Στην κορφή ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας! Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ερρίκος Στάθης στα laser 4.7.

Για μια ακόμη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας και η ομάδα των Λέιζερ μας κάνουν περήφανους κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7 που διεξήχθη από 17-21 Απριλίου στον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Ναυτικού μας ομίλου συμμετείχε στους αγώνες με τους: Ερρίκο Στάθη, Λυδία Μακριωνίτη και Κωνσταντίνο Κατρίδη. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κωνσταντίνος Χανιώτης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς την πρώτη μέρα η πολύ δυνατή ένταση ανέμου δεν επέτρεψε στην Επιτροπή Αγώνα να πραγματοποιήσει ιστιοδρομίες. Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε μόνο μια ιστιοδρομία λόγω έλλειψης ανέμου.

Οι δηλώσεις του προπονητή Κωνσταντίνου Χανιώτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:


Η τρίτη μέρα των αγώνων ήταν η πιο καθοριστική, καθώς στο τέλος της ημέρας και ανάλογα με τα αποτελέσματα των αθλητών, από τα 160 σκάφη που έπαιρναν μέρος στην διοργάνωση, τα 80 θα πήγαιναν τελικό-χρυσό στόλο ενώ τα υπόλοιπα θα αγωνίζονταν στον αργυρό στόλο(από την 80η θέση δηλαδή και μετά). Το άγχος μεγάλο καθώς πάση θυσία οι κούρσες έπρεπε να είναι συντηρητικές και σε καμία περίπτωση περίπτωση να μην έχουμε πρόωρη εκκίνηση από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου όπως μας είπε ο Κ.Χανιώτης.

Δείτε φωτογραφίες από την αποστολή εδώ.

Η ένταση του ανέμου ήταν 20 κόμβοι και το κύμα έφτανε τα 2 μέτρα. Ιδανικές συνθήκες κυρίως για τον Ερρίκο και την Λυδία, ενώ για τον Κων/νο ο αέρας ήταν πολύς αφού δεν έχει πολύ καιρό στην κατηγορία.

Δυστυχώς ο Ερρίκος ρίσκαρε πολύ και έτσι βγήκε έξω στην εκκίνηση με μαύρη σημαία κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στην κούρσα και να αγχωθεί πολύ αφού για να περάσει στους τελικούς έπρεπε να κάνει τις 2 επόμενες ιστιοδρομίες μέσα στην πεντάδα.

Δύσκολο μεν, εφικτό για εκείνον όμως αφού δεν έχει πάνω από μια εβδομάδα που επέστρεψε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αργεντινή και ήταν πολύ φορμαρισμένος αφού αγωνιζόταν με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Έτσι η μέρα έκλεισε κατακτώντας δυο πρωτιές στις επόμενες δύο ιστιοδρομίες και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Τα συναισθήματα όλων όμως ήταν ανάμεικτα καθώς ο Κωνσταντίνος Κατρίδης στην προσπάθεια του να περάσει στον τελικό, αγνόησε τον πόνο(προειδοποίηση) του κορμιού του στο ισχίο και συνέχισε να αγωνίζεται με τον δυνατό άνεμο προκειμένου να καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά τον τερματισμό του στην τρίτη ιστιοδρομία να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες και τελικά να του επιβληθεί από τους γιατρούς να διακόψει τους αγώνες και να περπατάει για μια εβδομάδα με πατερίτσες.

Η Λυδία κατάφερε εύκολα σχετικά να περάσει στους τελικούς με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει 100% επιτυχία για την τελευταία μέρα των αγώνων. Ο Κωνσταντίνος φυσικά δεν θα αγωνιζόταν. Η μέρα των τελικών είχε φτάσει και η ψυχολογία αθλητών και προπονητή ήταν στα ύψη. Πίστευαν ότι μπορούν να το κερδίσουν αυτό το πρωτάθλημα, όπως και το έκαναν. Με σωστές καιρικές προβλέψεις του Κωνσταντίνου Χανιώτη και με πιστή εφαρμογή και άψογη τεχνική του Ερρίκου Στάθη η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει και πάλι τον τίτλο μετά από το 2009 που τον είχε κερδίσει ο Άκης Γκαρής για ακόμη μια φορά στην Αίγινα κατακτώντας την αναγνώριση όλων. O Ερρίκος Στάθης κατέκτησε 1η  Πανελλήνια νίκη Γενικής κατάταξης, Εφήβων αλλά και Παίδων.

Η Λυδία τελικά τερμάτισε 7η στα κορίτσια και 37η στην γενική βαθμολογία, ενώ ο Κωνσταντίνος 75ος αφού δεν αγωνίστηκε εξαιτίας του τραυματισμού του στον τελικό.

Ακολούθησε η απονομή καθώς και συνέντευξη που έδωσε ο Ερρίκος Στάθης και η Λυδία Μκριωνίτη στο ΝOVA SPORT στο οποίο μίλησαν εκτενέστατα για τον Όμιλο της Αίγινας, τα μειωμένα αθλητικά προνόμια πλέον αλλά και για την Αίγινα γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή για τις επιτυχίες αλλά και τις χαρές που μας δίνουν.

Για μία ακόμη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του νησιού μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει την υποστήριξη που του αρμόζει από την πολιτεία ή το Δήμο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η έκκληση που κάνει ο προπονητής Κωνσταντίνος Χανιώτης στις μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, προκειμένου η ομάδα να εξακολουθήσει να υπάρχει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png