ΝΟΑ. Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας σκαφών Laser 4,7.


Δελτίο Τύπου.
Στην λίμνη Hourtin της Γαλλίας, διεξήχθη από 24 μέχρι 31 Ιουλίου, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα LASER 4,7 για το 2010 στο οποίο οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. 226 αγόρια και 130 κορίτσια από  26 χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός αυτής,  συμμτείχαν με σκοπό την διάκριση στο κορυφαίο  αυτό αθλητικό γεγονός. Από την χώρα μας συμμετείχαν 21 αθλητές και αθλήτριες  εκ των οποίων οι τρεις από τον Ναυτικό Όμιλο της Αίγινας, ο ΓΚΑΡΗΣ Γρηγόρης, ο ΣΤΑΘΗΣ Παναγιώτης και ο ΣΤΑΘΗΣ Ερρίκος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 4 ημέρες σε προκριματικά και τις δύο τελευταίες τα τελικά,με σκοπό  την διάταξη των αθλητών σε χρυσό αργυρό και χάλκινο στόλο.

Στον χρυσό στόλο κατάφεραν στα αγόρια να προκριθούν δύο αθλητές από την Ελλάδα , ο ΓΚΑΡΗΣ Γρηγόρης και ο ΜΑΓΚΟΥΡΑΣ Αλέξανδρος του ΙΟΠ , καταλαμβάνοντας στην γενική κατάταξη, ο αθλητής μας την εξαιρετική 15η θέση και την 22η ο αθλητής του Πειραιά. Άτυχοι στάθηκαν  οι ΣΤΑΘΗΣ Ερρίκος και ΣΤΑΘΗΣ Παναγιώτης εξαιτίας αυστηρών ποινών  και απειρίας, αφήνοντας όμως υποσχέσεις για διακρίσεις στο μέλλον. Η επιτυχία του αθλητή μας να καταφέρει να διακριθεί ως καλύτερος Έλληνας και 15ος στην Ευρώπη μας έκανε ιδιαίτερα υπερήφανους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας αλλά και στον προπονητή τους Κώστα Χανιώτη για τιην προσπάθεια.  

Στα κορίτσια , στην κατηγορία των αθλητριών κάτω από 16 ετών, είχαμε δύο σημαντικότατες επιτυχίες καθώς την πρώτη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ελληνίδες αθλήτριες , Βασιλική Καραχάλιου (Ν.Ο.Κ.Β) και η Αθανασία Φακίδη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)  και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων. 2η στην κατηγορία τερμάτισε η Maxime Jonker (NED). Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ήταν παρούσα, δυνατή, παρά την οικονομική κρίση.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα είχαν ως εξής:.

Στη γενική κατάταξη των κοριτσιών : 1η Sara Pisecka (POL), 2η Sofia Toroi (FIN), 3η Antonela Kacan (CRO), 25η Δ. Γιαννακούδη, 41η Α. Σταματελάτου, 53η Γ . Πάσχου.

Στην κατηγορία Under 16 στα αγόρια τα αποτελέσματα είναι: 1ος Benjamin Vadnai(HUN), 2ος Sebastien Schneiter (SUI), 3ος Bartul Plenkovic (CRO), 25ος Χ. Μαυρογεώργης, 29ος Ε. Στάθης, 36ος Ν. Θεοδωράκης, 40ος Γ. Δαρεμάς, 51ος Γ. Μαγουλάς, 63ος Π. Στάθης, 69ος Χ. Μαραντίδης.
Στη γενική κατάταξη των αγοριών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 1ος Maximilian Stein (GER), 2ος Benjamin Vadnai (HUN), 3ος Bartul Plenkovic (CRO), 15ος Γ. Γκαρής, 22ος Α. Μάγκουρας, 73ος Η. Τσαουσίδης, 75ος Γ. Χριστοφής, 108ος Γ. Παπαχρήστου, 117ος Θ. Βαμαβακούρας, 168ος Γ. Γαλάκος, 170ος Α. Καλυβιώτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png