Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. 1ος Περιφερειακός Αγώνας Πρόκρισης.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος  (Ν.Α.Σ), πραγματοποίησε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (23-25/3) , τον πρώτο αγώνα πρόκρισης για την περιφέρεια Αθηνών σκαφών τύπου Laser 4.7 & Optimist προκειμένου να προκριθούν οι καλύτεροι αθλητές ώστε να συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και των δύο κατηγοριών  που θα διεξαχθούν στην Κατερίνη, το διάστημα  7-11/5.

Δηλώσεις του προπονητή Κωνσταντίνου Χανιώτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και το Σταύρο Ρωπαΐτη:


Αντίστοιχους  αγώνες πρόκρισης πραγματοποιούν όλες οι περιφέρειες της Ελλάδος προκειμένου  να αγωνιστεί η ελίτ των αθλητών φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που για πρώτη φορά δεν θα μπορεί να αγωνιστεί όποιος αθλητής το επιθυμεί, αλλά μόνο οι προκριμένοι αθλητές από κάθε περιφέρεια.  Διαβάστε περισσότερα...
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι συμμετοχές, επομένως και το κόστος κάθε αποστολής. Από την μία μεριά αν το δει κάποιος αυτό είναι καλό διότι περιορίζονται τα έξοδα διαμονής και διατροφής των παιδιών, από την άλλη μεριά όμως κόβονται τα ‘φτερά’ κάποιων παιδιών που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση.

Η τελική βαθμολογία πρόκρισης θα συμψηφιστεί με τα αποτελέσματα του 2ου Περιφερειακού αγώνα πρόκρισης που θα πραγματοποιηθεί από 13-15/4 στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης (Ν.Ο.Κ.Β).

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές τις δύο πρώτες ημέρες των αγώνων πραγματοποιώντας έτσι η Επιτροπή Αγώνων 6 ιστιοδρομίες με άνεμο Νότιας διεύθυνσης για τα Laser 4.7 και 5 ιστιοδρομίες για τα Optimist. Την τελευταία ημέρα των αγώνων όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή ιστιοδρομιών λόγω αυξημένης νότιας έντασης ανέμου και έτσι οι αθλητές φόρτωσαν σκάφη και εξοπλισμό για να επιστρέψουν στις βάσεις τους σχετικά νωρίς αφού η Επιτροπή Αγώνων στις 14.00 σήμανε την λήξη τους.

Στην κατηγορία των Laser 4.7 προκρίνονται 20 αγόρια και 10 κορίτσια.

Aγωνίστηκαν συνολικά 66 σκάφη.

Ο Ναυτικός μας όμιλος μετείχε στους  αγώνες με τους εξής αθλητές Laser: Στάθη Ερρίκο, Κατρίδη Κωνσταντίνο, Kαλαντζή Βέρα, Κωνσταντοπούλου Ανίτα και Παπαδοπούλου Αριάδνη κατακτώντας τα εξής αποτελέσματα:

-Ερρίκος Στάθης 7ος

-Κων/νος Κατρίδης 12ος

-Βέρα Καλαντζή 6η

-Ανίτα Κωνσταντοπούλου 10η

-Αριάδνη Παπαδοπούλου 12η

Μέχρι τώρα δηλαδή από τους 5 αθλητές  προκρίνονται οι 4 και η Αριάδνη είναι μια ανάσα στο να τα καταφέρει στον επόμενο αγώνα και να πάρει τελικά την πρόκριση.

Στα Optimist αγωνίστηκαν 124 σκάφη στα αγόρια και 62 σκάφη στα κορίτσια εκ των οποίων προκρίνονται τα 20 πρώτα αγόρια και τα 10 πρώτα κορίτσια. Εκτός των 70 πρώτων αθλητών που είχαν πάρει την πρόκριση βάση του περσινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, οι οποίοι δεν θα  συνυπολογιστούν στις 20+10 φετινές θέσεις πρόκρισης  ακόμη και αν έτρεξαν τον αγώνα κάτι που δυστυχώς δεν ίσχυσε και στα Laser.

Στα Όπτιμιστ αγωνίστηκαν οι: Καλαντζή Αλίκη, Τρίμη Ευαγγελίνα, Πανταζή Αθηνά, Ροδίτης Παναγιώτης και Χαλδαίος Νίκος.

Τα αποτελέσματα τους είναι τα  εξής:

-Kαλαντζή Αλίκη 4η (αν δεν της ακύρωναν την κούρσα που τερμάτισε πρώτη θα ήταν 2η στη γενική).

-Τρίμη Ευαγγελίνα 5η

-Πανταζή Αθηνά  35η

-Ροδίτης Παναγιώτης 12ος

-Χαλδαίος  Νίκος 109ος

Δηλαδή από  τους 5 αθλητές μέχρι αυτή την  στιγμή οι 3 προκρίνονται.

Το επόμενο  ιστιοπλοϊκό ραντεβού της πρόκρισης  είναι σε 3 βδομάδες από σήμερα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png