Παναιγιναϊκός-Φάρος Κερατσινίου (U22) 74-72. Για την 14η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ένα εκπληκτικό β’ ημίχρονο ο Παναιγιναϊκός των 6 μόλις παικτών πήρε πολύ σπουδαία νίκη στο τέλος με 74-72 κόντρα στην U22 του Φάρου Κερατσινίου για την 14η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ αντρών. Το συγκρότημα της Αίγινας κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, σε ένα ματς το οποίο έδειχνε στα πρώτα 20 λεπτά πως θα ήταν χαμένο. Η νεανική ομάδα του Φάρου Κερατσινίου μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ του κλειστού του Περάματος και προηγήθηκε στο 15’ με 28 πόντους διαφορά, με το ηλεκτρονικό ταμπλό του γηπέδου να γράφει το εντυπωσιακό 50-22. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου ο Παναιγιναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ένα σερί 14-3, μείωσε στο ημίχρονο σε 36-53, με τον Φάρο πάντως να κρατάει την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η γ’ περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του νησιού στο -17, και με τους καλαθοσφαιριστές του coach Γκίκα να δείχνουν αποφασισμένοι να αντιστρέψουν την μέχρι εκείνη την στιγμή εις βάρος τους κατάσταση. Με σκληρή άμυνα και απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ, ο ελλιπής Παναιγιναϊκός των μόλις 6 παικτών, εγκλώβισε τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων, και με ασύλληπτα ποσοστά ευστοχίας κατάφερε να επιστρέψει για τα καλά στο ματς.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Με σκορ δεκαλέπτου 22-7 ο Παναιγιναϊκός έφερε στο 30’ την διαφορά στο καλάθι (58-60), με την αναμέτρηση να παίρνει τον χαρακτήρα ντέρμπι, κάτι που στο 15ο λεπτό έμοιαζε αδιανόητο. Και φτάνουμε στο 4ο δεκάλεπτο εκεί όπου οι καλαθοσφαιριστές της νησιωτικής ομάδας άφησαν στην άκρη την κόπωση και με απόλυτη συνοχή στις απαιτήσεις του αγώνα, κατάφεραν να κάνουν την επική ανατροπή και να πανηγυρίσουν στο τέλος ίσως την πιο σημαντική φετινή τους νίκη, βάση φυσικά της εικόνας των δυο ομάδων στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Αξίζει να αναφερθούν τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά της αναμέτρησης που βρήκαν τελικά μεγάλο νικητή τον Παναιγιναϊκό. Στο 35ο λεπτό και ενώ ο Φάρος προηγείται με 63-60 ο Σπύρος Κάτσας με εύστοχο τρίποντο ισοφαρίζει σε 63-63, με την ομάδα του Κερατσινίου στην συνέχεια να φτάνει με ένα σερί 5-0 στο 68-63, και να δείχνει ότι ελέγχει την κατάσταση. Ένα μεγάλο τρίποντο του Βαγγέλη Πολυτάρχου και ένα καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Δημήτρη Καρανδρέα ο Παναιγιναϊκός επέστρεψε, για να έρθει πάλι στην ισοπαλία το ματς (68-68), 2 λεπτά πριν το τέλος. Οι κυανέρυθροι του Φάρου ξαναπήραν το προβάδισμα με 70-68, με τον Μαθιουδάκη μετά από ασίστ του Καρανδρέα να ισοφαρίζει εκ νέου (70-70).

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καρανδρέας με εξαιρετική άμυνα κάνει κλέψιμο και πασάρει στον Πολυτάρχου ο οποίος αστοχεί σε σουτ 2 πόντων, με τον πρώτο να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ. Ευστοχεί στη μια από τις δυο βολές και κάνει το σκορ 71-70 για την ομάδα του. Η επίθεση στα χέρια των φιλοξενούμενων οι οποίοι πέφτουν στην παγίδα των Κάτσα και Καρανδρέα, με τον πρώτο να αστοχεί σε σουτ, αλλά τον 35χρονο σέντερ να παίρνει ακόμα ένα ριμπάουντ (το πιο σημαντικό) και να δίνει αέρα τριών πόντων για τους νησιώτες (73-70).

Οι φιλοξενούμενοι μειώνουν σε 73-72, 26 δευτερόλεπτα πριν τα 40, με τους παίκτες του Γκίκα να κάνουν στην συνέχεια λάθος στα 12 δεύτερα, αλλά να μη το πληρώνουν αφού οι παίκτες του Φάρου αστόχησαν στην επίθεση, με τον Καρανδρέα να παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και να δίνει την ευκαιρία ουσιαστικά σε ‘νεκρό’ χρόνο στον Πολυτάρχου με 1/2 βολές να ολοκληρώνει την επική ανατροπή. Σημαντική λοιπόν νίκη για τον Παναιγιναϊκό ο οποίος πέραν από την άκρως ανταγωνιστική ομάδα του Φάρου, είχε να αντιμετωπίσει και την μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι στο α’ ημίχρονο αλλά και τις πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς η ομάδας της Αίγινας παρατάχθηκε στον αγώνα με μόλις 6 παίκτες. Μάλιστα, οι νησιώτες κάλυψαν και την διαφορά του 1 πόντου που είχαν ηττηθεί στον α’ γύρο (70-71 την 5η αγωνιστική). Και αυτό σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Φάρο. Όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν μη διακριθέντες για την νησιωτική ομάδα, με τους 6 καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού να καταθέτουν στο παρκέ του Περάματος τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ένα από τα καλύτερα και σίγουρα πιο ουσιαστικά παιχνίδια του με την κυανοκίτρινη φανέλα πραγματοποίησε ο Σπύρος Κάτσας, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, όλους με τρίποντα.

Εξαιρετικοί για ακόμα ένα παιχνίδι Πολυτάρχου και Καλογερόγιαννης με 13 και 10 πόντους ο καθένας, με τον Δημήτρη Καρανδρέα πέραν από τους 10 πόντους και τα 18 συνολικά ριμπάουντ, να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Πολύ καλός και ο μικρότερος ηλικιακά Μαχμούτ Ζάκι ο οποίους σημείωσε 8 πόντους, με τον Κώστα Μαθιουδάκη να είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναιγιναϊκού με 18 πόντους, πατώντας παρκέ μετά από κάτι παραπάνω από 3,5 μήνες απουσίας. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ είχε τραυματιστεί στο γόνατο στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Αετό Καλλιθέας στις 3 Δεκεμβρίου, και έκτοτε ήταν εκτός σχεδίων του coach Γκίκα. Αυτή ήταν η 5η νίκη του Παναιγιναϊκού στο πρωτάθλημα (9 ήττες) που τον φέρνει στην 7η θέση με 19 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ο.Κ. Ελευσίνας εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα 19-34, 17-19, 22-7, 16-12.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Καρανδρέας 10 (18ρ), Σπύρος Κάτσας 15 (5), Ζάκι 8, Μαθιουδάκης 18 (2), Πολυτάρχου 13, Καλογερόγιαννης 10 (3).
Στα άλλα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής: ΟΚ Ελευσίνας-Βουλιαγμένη 59-60, Βάρη-Τελαμώνας 77-65, Προφήτης Ηλίας-Μέγαρα 97-80 και Αετός Καλλιθέας-Απρόβλεπτοι 69-35.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png