Ολοκληρώθηκε ο α' γύρος της β' φάσης της Γ' Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ για τον Παναιγιναϊκό.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο ο α’ γύρος της β’ φάσης του της Γ’ Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ, με τον Παναιγιναϊκό να φτάνει στις 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Αναλυτικά, για την 1η αγωνιστική η ομάδα της Αίγινας επιβλήθηκε με 76-72 της Ακαδημίας Νοτίων Προαστείων, έχοντας εξαιρετική εικόνα κυρίως στα δυο πρώτα δεκάλεπτα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Ο Παναιγιναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 40-23, με την Ακαδημία Νοτίων Προαστείων να ανακάμπτει στην συνέχεια και να φτάνει την διαφορά στους -2, βάζοντας δύσκολα στους νησιώτες οι οποίοι πάντως έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και συγκέντρωση, φτάνοντας στην νίκη. Καθοριστικοί στα τελευταία λεπτά οι Τριανταφύλλου και Γκρινέζος, με τον Καλομοίρη να πραγματοποιεί το καλύτερο του παιχνίδι. Θετικές εντυπώσεις άφησε και ο νεαρός Πετρίτης, ο οποίος αν και αγωνίστηκε λίγα λεπτά, πρόλαβε να βάλει 8 πόντους. Τα δεκάλεπτα 22-14, 18-9, 12-20, 24-29.

Παναιγιναϊκός: Τριανταφύλλου 3 (1), Ρουμπάς 15 (1), Τζίτζης, Καλαμάκης 10, Γκρινέζος 14 (3), Γκαρής, Πετρίτης 8 (2), Στάθης, Καλομοίρης 25, Χαλδαίος, Λορέντζος.
 
Την 2η αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετώπισε την Αιξωνή στην Γλυφάδα, της οποίας επικράτησε άνετα με 77-49. Οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της αδύναμης Αιξωνής, δείχνοντας από την αρχή την ανωτερότητα τους. Καλομοίρης και Ρουμπάς ήταν εξαιρετικοί, σημειώνοντας 26 και 25 πόντους αντίστοιχα. Διψήφιο αριθμό πάντως και από τον Καλαμάκη με 14. Τα δεκάλεπτα 10-24, 11-22, 19-11, 9-20.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Τριανταφύλλου 2, Ρουμπάς 25, Τζίτζης 2, Καλαμάκης 14, Γκρινέζος 8, Γκαρής, Πετρίτης, Λορέντζος, Καλομοίρης 26, Στάθης, Χαλδαίος, Νίκας.

Τέλος, για την 3η αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός νίκησε το Σάββατο τον Τελαμώνα με 60-59 στο κλειστό του Νέου Ικονίου, στο ντέρμπι των γειτονικών νησιών. Η ομάδα της Αίγινας αν και δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, πήρε από την αρχή του β’ δεκαλέπτου τα ηνία στο σκορ, με την ομάδα της Σαλαμίνας να έχει όμως τις απαντήσεις.

Το ντέρμπι πήγαινε πόντο-πόντο, με τους φιλοξενούμενους του Τελαμώνα να επιστρέφουν από το -4 και να ισοφαρίζουν το σκορ δυο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί με μπροστάρη τον Καλαμάκη η ομάδα του Παναιγιναϊκού πήγε την διαφορά στους +6, για να έρθει ένα ασύλληπτο τρίποντο των Σαλαμίνιων, που τους έφερε στο -3 (57-60).

Μια λάθος επιλογή στην επαναφορά από τους παίκτες του Παναιγιναϊκου, επέτρεψε στους αντιπάλους να προσπαθήσουν να στείλουν το ματς στην παράταση, με τον παίκτες του Τελαμώνα να αστοχεί έξω από τα 6.75 αλλά να κερδίζει το φάουλ ουσιαστικά σε ‘νεκρό’ χρόνο. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής της Σαλαμίνας πάντως, ευστόχησε στις 2 από τις 3 βολές, με το ταμπλό να δείχνει το τελικό 60-59 για τον Παναιγιναϊκό.
Τα δεκάλεπτα 14-16, 18-12, 15-12, 13-19.

Παναιγιναϊκός: Λατσούνης, Τριανταφύλλου, Λορέντζος, Πετρίτης, Ρουμπάς 17 (1), Τζίτζης, Καλομοίρης 19, Χαλδαίος, Γκρινέζος 10 (2), Καλαμάκης 7, Συμεωνάκης, Στάθης 7.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png