Αργυρά μετάλλια για Βέρα και Αλίκη Καλαντζή στα "Παστρικάκεια 2013".

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς τίμησαν και φέτος τον τριτοετή Ναυτικό Δόκιμο Ιωάννη Παστρικάκη πραγματοποιώντας τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την ονομασία "Παστρικάκεια 2013". Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο και διεξήχθη το Σαββατοκύριακο   30-31 Μαρτίου.  Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές των Laser: Ερρίκο Στάθη, Κων/νο Κατρίδη, Καλαντζή Βέρα, Κωνσταντοπούλου Αννίτα και τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Η πρώτη θέση που κατείχαν η Βέρα Καλαντζή στα Laser 4.7 κοριτσιών και ο Ερρίκος Στάθης στα Laser RDL στο τέλος της πρώτης ημέρας δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν και έτσι η μεν Βέρα κατέκτησε την δεύτερη θέση κοριτσιών ενώ ο Ερρίκος βγήκε για λίγο εκτός μεταλλίων κατακτώντας την τέταρτη θέση. Διαβάστε περισσότερα..

Πολύ καλές οι κούρσες και τα περάσματα του Κων/νου Κατρίδη που περισσότερο από ποτέ υπόσχεται άνοδο στο βάθρο αλλά και διακρίσεις. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Αλίκης Καλαντζή στα Optimist που βρέθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και στην δεύτερη θέση της κατηγορίας κοριτσιών αφού ήταν μια ανάσα μόλις πίσω από μια πρώην αθλήτρια του ομίλου μας, τώρα ανήκει στον Ι.Ο.Π, που βρέθηκε στην πρώτη θέση γενικής και κοριτσιών- τη Νατάσσα Γκαρή. Η ηλικία όμως της Αλίκης δίνει πολλά όνειρα και στόχους για την επίτευξη διακρίσεων αφού ακόμη έχει μέλλον στην κατηγορία των Optimist.

Διοργανώθηκαν ιστιοδρομίες στις κάτωθι κατηγορίες:
 
Διοργανωτής Ν.Ο.Ε:
OPTIMIST (Αγοριών – Κοριτσιών)  
OPTIMIST (Παίδων – Κορασίδων γεννημένοι το 2001 ή αργότερα)  
 
Διοργανωτής Ι.Ο.Π:
420 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ)  
470 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ)  
LASER RDL / LASER 4,7 (ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ)  
LASER STD (ΑΝΔΡΩΝ)  
FINN (ΑΝΔΡΩΝ)  
 
Διοργανωτής Σ.Ν.Δ:
LIGHTNING (ΓΕΝΙΚΗ)
J24  
2,4mR

Οι καιρικές συνθήκες ήταν με το μέρος των διοργανωτών και τις δύο ημέρες των αγώνων, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν και οι έξι ιστιοδρομίες που ήταν στο πρόγραμμα των αγώνων εκτός από τις κατηγορίες Laser RDL και Laser 4.7 που ολοκλήρωσαν πέντε ιστιοδρομίες.

Το Σάββατο έπνεε Νοτιοδυτικός άνεμος (Γαρμπής) έντασης 5-10 κόμβων και οι Επιτροπές Αγώνων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τρείς ιστιοδρομίες στις περισσότερες κατηγορίες.

Την Κυριακή ο άνεμος στράφηκε σε Νοτιοανατολική διεύθυνση (Σορόκος) και η έντασή του ήταν από 10-15 κόμβους από νωρίς το πρωί επομένως πραγματοποιήθηκαν τρείς ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες αφού το όριο της τελευταίας εκκίνησης των αγώνων ήταν στις 16.00 το απόγευμα.  

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές των Laser: Ερρίκο Στάθη, Κων/νο Κατρίδη, Καλαντζή Βέρα, Κωνσταντοπούλου Αννίτα και τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Ενώ η ομάδα των Optimist αγωνίστηκε με τους: Αλίκη Καλαντζή, Ευαγγελίνα Τρίμη, Παναγιώτη Ροδίτη, Αθηνά Πανταζή και προπονητή τον Απόστολο Καρνούτσο.

Οι αγώνες τελείωσαν δυστυχώς πριν καν ξεκινήσουν για την Αννίτα Κωνσταντοπούλου αφού μια ίωση που την ταλαιπώρησε την ανάγκασε να αγωνιστεί σε μόνο 2 από τις 5 ιστιοδρομίες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του ομίλου για την εμφάνιση τους όμως ακόμη περισσότερο σε Αλίκη και Βέρα που κατάφεραν να φέρουν στο νησί μας 2 αργυρά μετάλλια

Τα αποτελέσματα των αθλητών μας είναι τα εξής:

LASER 4.7 Γενική κατάταξη

  • 5η θέση Κατρίδης Κων/νος
  •  
  • 6η θέση Καλαντζή Βέρα- 2η κορίτσια
  •  
  • 27η θέση Κωνσταντοπούλου Αννίτα.

LASER Radial Γενική κατάταξη

  • 6η θέση Στάθης Ερρίκος -4ος άντρες

OPTIMIST Γενική κατάταξη

  • 2η θέση Καλαντζή Αλίκη- 2η κοριτσια
  •  
  • 12η θέση Τρίμη Ευαγγελίνα -4η κορίτσια
  •  
  • 22η θέση Ροδίτης Παναγιώτης
  •  
  • 79η θέση Πανταζή Αθηνά

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε με πλήθος επισήμων από τον ιστιοπλοϊκό κόσμο αλλά και από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού την Κυριακή 31/3/12 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png