Προφήτης Ηλίας-Παναιγιναϊκός 71-65. Για την 1η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 71-65 από τον Προφήτη Ηλία γνώρισε ο Παναιγιναϊκός, στο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών, ένα ματς το οποίο διεξήχθη την Δευτέρα το βράδυ στο κλειστό των Καμινίων. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν 17-6 στο α’ δεκάλεπτο. Στην β’ περίοδο η διαφορά για τους κυανέρυθρους μεγάλωσε, με όπλο τους πολλούς αιφνιδιασμούς αλλά και τα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75. Το ημίχρονο έκλεισε στο +14 (35-21) για τον Προφήτη Ηλία, με τoους παίκτες του Παναιγιναϊκού να δείχνουν ξεκάθαρα αιφνιδιασμένοι. Από την αρχή της γ’ περιόδου οι νησιώτες έδειξαν εντελώς διαφορετική εικόνα, με σαφώς πιο αποτελεσματικές επιθέσεις, οι οποίες τους επέτρεψαν να μειώσουν την διαφορά. Το συγκρότημα της Αίγινας έχοντας ηγέτη και σκόρερ τον Καΐρη, έδειξε αλλαγμένο σε σχέση με τα δυο πρώτα δεκάλεπτα, με τους γηπεδούχους πάντως να εξακολουθούν να είναι μπροστά (58-48).

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η διαφορά των 10 πόντων στο ματς έδειξε να καθησυχάζει τους κυανέρυθρους, με τους καλαθοσφαιριστές του Γιώργου Γκίκα να έχουν διαφορετική άποψη. Με όπλο τις καλές συνεργασίες αλλά και την ασφυκτική πίεση που άσκησαν στον αντίπαλο, οι παίκτες του Παναιγιναϊκού έβαλαν δύσκολα στους αντίστοιχους του Προφήτη Ηλία, με αποτέλεσμα τρία λεπτά πριν την τελική κόρνα της γραμματείας να μειώσουν στους 5 πόντους (65-60). Δυστυχώς όμως για την ομάδα της Αίγινας, δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια καθώς οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους διαδρόμους στην άμυνα τους, με αποτέλεσμα να αυξήσουν την διαφορά και να την φτάσουν στο τελικό 71-65, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του coach Γκίκα. Το τελικό αποτέλεσμα βάση της γενικής εικόνας των δυο ομάδων κρίνεται δίκαιο, με τον Παναιγιναϊκό να πληρώνει ουσιαστικά το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Στους διακριθέντες, σπουδαία εμφάνιση από τον Καΐρη, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Παναιγιναϊκού σημείωσε 24 πόντους, έχοντας ευστοχήσει σε 5 τρίποντα. Διψήφιο αριθμό πόντων και για τον Άγγελο Κάτσα. Ο νεαρός γκαρντ τελείωσε το ματς έχοντας 18 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, Τόλιας, Παπαστάμος και Μακρινός σημείωσαν 15, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τον Πατμανίδη ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του Παναιγιναϊκού, να σημειώνει 10 πόντους. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του Περάματος τον Γυμναστικό Σύλλογο Μεγάρων.

Τα δεκάλεπτα 17-6, 18-15, 23-27, 13-17.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Χαρτοφύλαξ 6, Ά. Κάτσας 18, Μαθιουδάκης 2, Σ. Κάτσας 3 (1), Καρανδρέας 6, Φαραντάτος 1, Σουβλέρης, Χριστοδούλου 5, Στρατηγός, Καΐρης 24 (5).
Την ήττα με 71-40 από την ισχυρή φέτος Α.Ε. Ρέντη, γνώρισε το Σάββατο το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού. Το νησιωτικό συγκρότημα υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποφύγει την βαριά ήττα. Οι νησιώτες παρουσιάστηκαν με πολλά προβλήματα, καθώς πέραν τις απουσίες των Σοφικίτη, Καλέα, Αλυφαντή και Μακρογιάννη, οι Μαρίνος, Καλαμάκης και Καλομοίρης, αγωνίστηκαν τραυματίες. Παρά την ήττα, οι άνθρωποι του Παναιγιναϊκού κρατούν από το συγκεκριμένο ματς την θετικότατη παρουσία του Νίκου Γκρινέζου, ο οποίος έδειξε να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής σημείωσε 10 πόντους, όσους και ο Καλομοίρης. Πρώτος σκόρερ των νησιωτών ο Μαρίνος με 11π.
Τα δεκάλεπτα 16-10, 17-9, 14-5, 24-16.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Πετρίτης, Μαρίνος 11 (1), Γκαρής, Καλομοίρης 10, Χαλδαίος, Καλαμάκης 2, Γκρινέζος 10, Λέκκας 1, Καφούρος 4, Στρατηγός 2.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png