Παναιγιναϊκός-Κεραυνός Βάρης 53-71. Για την 10η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 53-71 από τον Κεραυνό Βάρης γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός για την 10η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου αδικείται από το τελικό σκορ, καθώς η εικόνα των καλαθοσφαιριστών του στο ματς ήταν αρκετά καλή, με τα τελευταία όμως 6 λεπτά του παιχνιδιού να είναι μοιραία, καθώς η έλλειψη δυνάμεων στέρησαν το κάτι παραπάνω για την νησιώτικη ομάδα. Η έλλειψη κανονικών γηπεδικών συνθηκών (καιρικές συνθήκες λόγω έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου) για την προετοιμασία εν όψει κάθε ματς, έχει στερήσει τόσο από το αντρικό όσο και από το γυναικείο τμήμα του Παναιγιναϊκού την κατάλληλη προπόνηση με αποτέλεσμα τα τμήματα να εμφανίζουν έλλειψη δυνάμεων στα παιχνίδια τους, και να μη καταφέρνουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο ταλανίζει τελευταία τα δύο αυτά τμήματα είναι η διαφοροποίηση των δρομολογίων από και προς τα Μέθανα, με αποτέλεσμα οι ομάδες του νησιού να αγωνίζονται στους εντός έδρας αγώνες τους, στις έδρες των αντιπάλων αφού στο πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη άλλων γηπεδικών λύσεων στα κλειστά της Αττικής. Έτσι ο αγώνας της 10ης αγωνιστικής διεξήχθη στο Νέο Κλειστό της Βάρης, το οποίο είναι έδρα του Κεραυνού με τον Παναιγιναϊκό όμως να είναι ο τυπικά γηπεδούχος.

Τα παραπάνω αποτελούν το μεγάλο παράπονο των ανθρώπων του Παναιγιναϊκού, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους αθλητές των τμημάτων τους, ήρωες. Στα του παιχνιδιού τώρα, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στο παρκέ του κλειστού της Βάρης και προηγήθηκαν με 21-16 στο 1ο δεκάλεπτο. Στην 2η περίοδο ο Κεραυνός ανέβασε την απόδοσή του και με σκορ 23-10 πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 39-31. Στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα του Παναιγιναϊκού κατάφερε να μειώσει κάπως την διαφορά, με τον Κεραυνό πάντως να κρατάει το ισχνό προβάδισμα.

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα της Βάρης μπροστά με 50-46, με το ματς να πηγαίνει σχεδόν πόντο-πόντο μέχρι το 34ο λεπτό, εκεί όπου οι νησιώτες έμειναν από δυνάμεις, με την ομάδα των ανατολικών προαστίων να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στην τελική διαφορά των 18 πόντων, με το τελικό 71-53 πάντως να αδικεί την ομάδα του νησιού.

Η ήττα και η τελική διαφορά αυτή σαφώς και αφήνει μια πικρία στις τάξεις των νησιωτών, οι οποίοι όπως είπαν η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο ματς. Η εικόνα του Παναιγιναϊκού κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα του Κεραυνού ήταν για 34 λεπτά εξαιρετική, με τις δυνάμεις όμως να εγκαταλείπουν τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας στα τελευταία λεπτά και να έρχεται η ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από την καλή ομάδα του Κεραυνού, οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού είχαν να αντιμετωπίσουν και την αστοχία τους τόσο στα τρίποντα (3/18), όσο και στις ελεύθερες βολές (50%). Διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα της Αίγινας είχαν οι Άγγελος Κάτσας, Τσουράπης και Μαθιουδάκης με 16, 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τον Γ.Σ. Μεγάρων εκτός έδρας. Τα δεκάλεπτα 21-16, 10-23, 15-11, 7-21.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 4, Μαθιουδάκης 10 (2), Καλέμι, Χαρτοφύλαξ 3, Κάτσας Σπύρος 7, Τσουράπης 13, Κάτσας Βαγγέλης, Γκούρι, Κάτσας Άγγελος 16 (1), Γαρυφάλλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png