Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Πανελλήνιο Κύπελο Ιστιοπλοΐας 11χρονων αθλητών και πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην κατηγορία optimist.

Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην ιστιοπλοΐα κάθε χρόνο αποτελεί το Πανελλήνιο κύπελο 11χρονων αθλητών και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των optimist. Bασικός διοργανωτής είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ)μαζί με τους φορείς του τόπου και τον ναυτικό όμιλο. H Iτέα για μία ακόμη χρονιά, εκμεταλλευόμενη την βούληση αλλά και την θέληση τοπικών τους παραγόντων κατάφερε μαζί με την πανελλήνια πρόκριση για την Εθνική ομάδα που διοργάνωσε τον φετινό Απρίλιο, να διοργανώσει και τους δύο αυτούς αγώνες. Περίπου 550 αθλητές μαζί με συνοδούς, προπονητές και γονείς κατέκλυσαν για πάνω από  10 ημέρες την Ιτέα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, όπως είχε γίνει και στην Αίγινα το 2008. Οι διοργανωτές κατέβαλαν προσπάθεια για το καλύτερο αλλά για μία ακόμη χρονιά οι αλλαγές του ανέμου ή καλύτερα ο ΑΙΟΛΟΣ όπως αιτιολόγησε και ο Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ κος ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Τέλης δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν κάποιες ιστιοδρομίες ειδικά στην τελική φάση.
Για καλύτερη κατανόηση στο πανελλήνιο κύπελο συμμετέχουν αθλητές μέχρι 11 ετών και μετά το πέρας των αγώνων, οι 20 πρώτοι (14 αγόρια και 6 κορίτσια) παίρνουν το εισιτήριο για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ακολουθεί.

Το πανελλήνιο κύπελο 11χρονων αθλητών διοργανώθηκε  από 15 με 18 Ιουνίου στον όρμο Ιτέας. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 229 αθλητές, εκ των οποίων οι τέσσερις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, ΤΡΙΜΗ Ευαγγελίνα, ΚΑΛΑΝΤΖΗ Αλίκη, ΡΟΔΙΤΗΣ Παναγιώτης και ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ Νίκη. Και οι τέσσερις αθλητές μας προκρίθηκαν στον χρυσό στόλο αλλά λόγω της άπνοιας που επικράτησε την τελευταία ημέρα ώστε να μην γίνουν αγώνες\. Έτσι δεν καταφέραμε να μπούμε στα κύπελα κάτι το οποίο δικαιούμαστε απόλυτα με τις δύο αθλήτριες ΚΑΛΑΤΖΗ Αλίκη και ΤΡΙΜΗ Ευαγγελία οι οποίες τελικά κατέλαβαν την 4η και 6η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία κοριτσιών και προκρίθηκαν  αυτόματα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.Ο αθλητής μας ΡΟΔΙΤΗΣ Παναγιώτης κατέλαβε την 33 θέση και η ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ Νίκη την 46η θέση της Γενικής κατάταξης του χρυσού στόλου.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με τις δύο μικρές μας που προκρίθηκαν συμμετείχαν ακόμη οι αθλήτριες ΓΚΑΡΗ Αναστασία, ΚΑΛΑΝΤΖΗ Βαρβάρα, ΛΑΛΙΖΑ Δανάη, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Αννα Βασιλική, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αριάδνη και ο αθλητής μας ΚΑΤΡΙΔΗΣ Κων/νος.Συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 317 αθλητές από 65 Ναυτικούς Ομίλους της χώρας και την Κύπρο.Το πρωτάθλημα είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί από 20 (ημέρα καταμέτρησης) μέχρι 25 Ιουνίου, ακολουθώντας την τακτική προκριματικών για τις 21 και 22 Ιουνίου και την τελική φάση στις 23, 24 και 25 Ιουνίου 2011 .

Εδώ τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τον Όμιλο μας καθώς οι αθλήτριές μας διεκδίκησαν από την πρώτη κούρσα μία  θέση στο βάθρο. Μετά το πέρας των προκριματικών και την διεξαγωγή 6 ιστιοδρομιών όλες οι αθλήτριές μας βρέθηκαν στον χρυσό στόλο των 75 καλύτερων αθλητών της χώρας . Ακολούθησε μόνο μία ιστιοδρομία στην τελική φάση και τελικά η μακρόχρονη ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα. Την πρώτη θέση στα κορίτσια και το χρυσό μετάλιο κατέλαβε η αθλήτριά μας ΓΚΑΡΗ Αναστασία ενώ ΄την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλιο κατέλαβε η αθλήτριά μας ΚΑΛΑΝΤΖΗ Βαρβάρα. Οι υπόλοιπες αθλήτριές μας, κατέλαβαν η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Αννα βασιλική την 7η θέση, η ΛΑΛΙΖΑ Δανάη την 9η θέση, η ΤΡΙΜΗ Ευαγγελία την 10η θέση, η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αριάδνη την 14η θέση και η ΚΑΛΑΝΤΖΗ Αλίκη την 22η θέση στα κορίτσια.

Ο αθλητής  μας ΚΑΤΡΙΔΗΣ Κων/νος προκρίθηκε στον αργυρό στόλο, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με τον αγώνα αυτό, είπε το αντίο στην κατηγορία των optimist καθώς λόγω της σωματικής ανάπτυξης θα μεταβεί στην κατηγορία των LASER. Με το τέλος των αγώνων εκτός των επιτυχιών μας όλα τα παιδιά συγκινήθηκαν με την αποχώρηση του Κωνσταντίνου που για 5 χρόνια ήταν μια παρέα σαν αδέλφια και όλοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην επόμενη κατηγορία.

Η απονομή των μεταλλίων έγινε στο κεντρικό λιμάνι της Ιτέας με την παρουσία όλων των  αρχών της Φωκίδας και πλήθος κόσμου, ενώ όταν οι αθλήτριές μας κλήθηκαν για την παραλαβή των μεταλλίων τους σύστησε κυριολεκτικά η πόλη από τις κόρνες και τα χειροκροτήματα αναγνωρίζοντας την ισχυρή ομάδα που κατέχει το νησί μας στο χώρο. Η συγκίνησή των μελών της αποστολής και των γονέων που παρευρέθηκαν ήταν διάχυτη, ενώ ο πρωτεργάτης και βασικός παράγοντας των επιτυχιών μας, ο προπονητής μας ΞΥΠΑΣ Γιώργος ήταν φανερά ευτυχισμένος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που για μία ακόμη φορά που μας έκαναν υπερήφανους. Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δύο μας πρωταθλήτριες ήδη φόρτωσαν τον εξοπλισμό τους και στην 1η Ιουλίου πετάνε για την μακρινή Ταβίρα της Πορτογαλίας όπου θα συμμετέχουν στο πανευρωπαικό Πρωταθλημα της κατηγορίας με την Εθνική ομάδα, ενώ οι  ευχές όλων μας για καλή επιτυχία και καλή επιστροφή θα τους συνοδεύουν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png