Διοργάνωση "Διονύσου Μελαναίγιδος". Η αναχώρηση από την Αίγινα.


Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με την επωνυμία "Διονύσου Μελαναίγιδος 2010" που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος. Ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας είναι γνωστότερος στην Αίγινα ως "Μαύρη Γίδα" και για την παραλία του νησιού αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα, καθώς τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετέχουν σε αυτόν γεμίζουν με την παρουσία τους το λιμάνι το βράδυ του Σαββάτου. Τα σκάφη και τα πληρώματα τους διανυκτέρευσαν στην Αίγινα χθες Σάββατο και στις 10:00 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν τη δεύτερη ιστιοδρομία μέχρι τον Πόρο. Ο αγώνας ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 24 του μηνός, καθώς τα σκάφη θα επιστρέψουν και πάλι στο Φαληρικό όρμο από όπου και ξεκίνησαν.


Ο αγώνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Κρέμου και περιλαμβάνεται στο "Θερινό Κύπελλο 2010" που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, μέλη του οποίου βρίσκονταν χθες στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να ικανοποίησαν ιδιαίτερα τα πληρώματα που συμμετείχαν, τα λευκά πανιά των σκαφών κατά την ώρα της αναχώρησης το πρωί της Κυριακής, δημιούργησαν μια πανέμορφη εικόνα μπροστά από το λιμάνι της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png