράπης 3, Χαρατσής 5 (1), Χαρτοφύλαξ 10 (1), Κάτσας Σπύρος 12 (1), Χελιώτης 4, Κάτσας Άγγελος 15, Γαρυφάλλου.
Την ήττα με 51-30 από τον ισχυρό Ιωνικό Νικαίας γνώρισαν οι κορασίδες του Παναιγιναικού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι του Σαββάτου δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική καθώς από τη μια η ανωτερότητα σε όλους τους τομείς της νικαιώτικης ομάδας και από την άλλη η ουσιαστικά καινούργια και άκρως νεανική ομάδα του Παναιγιναϊκού, έκριναν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς. Το συγκρότημα του Φίλιππου Τζίτζη παρατάχθηκε στον αγώνα με μόλις 7 αθλήτριες, παρ’ολα αυτά ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 12-9 στο α’ δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχες όμως απάντησαν άμεσα στην β’ περίοδο και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενες με 23-20. Δυστυχώς όμως η γενικά καλή εικόνα δεν συνεχίστηκε για τις νεαρές αθλήτριες του Παναιγιναικού, καθώς πέραν από την απειρία των κοριτσιών έκανε τα σημάδια της η κούραση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ποιοτικότερη ομάδα της Νίκαιας να αυξήσει εύκολα την διαφορά και να φτάσει με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Το τελικό 51-30 κρίνεται απολύτως δίκαιο. Μπόγρη με 15π και η Παντάκ με 13 πόντους, πρώτοι σκόρερ των ηττημένων. Τα δεκάλεπτα 9-12, 14-8, 18-5, 10-5.
Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Μπόγρη 15 (1), Πούντου Μαρία, Πούντου Αγγελική, Παντάκ 13 (1), Κουτουλάκου 2, Γαλάρη, Καλέμι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png