Α.Ο.Σ. Τελαμώνας-Παναιγιναϊκός 82-81. Για την 3η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νέα νίκη για το παιδικό τμήμα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ανακαινισμένο κλειστό "Νίκος Γραμματικός" της Σαλαμίνας την Δευτέρα το βράδυ, ο Τελαμώνας επικράτησε με 82-81 του μαχητικού Παναιγιναϊκού, στο νησιώτικο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση κρίθηκε όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ στα σημεία, με τον Παναιγιναϊκό πάντως να έχει παράπονα από την διαιτησία στα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας της Αίγινας. Στα αγωνιστικά, το συγκρότημα του coach Γκίκα ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, έχοντας την νέα προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας σε εξαιρετική κατάσταση, έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ του κλειστού της Σαλαμίνας.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Ο λόγος για τον Βαγγέλη Πολυτάρχου ο οποίος μετά τον Σαρωνικό στο παρελθόν, φόρεσε χθες για πρώτη φορά την φανέλα και του Παναιγιναϊκού. Ο πολύπειρος καλαθοσφαιριστής πήρε από την αρχή πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκοράρισμα, και με άξιους συμπαραστάτες τους Καΐρηκαι Άγγελο Κάτσα, οδήγησε την ομάδα της Αίγινας μπροστά στο σκορ. Η 1η περίοδος έληξε με τους κυανοκίτρινους μπροστά με 23-17. Ίδια σχεδόν εικόνα και στην 2η περίοδο, με την ομάδα της Σαλαμίνας να ψάχνει τους διαδρόμους για να μειώσει το σκορ, με την ομάδα της Αίγινας όμως να κρατάει ένα αρκετά καλό προβάδισμα. Το ημίχρονο έκλεισε στο 46-38 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειχναν στα πρώτα 20 λεπτά να έχουν το momentum για την μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Δυστυχώς η έναρξη της 3ης περιόδου ήταν αυτή που έμελλε να εξελιχθεί σε κακό οιωνό για τον Παναιγιναϊκό, καθώς μέχρι το 24ο λεπτό πέτυχε μόλις ένα καλάθι. Η εκνευριστική αστοχία των παικτών του Γιώργου Γκίκα, έφερε την νεανική και άκρως ποιοτική ομάδα του Τελαμώνα σε θέση βολής, με το παιχνίδι να παίρνει πλέον νέα τροπή.

Ο Παναιγιναϊκός εξακολουθούσε να κρατάει το προβάδισμα, με την διαφορά όμως να έχει πέσει στους 3 πόντους. Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 58-55 για τον Παναιγιναϊκό, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται αποφασισμένοι να γυρίσουν την μέχρι τότε είσαι βάρος τους κατάσταση. Η συνέχεια της 4ης περιόδου βρήκε τις δυο ομάδες πόντο-πόντο, καθώς καμία από τις δυο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Το ματς πλέον βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με τους γηπεδούχους να δείχνουν εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή των δυο πρώτων δεκαλέπτων. Στα τελευταία όμως λεπτά και ενώ υπάρχει ισορροπία στο σκορ, δυο αποφάσεις των διαιτητών, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού, έφεραν την ομάδα της Σαλαμίνας σε θέση ισχύος.

Η τελική κόρνα της γραμματείας βρήκε μεγάλο νικητή τον Τελαμώνα με 82-81, και την ομάδα της Αίγινας με μένει με την προσπάθεια. Παρά την ήττα η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, ο Παναιγιναϊκός έδειξε σε γενικές γραμμές αρκετά καλή εικόνα, με το μελανό σημείο πέραν της επιθετικής απραξίας στα πρώτα 4 λεπτά της 3ης περιόδου, οι πολλές χαμένες ελεύθερες βολές, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 85%. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου κο Φίλιππο Τζίτζη, ο οποίος πέραν το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, εξήρε την φετινή προσπάθεια του Τελαμώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια άκρως ταλαντούχα ομάδα, με αρκετούς νεαρούς καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι μαζί με 2-3 πιο έμπειρους, συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο. Πρώτος σκόρερ του Παναιγιναϊκού ο Καΐρης με 17 πόντους, για να ακολουθήσουν οι Πολυτάρχου και Άγγελος Κάτσας με 16. Εξαιρετικός επιθετικά και ο Μαθιουδάκης, ο οποίος τελείωσε το ματς, έχοντας 15 πόντους.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Παναιγιναϊκός παρατάχθηκε χωρίς μια πολύ σημαντική μονάδα του. Ο λόγος για τον 25χρονο ταλαντούχο γκαρντ Σπύρο Κάτσα, ο οποίος υπεβλήθη την Τετάρτη (24/10) σε εγχείρηση ιγμορίτιδας και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί στο Πέραμα τους Απρόβλεπτους.
Τα δεκάλεπτα 17-23, 21-23, 17-12, 27-23.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Πολυτάρχου 16 (1), Χαρατσής 5 (1), Άγγελος Κάτσας 16, Σουβλερης, Καρανδρέας 6, Μαθιουδάκης 15, Ζάκι, Χριστοδούλου 6, Χαρτοφύλαξ 3 (1), Φαραντάτος, Καΐρης 17 (2), Στρατηγός.

Τέλος, 2η συνεχόμενη νίκη για το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού κόντρα στους Κυρίαρχους Παλαιάς Κοκκινιάς για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιωτικό συγκρότημα επικράτησε χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει, με 58-31 το Σάββατο το πρωί στο γήπεδο της Αίγινας. Από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 13-2 μετά από 10 λεπτά αγώνα. Στην 2η περίοδο η ψαλίδα άνοιξε και άλλο, καθώς οι αδυναμίες των φιλοξενούμενων ήταν πέρα από εμφανείς. Το ημίχρονο έκλεισε στο 26-11, με την συνέχεια να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι νησιώτες έριξαν το ρυθμό, ενώ στην συνέχεια και ενώ η υπόθεση νικητής είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, ο τεχνικός του Παναιγιναϊκού Φίλιππος Τζίτζης έδωσε την ευκαιρία και στους μικρότερους ηλικιακά καλαθοσφαιριστές του, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, και ενώ το σκορ είχε ξεφύγει, ο coach του Παναιγιναϊκού δοκίμασε και διαφορά συστήματά και θέσεις. Συγκεκριμένα, ο νεαρός Γκρινέζος αγωνίστηκε για αρκετή ώρα στην θέση play maker, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Το τελικό 58-31 όπως είναι λογικό κρίνεται απολύτως δίκαιο, με τους γηπεδούχους πάντως να μη πιάνουν παρά την άνετη νίκη, σπουδαία απόδοση. Μαρίνος και Καλαμάκης πέτυχαν από 14 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τους Γκρινέζο και Στρατηγό να ακολουθούν με 8. Επτά πόντους σημείωσε ο Καλομοίρης.

Τα δεκάλεπτα 13-2, 13-9, 8-6, 24-14.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Πετρίτης, Μαρίνος 14, Σκαντζής, Γκαρής, Καλομοίρης 7, Χαλδαίος, Κορναράκης 4, Καλαμάκης 11, Γκρινέζος 8 (1), Στρατηγός 8, Καφούρος 4, Γιαννούλης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png