Ο.Κ. Ελευσίνας-Παναιγιναϊκός 40-61. Για την 9η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα ανδρών της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ πανηγυρίζει από το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός. Η νησιώτικη ομάδα επικράτησε 61-40 του ΟΚ Ελευσίνας εκτός έδρας, μετά από μια μεστή εμφάνιση. Η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής είχε μοναδικούς πρωταγωνιστές του νησιώτες, οι οποίοι έδειξαν από το 1ο κιόλας λεπτό ότι θα είναι τα αφεντικά του αγώνα. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου μπήκε στο παρκέ του κλειστού της Ελευσίνας αποφασισμένο να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, και τα κατάφερε αφού πρώτα έλεγξε πλήρως τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων, και στην συνέχεια με επιθετικό πλουραλισμό έφτασε με σχετική άνεση στην νίκη. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι με υποδειγματική άμυνα περιόρισαν τις επιθέσεις της ομάδα της Δυτικής Αττικής, η οποία σημείωσε μόλις 18 πόντους στο α’ ημίχρονο. Επιθετικά οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού δημιούργησαν αρκετούς διαδρόμους προς το καλάθι των γηπεδούχων, και με τους Άγγελο και Σπύρο Κάτσα καθώς και τον Μαθιουδάκη σε μεγάλα κέφια, να φτάνουν τους 36 πόντους μετά από 20 λεπτά αγώνα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Η 3η περίοδος ξεκίνησε με τον Παναιγιναικό μπροστά με 36-18, με τους κυανόλευκους του νησιού να συνεχίζουν τον ξέφρενο ρυθμό τους. Η άριστη αμυντική λειτουργία έφερε πολλά κλεψίματα και ανάλογους αιφνιδιασμούς οι οποίοι ανέβασαν την διαφορά στους +28 (52-24) με τον τελικό νικητή να έχει ξεκαθαρίσει. Στο δ’ δεκάλεπτο και με την διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, οι νησιώτες έδειξαν μερική χαλάρωση με τους μπλε της Ελευσίνας να ρίχνουν κάπως την διαφορά, με το ηλεκτρονικό ταμπλό του κλειστού της περιοχής να δείχνει το τελικό 61-40 για τον Παναιγιναϊκό. Πρώτος σκόρερ των νικητών για ακόμα ένα παιχνίδι ο 20χρονος πλέι μέικερ Άγγελος Κάτσας με 23π, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Σπύρος Κάτσας και Μαθιουδάκης. Στους διακριθέντες επίσης, οι Γιάννης και Βαγγέλης Κάτσας οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η δίψα των καλαθοσφαιριστών του coach Παπαευθυμίου για την νίκη στο παιχνίδι με τον ΟΚ Ελευσίνας ήταν τόσο μεγάλη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Νίκο Τσουράπη. Ο 38χρονος σέντερ αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, σημειώνοντας και 7 πόντους. Θετική παρουσία και από τον Γκίκα, ο οποίος έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τον Κεραυνό Βάρης. Τα δεκάλεπτα 10-21, 8-15, 6-16, 16-9. Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 7 (1), Ψωμιάδης 2, Γκίκας, Μαθιουδάκης 10, Χαρτοφύλαξ, Κάτσας Σπύρος 12 (1), Τσουράπης 7, Κάτσας Βαγγέλης, Γαρυφάλλου, Κάτσας Άγγελος 23 (1).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png