3ος Έλληνας στην κατηγορία Laser Rdl εφήβων κατετάγη ο Χρήστος Λεούσης του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.



Από 27-31 Οκτωβρίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο διοργάνωσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser. Οι αγώνες ξεκίνησαν πολύ καλά για τον Χρήστο Λεούση καθώς τις πρώτες 2 μέρες φυσούσε δυνατός Βοριάς εντάσεως έως 20 μίλια την ώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής του Ναυτικού Ομίλου του νησιού μας να φιγουράρει συνεχώς στις πρώτες θέσεις του Πανελληνίου και την πρώτη μέρα να είναι Νο 1 στην γενική κατάταξη της βαθμολογίας σε άντρες και εφήβους. Η πτώση του ανέμου όμως τις επόμενες ημέρες και η αδυναμία της Επιτροπής Αγώνων να διοργανώσει περισσότερες ιστιοδρομίες, καθώς και μια μηχανική βλάβη που συνέβη στο σκάφος του ομίλου με αποτέλεσμα ο προπονητής του να μην μπορεί να του δώσει τις απαραίτητες οδηγίες τον έφεραν στην 3η θέση των εφήβων. Διάκριση πολύ σημαντική καθώς η συμμετοχή των σκαφών ήταν πάρα πολύ μεγάλη.  Οι υπόλοιποι αθλητές του ομίλου στάθηκαν άτυχοι και πρώτη φορά δεν πρωτοστάτησαν στα μετάλλια, πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Laser 4.7 αγοριών, ο Παναγιώτης Στάθης κατετάγη στην 8η θέση μετά από την ακύρωση που του επέβαλε η Επιτροπή αγώνων σε ιστιοδρομία που είχε τερματίσει 3ος καθώς υποστηρίζει ότι ξεκίνησε πρόωρα.



 Στην 11η θέση βρέθηκε ο Γρηγόρης Γκαρής που συμμετείχε τελικά στον αγώνα χάρης στο ψυχικό του σθένος παρότι ο γιατρός του το είχε απαγορέψει αφού προσβλήθηκε από λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο χρόνος ίασης είναι κανονικά 6-9 μήνες και ο αθλητής συμμετείχε στο πανελλήνιο μόλις 2,5 μήνες μετά κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την κόπωση που είχε σωματικά κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο πιο μικρός της ομάδας ο Ερρίκος Στάθης κατέλαβε την 27η θέση της γενικής κατάταξης, υποσχόμενος πολλά για το μέλλον αφού στην κατηγορία συμμετείχαν συνολικά 170 αγόρια. Την καλύτερη εμφάνιση στην κατηγορία Laser 4.7 κοριτσιών πραγματοποίησε η Λυδία Μακρυωνίτη κατακτώντας την 7η θέση και ακολούθησε η Δήμητρα Πέππα στην 11η θέση σε σύνολο 40 σκαφών.



Ευχάριστη  έκπληξη για το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας ήταν και η συμμετοχή στους αγώνες 2 παλιών αθλητών του ομίλου, μιλάμε για τους Μανώλη Κοντοβράκη και Παναγιώτα Κρητικού οι οποίοι αναγκαστικά είχαν εγκαταλείψει την μεγάλη τους αγάπη που δεν είναι άλλη από το LASER για όσους δεν κατάλαβαν, εξαιτίας των  σπουδών τους. Παρόλα αυτά ιδιαιτέρως η Παναγιώτα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για το χρόνο αποχής της κατακτώντας την 27η θέση γενικής ενώ ο Μανώλης την 71η καθώς λόγο απουσίας του απ’ τις προπονήσεις, ένιωσε πόνους στην μέση και στάθηκε αδύνατο να φέρει εις πέρας όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής  της ομάδας Κωνσταντίνος Χανιώτης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας καθώς όπως μας είπε όλα αυτά που ήθελε να δει από τους αθλητές του τα είδε και οι απουσία περισσότερων μεταλλίων ήταν λόγο εξωτερικών παραγόντων και όχι λόγο κακής απόδοσης των αθλητών του. Είμαστε όλοι σίγουροι ότι το μέλλον θα τους δικαιώσει και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσεχείς διοργανώσεις τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png