Οι αγώνες του Παναιγιναϊκού με Απρόβλεπτους, Φοίνικα Πειραιά και Ατρόμητο Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Την ήττα με 74-69 από τους Απρόβλεπτους γνώρισε την Κυριακή το μεσημέρι ο Παναιγιναϊκός για την 8η αγωνιστική της Δ’ κατηγορίας αντρών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου είχε μια παρά πολύ καλή εικόνα στο παρκέ του ΔΑΚ Κορυδαλλού, με το β’ δεκάλεπτο όμως να είναι καταστροφικό. Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα και προηγήθηκαν με 20-17 στο α’ δεκάλεπτο. Η αντεπίθεση όμως των παικτών των Απρόβλεπτων ήταν εντυπωσιακή, με την ομάδα του Κορυδαλλού με σκορ δεκαλέπτου 24-13, να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 41-33. Η εντυπωσιακή ανάκαμψη των τυπικά φιλοξενούμενων σε συνδυασμό τα πολλά άστοχα σουτ των καλαθοσφαιριστών του νησιού, έφεραν το +8 για τους Απρόβλεπτους. Από το γ’ δεκάλεπτο και έπειτα, το παιχνίδι ξανάγινε αμφίρροπο καθώς οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η λήξη της 3ης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 52-50, ενώ στην 4η περίοδο το παιχνίδι πήρε 'άγρια' ομορφιά, με τις δύο ομάδες να παλεύουν επί ίσοις όροις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Τελικά οι Απρόβλεπτοι πήραν την νίκη στο τέλος με 74-69, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την ευστοχία τους στα κρίσιμα σημεία. Πρώτοι σκόρερ για τους νησιώτες, οι Άγγελος και Σπύρος Κάτσας με 23 και 22 πόντους αντίστοιχα, με τον Χαρτοφύλαξ να ακολουθεί με 11. Όπως είναι λογικό, στην ομάδα του νησιού επικρατεί μια πικρία για το τελικό αποτέλεσμα, με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού να μιλούν για μηδαμινή προετοιμασία εν όψει το κάθε ματς, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τέτοια εποχή, αφού η Αίγινα δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει την Ελευσίνα εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα 20-17, 13-24, 17-11, 19-22.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Ψωμιάδης 2, Καλέμι, Γκίκας, Ροδίτης, Χαρτοφύλαξ 11 (1), Κάτσας Σπύρος 22 (2), Κάτσας Βαγγέλης 2, Τσουράπης 4, Κάτσας Άγγελος 23 (2), Γκούρι 3 (1), Γαρυφάλλου.

Την ήττα με 87-40 γνώρισε ο Παναιγιναϊκός από τον πολύ δυνατό φέτος Φοίνικα Πειραιά για την 8η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας των γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα της Αίγινας υπέκυψε στην εμφανή ανωτερότητα της πειραιώτικης ομάδας, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο νησί με την βαριά ήττα. Ο Φοίνικας ο οποίος βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, επιβεβαίωσε από την αρχή τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης, και προηγήθηκε με 29-5 στο 1ο δεκάλεπτο. Ίδια εικόνα και στην συνέχεια, με την ομάδα του Πειραιά να έχει στις τάξεις της την Οικονομίδου και τη Βράκα σε μεγάλη μέρα, και την νησιώτικη ομάδα να αδυνατεί να ακολουθήσει. Με σκορ β’ περιόδου 23-8, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν την διαφορά στους +39 (52-13), με την συνέχεια να είναι διαδικαστική. Στο 3ο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, είχαν κάποιες καλές στιγμές στην επίθεση, με την άμυνα όμως να είναι η ‘Αχιλειος Πτερνα’. Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τον Φοίνικα μπροστά με 69-27, και με τις Οικονομίδου και Βράκα να τελειώνουν το ματς έχοντας από 19 πόντους με 3 τρίποντα, να φτάνει εύκολα στην νίκη με το τελικό σκορ να είναι 87-40. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Λαουλάκου με 16 πόντους. Από τον Παναιγιναϊκό, η Μαρίνα Μπόγρη είχε διψήφιο αριθμό πόντων (10), για να ακολουθήσουν στο σκοράρισμα οι Μπακρατσά και Μαυροδάκου με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα. Αυτή ήταν η 5η ήττα της ομάδας της coach Βροχίδου (λόγω προσωπικού προβλήματος στον πάγκο έκατσε ο Λορέντζος) στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ηρακλεία Μπακομήτρου αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, με τις επόμενες ημέρες να γίνεται γνωστό το μέγεθος του προβλήματος της έμπειρης αθλήτριας του Παναιγιναϊκού. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Βάρης εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα 5-29, 8-23, 14-17, 13-18.

Παναιγιναϊκός (Λορέντζος): Μπακομήτρου Ηρακλεία 3, Μπακομήτρου Ράνια 2, Βεργή 4, Γκοτσούλια, Λούβαρη, Μπακρατσά 8 (2), Μπόγρη 10, Μαυροδάκου 7 (1), Βασιλακοπούλου 3, Αναγνωστοπούλου 2, Φακίρη 1.

Τέλος την ήττα με 76-32 από τον Ατρόμητο Πειραιά γνώρισε το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του νησιού εμφανίστηκε για ακόμα ένα ματς με ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα των Καμινίων. Από 10 και 9  πόντους αντίστοιχα πέτυχαν οι Καλαμάκης και Στρατηγός, με τους γηπεδούχους να έχουν πολυφωνία στην επίθεση. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο. Τα δεκάλεπτα 25-6, 11-13, 21-6, 19-7.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Καλομοίρης 2, Μαρίνος, Καλαμάκης 10, Λέκκας 2, Κωτσής 6, Μακρογιάννης, Ροδίτης 2, Στρατηγός 9 (1), Γκρινέζος 1.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png