Οι αγώνες του Παναιγιναϊκού με Προφήτη Ηλία και Ατρόμητο Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 59-68 από τον Προφήτη Ηλία γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός για την 18η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες στο παρκέ του κλειστού των Καμινίων, με αποτέλεσμα παρά την γενικά καλή εικόνα, να μη μπορεί να διεκδικήσει την νίκη. Συγκεκριμένα, από το παιχνίδι έλλειπαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, οι Γιάννης Κάτσας, Άγγελος Κάτσας και Βαγγέλης Κάτσας. Στα αγωνιστικά, οι νησιώτες ξεκίνησαν αρκετά νωθρά το ματς και βρέθηκαν πίσω με 22-9 στο α' δεκάλεπτο. Ίδια σχεδόν εικόνα και στην β' περίοδο, με τον Προφήτη Ηλία να φτάνει στο +21 (45-24) με την λήξη του ημιχρόνου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Στο γ' δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, και με σαφώς καλύτερη αμυντική λειτουργία, περιόρισε τους τυπικά φιλοξενούμενους στους 9 πόντους, ενώ επιθετικά ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος. Το 19-9 της γ' περιόδου, έριξε την διαφορά στους 11 πόντους, με την ομάδα της Αίγινας να μπαίνει στην συνέχεια για τα καλά στο ματς. Δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Παναιγιναϊκός είναι στο -6 (57-63), με το παιχνίδι να αποκτάει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως, 4 χαμένες ελεύθερες βολές απέτρεψαν τους νησιώτες να μειώσουν ακόμα πιο πολύ την διαφορά, με αποτέλεσμα η ομάδα του Προφήτη Ηλία να αυξήσει την διαφορά και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Το τελικό 68-59 αφήνει μια πικρία στους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού, οι οποίοι όπως δήλωσαν θα παλέψουν για το καλύτερο στα εναπομείναντα παιχνίδια, με πρωταρχικό στόχο την συνέχιση του τμήματος στα μπασκετικά δρώμενα της ΕΣΚΑΝΑ. Πρώτος σκόρερ των νησιωτών ο Κώστας Μαθιουδάκης με 22 πόντους. Ο 27χρονος πολυσύνθετος γκαρντ με παρουσία σε όλους τους αγώνες της ομάδας φέτος, ήταν εξαιρετικός για ακόμα μια φορά. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σώζο Χαρτοφύλαξ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους. Διψήφιο αριθμό πόντων και από τον Πατμανίδη (13π). Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον πρωτοπόρο Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου.

Τα δεκάλεπτα 9-22, 15-23, 19-9, 16-14.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Καρανδρέας 3, Γκούρι, Χαρτοφύλαξ 17 (1), Κάτσας Σπύρος 4, Μαθιουδάκης 22 (2), Καραγιάννης, Καλέμι, Πατμανίδης 13, Γαρυφάλλου, Μπρούστας.


Χρειάστηκαν να περάσουν 5 αγωνιστικές για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην έδρα του το τμήμα προμίνι του Παναιγιναϊκού. Η ομάδα του νησιού φιλοξένησε την Κυριακή το πρωί τον Ατρόμητο Πειραιά, από τον οποίο ηττήθηκε με 63-43. Βάση του προγράμματος του πρωταθλήματος προμίνι της ΕΣΚΑΝΑ, ο Παναιγιναϊκός είχε εντός έδρας αγώνες τόσο την 1η αγωνιστική όσο και την 3η. Δυστυχώς όμως καμία από τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις δεν διεξήχθησαν, καθώς οι αντίπαλες ομάδες δεν παρουσιάστηκαν στο ανοικτό γήπεδο της Αίγινας. Το γεγονός αυτό, έχει φέρει πολλά παράπονα στους ανθρώπους του νησιώτικου συλλόγου, οι οποίοι πάντως την Κυριακή είδαν μαζί με τους φιλάθλους την ομάδα να αγωνίζεται εντός έδρας. Στα αγωνιστικά, ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-8 (α' δεκ.), με το β' δεκάλεπτο να είναι 'καταστροφικό' για την ομάδα του νησιού. Με σκορ δεκαλέπτου 21-2, οι φιλοξενούμενοι πήγαν την διαφορά στους +25 (35-10). Στην γ΄περίοδο οι μικροί του Παναιγιναϊκού αντέδρασαν, και με σκορ 22-8 μείωσαν σε 32-43, με την πειραιώτικη όμως ομάδα να φτάνει στην νίκη με 63-43. Σπουδαία εμφάνιση για τους γηπεδούχους πραγματοποίησε ο νεαρός Γιάννης Άρσος ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους. Διψήφιο αριθμό πόντων και από τον Κορναράκη με 16.

Τα δεκάλεπτα 8-14, 2-21, 22-8, 11-20.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 25 (1), Θεοδωρόπουλος, Κορναράκης 16, Μετούσι Χ, Πετούσι Δ, Πετούσι Μ, Κατσάμπαλλης, Χατζηδημητρίου, Κατσούλης, Πιπίνης 2, Αξιώτης, Παπαδόπουλος, Χατζηκωνσταντίνου.

Τέλος, ο σαββατιάτικος αγώνας του Παναιγιναϊκού με τον Φοίνικα Πειραιά εκτός έδρας αναβλήθηκε, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png