Ο.Κ. Ελευσίνας-Παναιγιναϊκός 70-65. Για την 15η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Αν και το πάλεψε αρκετά ο Παναιγιναϊκός δεν κατάφερε τελικά να φύγει με το σπουδαίο διπλό από το "Τάσος Βογιατζής", καθώς ηττήθηκε με 70-65 από τον ΟΚ Ελευσίνας, για την 15η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιωτικό συγκρότημα’ το οποίο αξίζει σημειωθεί ότι πηγαίνει σε κάθε ματς κυριολεκτικά χωρίς προπόνηση (έλλειψη διαθέσιμης ώρας σε διαφορά γήπεδα), ήταν υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικό κόντρα σε μια ομάδα αρκετά δυνατή ιδιαίτερα στην έδρα της. Μάλιστα, ο Παναιγιναϊκός 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ήταν μπροστά με 60-58 αλλά κάπου εκεί λίγο η κόπωση και λίγο τα ανάποδα σφυρίγματα της διαιτησίας σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, έγειραν την πλάστιγγα στους σταχιοφόρους οι οποίοι έφτασαν στην 8η νίκη (7 ήττες) τους στο πρωτάθλημα. Το ματς ήταν αμφίρροπο καθ’ολη την διάρκεια του, με του γηπεδούχους να προηγούνται στο α’ δεκάλεπτο με 21-17. Στην β’ περίοδο οι φιλοξενούμενοι του coach Γκίκα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με σκορ 20-15 προηγήθηκαν με 37-36.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής συνεχίστηκε και στην γ’ περίοδο, με τους κυανοκίτρινους της Αίγινας παρά την αστοχία τους σε ελεύθερα σουτ να διατηρούν το προβάδισμα. (55-53). Μέχρι και και το 36ο λεπτό της αναμέτρησης, καμία από τις δυο ομάδες δεν πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, με την ομάδα του νησιού να προηγείται στο 37’ με 65-63 και να δείχνει ότι έχει το μομέντουμ για να φύγει με την μεγάλη νίκη από το κλειστό της Ελευσίνας. Ένα σερί 5-2 όμως της ομάδας των Δυτικών Προαστίων, της έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα, με τον Παναιγιναϊκό να μένει δυστυχώς με την προσπάθεια. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Καΐρης, Μαθιουδάκης και Καρανδρέας με 16, 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα ο τελευταίος μάζεψε και 16 ριμπάουντ.

Η ήττα των νησιωτών μόνο καταστροφική δεν είναι για την συνέχεια, αλλά χρειάζεται ένα μικρό θαύμα ώστε να διεκδικήσουν την 5η προνομιούχο θέση. Ο Παναιγιναϊκός τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές χρειάζεται ισάριθμες νίκες (ίσως τα του αρκούν συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων), ώστε να μπει σφήνα στους διεκδικητές της 5αδας. Βέβαια, αυτό φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την Βουλιαγμένη και τον Αετό Καλλιθέας εντός έδρας και την τελευταία αγωνιστική τον ΑΟ Βάρης εκτός. Η Βουλιαγμένη μετά από την 15η αγωνιστική βρίσκεται στην 2η θέση με 27 βαθμούς (12/3) ο Αετός Καλλιθέας 3ος με 25 (10/5), ενώ η ομάδα της Βάρης είναι πρωτοπόρος και αήττητη με 30 βαθμούς (15/0) και μάλιστα μετά την νίκη της επί των Απρόβλεπτων με 68-41, ανακηρύχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ, κερδίζοντας επάξια την άνοδο της στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων τριών αγωνιστικών πάντως, οι νησιώτες δηλώνουν πως θα παλέψουν ώστε η ομάδα να μπει στην 5αδα ώστε να διεκδικήσει την άνοδο.
Τα δεκάλεπτα 21-17, 15-20, 17-18, 17-10.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Ζάκι 7, Πολυτάρχου 9, Σουβλέρης 2, Καρανδρέας 11 (16ρ.), Μαθιουδάκης 14 (1), Κάτσας, Καΐρης 16 (2), Καλογερόγιαννης 6 (1).

Στα αλλά αποτελέσματα της 15η αγωνιστικής: Απρόβλεπτοι-ΑΟ Βάρης 41-68, Τελαμώνας-Προφήτης Ηλίας 52-58, Βουλιαγμένη-Μέγαρα 75-51 και Φάρος Κερατσινίου (U22)-Αετός Καλλιθέας 46-71.
Ο Παναιγιναϊκός βαθμολογικά βρίσκεται στην 7η θέση με 20 βαθμούς έχοντας μετά από 15 αγώνες, 5 νίκες και 10 ήττες.

Στην 4η θέση είναι ο Προφήτης Ηλίας με 24 βαθμούς, με την Ελευσίνα να είναι 5η με 23. Ακολουθεί ο Τελαμώνας με 22β στην 6η θέση.

Επόμενη αγωνιστική (16η): ο Προφήτης Ηλίας-Απρόβλεπτοι, Μέγαρα-Τελαμώνας, ΑΟ Βάρης-Φάρος Κερατσινίου (U22), Αετός Καλλιθέας-ΟΚ Ελευσίνας και Παναιγιναϊκός-Βουλιαγμένη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png