3η θέση στο πρωτάθλημα και πρόκριση στην β' φάση της Γ' Κατηγορίας Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ για τον Παναιγιναϊκό.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μια πολύ σημαντική επιτυχία για το παιδικό τμήμα μπάσκετ του Παναιγιναϊκού επετεύχθη πριν λίγες μέρες. Το συγκρότημα της Αίγινας στην 1η φάση του πρωταθλήματος της Γ' Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό, κατέλαβε την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην 2η φάση του πρωταθλήματος, μια επίδοση η οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς για 1η φορά τμήμα παίδων του συλλόγου του νησιού προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Για να φτάσει στην πρόκριση το νεανικό τμήμα του Παναιγιναϊκού σημείωσε σε 15 αγωνιστικές, 13 νίκες και μόλις 3 ήττες. Οι νησιώτες αν και ξεκίνησαν με δυο συνεχόμενες ήττες το πρωτάθλημα με 42-49 από τον Προφήτη Ηλία εντός έδρας και 38-71 από την ΑΕ Ρέντη εκτός, πέτυχαν την 1η τους νίκη την 3η αγωνιστική επί του Ατρόμητου στον Πειραιά με 56-51. Την 4η αγωνιστική επικράτησαν εύκολα των Κυρίαρχων με 51-31, ενώ την 5η υποδέχτηκαν τον Φοίνικα Πειραιά τον οποίο και κέρδισαν με 64-54. Την 6η αγωνιστική είχαν ρεπό ενώ το ματς της 7ης αγωνιστικής με την ΧΑΝ Νίκαιας δεν διεξήχθη (το πήρε άνευ αγώνα ο Παναιγιναϊκός). Η ομάδα της Αίγινας είχε ακόμα δυο συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα (εντός αγωνιστικού χώρου), αρχικά για την 8η αγωνιστική επικράτησε του Ηρακλή Δραπετσώνας εντός έδρας με 59-45, για να έρθει το αγχωτικό διπλό στον Πορφύρα με 33-31 για την 9η αγωνιστική.

Την 10η αγωνιστική ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο Προφήτη Ηλία με 66-48, για να έρθει η πολύ μεγάλη νίκη την επόμενη αγωνιστική (11η), με την ΑΕ Ρέντη με 48-42 στο ανοικτό της Αίγινας. Την 12η αγωνιστική φιλοξενεί τον Ατρόμητο Πειραιά του οποίου επικρατεί εύκολα με 57-34, ενώ την 13η αγωνιστική παίρνει την νίκη άνευ αγώνα με τους Κυρίαρχους. Την 14η αγωνιστική περνάει δύσκολα από τον Φοίνικα Πειραιά αλλά κερδίζει 50-48, ενώ την 15η αγωνιστική έχει ρεπό. Στην συνέχεια (16η) κερδίζει άνετα την ΧΑΝ Νίκαιας στην Αίγινα με 54-41, και την 17η αγωνιστική φεύγει με το διπλό από την Δραπετσώνα κερδίζοντας τον τοπικό Ηρακλή με 59-51. Την τελευταία αγωνιστική (18η), παίρνει το ματς με τον Πορφύρα στα χαρτιά.

Έτσι, ο Παναιγιναϊκός τερματίζει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς. Στην 2η θέση τερμάτισε η ΑΕ Ρέντη με επίσης 29 βαθμούς, έχοντας το αβαντάζ της διαφοράς πόντων με την ομάδα του νησιού στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην 1η θέση τερμάτισε ο Προφήτης Ηλίας με 32 βαθμούς, τελειώνοντας την 1η φάση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ατρόμητος Πειραιά.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής της ΕΣΚΑΝΑ η κλήρωση της β' φάσης της Γ' Κατηγορίας των Παίδων, με τον Παναιγιναϊκό να συμμετέχει στον 3ο όμιλο, με αντιπάλους τον Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης, την Α.Ε. Καλλιθέας και την Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Η ομάδα της Αργυρούπολης για την 1η φάση του πρωταθλήματος τερμάτισε 1η στον 6ο όμιλο, έχοντας μόνο νίκες. Η ομάδα της Καλλιθέας συμμετείχε στον 4ο όμιλο, τερματίζοντας στην 2η θέση με μόλις 1 ήττα, ενώ η Δάφνη Αγίου Δημητρίου τερμάτισε 4η στον 4ο όμιλο έχοντας σε 14 αγώνες, 8 νίκες και 6 ήττες. Ο Παναιγιναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην β' φάση με αντίπαλο την Α.Ε. Καλλιθέας εκτός έδρας το Σάββατο, ενώ την 2η αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης. Την 3η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στην Αίγινα την Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ενώ θα υπάρξει και β' γύρος. Στις τάξεις των νησιωτών υπάρχει σαφώς μεγάλη ικανοποίηση για την πρόκριση του τμήματος στην β' φάση, στην οποία πάνε με στόχο μια καλή παρουσία και όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες οι οποίες θα γίνουν όπως τόνισαν 'οδηγός' για την επόμενες χρονιές.

Ακολουθεί το φετινό αρχικό ρόστερ του παιδικού τμήματος του Παναιγιναϊκού: Στρατηγός, Μαρίνος, Χαλδαίος, Καφούρος, Δελής, Λέκκας, Σκαντζής, Μακρογιάννης, Αλυφαντής, Τζίτζης, Καλέας, Καλομοίρης, Γκρινέζος, Καλαμάκης, Γκαρής, Πετρίτης, Κορναράκης, Άρσος, Κατσούλης, Γρυπαίος, Σοφικίτης, Γιαννούλης. Προπονητής ο Φίλιππος Τζίτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png