Φάρος Κερατσινίου (U22)-Παναιγιναϊκός 71-70. Για την 5η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη για το παιδικό τμήμα με τον Φοίνικα Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 71-70 από την U22 του Φάρου Κερατσινίου γνώρισε την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Σε αυτό δυστυχώς φρόντισε η ομάδα της Αίγινας η οποία αν και ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, δείχνοντας σημάδια απόλυτου αφεντικού, ένα απίστευτο μπλακ άουτ στο β’ ημίχρονο ήταν ικανό ώστε να φύγει από το κλειστό του Κερατσινίου με την ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι του Παναιγιναϊκού παρά την καθίζηση επιθετικά, του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες να φύγει με το διπλό στο τέλος, αλλά η ολική μεταμόρφωση αγωνιστικά της νεανικής ομάδας του Φάρου, τον οδήγησαν στην 3η ήττα του στο πρωτάθλημα. Στα του αγώνα τώρα, οι κυανοκίτρινοι του coach Γκίκα ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση, δείχνοντας από την αρχή πως θα είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Με κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ με καλές συνεργασίες, οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού κυριάρχησαν επιθετικά, ενώ στην άμυνα έδειχναν σχεδόν απροσπέλαστοι. Το α’ δεκάλεπτο έφερε τους νησιώτες μπροστά με 25-11, μια αρκετά καλή διαφορά (+14) η οποία παρέμεινε σχεδόν ίδια (+13) με την λήξη του ημιχρόνου (40-27). Η εξαιρετική εικόνα και η άκρως καθολική υπεροχή των φιλοξενούμενων στα δυο πρώτα δεκάλεπτα εξαφανίστηκαν, καθώς στην 3η περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Γκίκα υπέστησαν σε ένα απίστευτο μπλακ άουτ, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται εντυπωσιακά μεταμορφωμένοι. Χαρακτηριστικό της ολικής επαναφοράς των κοκκινόμαυρων είναι ότι οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του coach Πεταλά πέτυχαν 28 πόντους στην 3η περίοδο, έναν περισσότερο από τα δυο πρώτα δεκάλεπτα συνολικά (27π). Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Παναιγιναϊκού άφησαν πίσω δυστυχώς τους 40 πόντους του ημιχρόνου, πετυχαίνοντας μόλις 14. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάρει τον χαρακτήρα ντέρμπι, με τους γηπεδούχους του Φάρου να ξεκινούν την 4η περίοδο προηγούμενοι με 55-54.

Το παιχνίδι όπως μαρτυρά και το σκορ μετά από τα τρία δεκάλεπτα πήρε άλλη τροπή, με τον Παναιγιναϊκό πάντως να δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το καταστροφικό όπως αποδείχτηκε 3ο δεκάλεπτο. Το σκορ είναι 68-62 για την ομάδα της Αίγινας 1.30 πριν το τέλος, με την ομάδα του Κερατσινίου με ένα σερί 6-0 με 2 τρίποντα να ισοφαρίζει σε 68-68. Δυο πόντοι από τους φιλοξενούμενους τους φέρνουν μπροστά με 70-68, με τους γηπεδούχους να έχουν τον τελευταίο λόγο. Με ένα απίστευτο τρίποντο 7 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ο Φάρος προσπέρασε με 71-70, με τους κυανοκίτρινους να μη βρίσκουν την απάντηση και να οδηγούνται στην ήττα. Η τελική κόρνα της γραμματείας βρήκε τους μικρούς του Φάρου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία και βάση εικόνας των δυο ομάδων στο α’ ημίχρονο απίστευτης νίκης. Στον Παναιγιναϊκό όπως είναι λογικό επικρατεί προβληματισμός για το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του νησιού δείχνει να έχει τεράστιο θέμα στα παιχνίδια που κρίνονται στα τελευταία λεπτά, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ματς με τον Τελαμώνα στην Σαλαμίνα (3η αγωνιστική 81-82).

Από την άλλη, ο Φάρος ήταν εξαιρετικός στο β’ ημίχρονο, εγκλωβίζοντας πλήρως τα ατού των νησιωτών, και με αρκετά ελεύθερα εύστοχα σουτ, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 11 συνολικά τρίποντα, από τα οποία τα 7 στα τελευταία λεπτά. Από τον Παναιγιναϊκό διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Άγγελος Κάτσας (17π), Πολυτάρχου (14π), Καΐρης (11π), και Χριστοδούλου (10π), ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους σε άμυνα και επίθεση. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Καρανδρέα, ο οποίος πέραν τους 9 πόντους που σημείωσε, μάζεψε και 12 ριμπάουντ. Ο Παναιγιναϊκός βρίσκεται πλέον στην 7η θέση με 7 βαθμούς (2-3) με την επόμενη αγωνιστική (6η) να τον φέρνει αντίπαλο της Ελευσίνας (3-2) στο κλειστό του Περάματος.
Τα δεκάλεπτα 11-25, 16-15, 28-14, 16-16.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Χαρτοφύλαξ, Πολυτάρχου 14 (1), Άγγελος Κάτσας 17 (1), Σούβλερης, Μαθιουδάκης, Καρανδρέας 9 (12ρ.), Σπύρος Κάτσας 7 (1), Χριστοδούλου 10, Στρατηγός, Φαραντάτος 2, Καΐρης 11 (3), Ζάκι.

Σε αντίθεση με το αντρικό, το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού τα πήγε περίφημα στο παιχνίδι του ανοικτού της Αίγινας με αντίπαλο τον Φοίνικα Πειραιά το Σάββατο. Το συγκρότημα του νησιού επικράτησε με 64-54 για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, μετά από μια αρκετά καλή εμφάνιση. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι του Φίλιππου Τζίτζη προηγήθηκαν με το ισχνό 14-12 στο α' δεκάλεπτο, ενώ στην συνέχεια παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά πειστικό μπάσκετ, πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 34-24. Στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μερική αντίσταση, με την νησιώτικη ομάδα πάντως να έχει σταθερά το προβάδισμα. Στο 4ο δεκάλεπτο οι μικροί του Παναιγιναϊκού ήταν απολαυστικοί, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κώστας Καλομοίρης,ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής σημείωσε 18 πόντους, με τον Μαρίνο να ακολουθεί με 17.

Ο τελευταίος μάλιστα, 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, σε μια προσπάθειά του στο αντίπαλο καλάθι, έπεσε άτσαλα στο τσιμέντινο αγωνιστικό χώρο του ανοικτού της Αίγινας, με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο γήπεδο να παγώνουν προ στιγμήν. Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού δεν έδειξε να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πέραν από μερικούς πόνους, οι οποίοι όμως ήταν αρκετοί ώστε να τον αφήσουν εκτός συνέχειας του ματς. Θετική τέλος η παρουσία των Καλαμάκη, Στρατηγού και Γκρινέζου, με τον Γιάννη Τζίτζη να επιστρέφει μετά από καιρό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, λόγω τραυματισμού. Από την άλλη, εκπληκτική εμφάνιση του καλαθοσφαιριστή του Φοίνικα Εγγλέζου, ο οποίος ευστόχησε σε 5 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα 14-12, 20-12, 14-19, 19-11.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Πετρίτης, Δελής, Μαρίνος 17, Γκαρής, Τζίτζης 2, Καλομοίρης 18, Κορναράκης, Καλαμάκης 9, Γκρινέζος 7, Στρατηγός 11, Καφούρος, Γρυπαίος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png