Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων υποδομών του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με νίκες και μάλιστα με ευρύ σκορ συνέχισαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, τα τμήματα υποδομής του Παναιγιναϊκού. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το παιδικό για την 2η αγωνιστική επικράτησε άνετα του Πειραϊκού με 82-42, και την Κυριακή το εφηβικό τμήμα επικράτησε με σχετική άνεση του Εθνικού με το εντυπωσιακό 104-53. Μάλιστα, αυτή είναι η πιο ευρεία νίκη που έχει σημειώσει ποτέ, τμήμα του Παναιγιναϊκού.

Στα αγωνιστικά τώρα, το Σάββατο το παιδικό δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Πειραϊκό, καθώς με όπλο την πολυφωνία στην επίπεδη αλλά και την στιβαρή άμυνα, προηγήθηκε με 50-15 στο ημίχρονο. Ένα ομολογουμένως εξαιρετικό α’ ημίχρονο για τους κόκκινους του νησιού, οι οποίοι ουσιαστικά ‘κλείδωσαν‘ πρόωρα την νίκη. Στο β’ ημίχρονο όπως είναι λογικό ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα του Πειραϊκού να δείχνει μια μερική βελτίωση τουλάχιστον επιθετικά, με το συγκρότημα όμως του Φιλίππου Τζίτζη παρά την κούραση, να είναι κυρίαρχο. Το τελικό σκορ αλλά και η εμφάνιση έφερε χαμόγελα στις τάξεις των νησιωτών, όπως ειδικότερα οι εικόνα των μικρότερων ηλικιακά καλαθοσφαιριστών. Πρώτος σκόρερ ο Γκρινέζος με 22π, για να ακολουθήσουν οι Καλομοίρης, Ρουμπάς και Καλαμάκης με 19, 13 και 11 αντίστοιχα.
Τα δεκάλεπτα 23-4, 27-11, 13-15, 19-12.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Συμεωνάκης 2, Πιτσούλης, Λορέντζος, Τριανταφύλλου 1, Παντοφλίδης, Ρουμπάς 13 (1), Πετρίτης 7 (1), Καλαμάκης 11, Γκαρής 7, Καλομοίρης 19, Γκρινέζος 22 (1), Λατσούνης, Τζίτζης.

Για την 2η αγωνιστική των εφήβων ο Παναιγιναϊκός επικράτησε του Εθνικού την Κυριακή με το εντυπωσιακό 104-53. Οι κυανοκίτρινοι της Αίγινας ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, με το τελικό σκορ να μη χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Μετά από ένα άκρως παραγωγικό α’ δεκάλεπτο για τον Παναιγιναϊκό, οι νησιώτες προηγήθηκαν με 34-16, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τι θα επακολουθούσε.

Στην β’ περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς, με το ημίχρονο να τους βρίσκει μπροστά με 63-36. Το β’ ημίχρονο βάση τόσο της διαφοράς του σκορ αλλά και της εικόνας των δυο ομάδων, ήταν διαδικαστικό με το συγκρότημα των Τζίτζη-Βουλγαράκη πάντως να μη δείχνει διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα. Έτσι ήρθε φυσιολογικά η συγκεκριμένη έκταση του σκορ, με την νησιωτική ομάδα να επικρατεί με 104-53. Ολοκληρωτική εμφάνιση από τον Μαχμούτ Ζάκι, ο οποίος τελείωσε το ματς έχοντας πετύχει 42 πόντους. Εξαιρετικό και ο Ρουμπάς με 20 πόντους, με τον Βουλγαράκη να προλαβαίνει λόγω ενός τραυματισμού (έπαιξε μόλις 15 λεπτά), να σημειώνει 18 πόντους. Επίσης, ελπιδοφόρα παρουσία και από τον νεαρό Δελή με 5 πόντους.

Τα δεκάλεπτα 34-16, 29-20, 23-8, 18-9.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης,Βουλγαράκης): Μαρίνος 8, Καλομοίρης 7 (1), Σοφικίτης, Ρουμπάς 20 (2), Χαλδαίος 2, Καλαμάκης 2, Βουλγαράκης 18 (2), Δελής 5 (1), Ζάκι 42.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png