Παναιγιναϊκός. Ήττα για τις κορασίδες, νίκη για το παιδικό τμήμα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 42-36 από την Φιλοθέη Μαγούλας γνώρισαν οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Παρά το κατά γενική ομολογία καλύτερο φετινό παιχνίδι του Παναιγιναικού στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Αίγινας δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Στα αγωνιστικά, νωθρό των ξεκίνημα των δυο ομάδων, με τις άμυνες να κυριαρχούν. Το α’ δεκάλεπτο τελείωσε με την Φιλοθέη μπροστά με 6-4, με το β’ δεκάλεπτο να της ανήκει ολοκληρωτικά. Με σκορ περιόδου 13-7, η ομάδα των δυτικών προαστίων προηγήθηκε με 19-11, βάζοντας δύσκολα στον Παναιγιναϊκό. Το συγκρότημα του Φιλίππου Τζίτζη αντέδρασε στο γ’ δεκάλεπτο, μάλιστα πήρε το προβάδισμα στο 27ο λεπτό το οποίο όμως δεν κράτησε.

Τα πολλά φάουλ των αθλητριών του Παναιγιναϊκού και η πίεση του αντιπάλου ουσιαστικά έκριναν την έκβαση του ματς, με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο 42-36 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό σκορ αφήνει μια πικρία στις τάξεις των ανθρώπων του Παναιγιναϊκού, καθώς δεν είχε αποτέλεσμα τελικά τόσο η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, όσο και η επίθεση. Τε δεκάλεπτα 4-6, 7-13, 13-7, 12-16.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Μοίρα 7, Μπόγρη 18 (7/8 βολές), Καλέμι, Παντάκ 11 (1), Βλάχου, Πούντου Μαρία, Πούντου Αγγελική, Κουτουλάκου, Κυριακοπούλου, Γαλάρη.

Με το σπουδαίο διπλό κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς γύρισε η αποστολή του παιδικού τμήματος του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα της Αίγινας επικράτησε με 47-46 εκτός έδρας, μια νίκη πέραν από βαθμολογικής σημασίας, είναι κυρίως ψυχολογικής καθώς ήρθε κόντρα σε έναν ιστορικό σύλλογο και μάλιστα στην έδρα του. Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ολη την διάρκεια του. Με το σκορ να αλλάζει χέρια συνεχώς, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν σωστό μπάσκετ και τα κατάφεραν σε γενικές γραμμές, σε ένα ματς το οποίο κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά καλά και προηγήθηκαν με 12-9 στο α’ δεκάλεπτο, ενώ στην συνέχεια οι νησιώτες ανέβασαν την απόδοση του και έφτασαν ακόμα να προηγούνται με 28-25 στο ημίχρονο. Το γ’ δεκάλεπτο ήταν κακό ποιοτικά (7-5) για τους δυο, με τον Παναιγιναϊκό πάντως παρά τις δυσκολίες να κρατάει το προβάδισμα έστω και ισχνό. Το δ’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναιγιναϊκό στο +1 (33-32), με τις δυο ομάδες να ψάχνουν ένα ξέσπασμα ώστε να ξεφύγουν στο σκορ. Αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν στο ματς πόντο-πόντο. Στο τέλος όμως η ομάδα του νησιού έδειξε πιο συγκεντρωμένη και κατάφερε να φτάσει στην μεγάλη νίκη με 47-46, με τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού να είναι συγκλονιστικά. Στρατηγός, Καλαμάκης και Μαρίνος τελείωσαν τον αγώνα έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων. Τα δεκάλεπτα 12-9, 13-19, 7-5, 14-14.

Παναιγιναϊκός (Ν. Μαρίνος): Κωστής 3, Στρατηγός 14, Λέκκας 3, Μαρίνος 11 (1), Καλαμάκης 13, Ροδίτης 3 (1), Γκρινέζος, Τζίτζης, Καλομοίρης, Μακρογιάννης, Πετρίτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png