Παντζιτζιφιακός / Κάρπαθος - Α.Ε Σαρωνικός 3-2. Για την 10η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video: Σταύρος Ρωπαΐτης - Σωτήρης Μπήτρος.
Την υπεροψία της πλήρωσε η Α.Ε. Σαρωνικός η οποία για την 10η αγωνιστική του Πειραιά, ηττήθηκε από τον αδύναμο, αλλά εξαιρετικά παθιασμένο Παντζιτζιφιακό με 3-2,  το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους να σημειώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η νωχελικότητα των φιλοξενούμενων καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, λειτούργησε ως ανέλπιστο δώρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι χωρίς να δείξουν κάτι το ιδιαίτερο αλλά με περίσσιο πάθος, έφτασαν στην πολύ σημαντική νίκη. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο 'Παραλία Καλλιθέας, ξεκίνησε ιδανικά για τους βυσσινί, αφού στο 25ο λεπτό σε μια στιγμή αδράνειας της αμυντικής γραμμής των νησιωτών, άνοιξαν το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Πασχάλη, με τον Γιώργο Μαριόλη να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 35, με την μπάλα να φεύγει επίσης άουτ. Στο 38ο λεπτό μετά από γύρισμα του Πασχάλη, ο Νίκος Μαριόλης έπιασε το δυνατό πλασέ, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να αποκρούσει σωτήρια. Αυτές ήταν οι κυριότερες στιγμές για το 1ο μέρος, με την νησιώτικη ομάδα να απογοητεύει. Στην επανάληψη και πριν καλά συμπληρωθεί το 46ο λεπτό, ο Πέκωφ εκμεταλλευόμενος τον λάθος των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παντζιτζιφιακού, και με άψογο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι παρά την κακή τους εικόνα, έδειξαν ότι μπορούν εύκολα να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση, ενώ είχαν σε μερικά σημεία του ματς κάποιες εξάρσεις, όπως στην φάση του 48ου λεπτού όταν το σουτ του Νεκτάριου Μπακόμητρου μετά από οργανωμένη επίθεση, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα των βυσσινί. Στο 67ο λεπτό η συνεχής πίεση της ομάδας του Βουτσινά απέφερε καρπούς, με 'δράστη' τον Νίκο Μαριόλη. Ο Πασχάλης με εξαιρετική ενέργεια βρήκε τον 25χρονο φορ πλάγια αριστερά, με τον τελευταίο να πιάνει το δυνατό σουτ από δύσκολη θέση, σημειώνοντας το 1-2, μέσα σε 'έξαλλους' πανηγυρισμούς των φιλάθλων της ομάδα της Αίγινας.

Το 'νεκρό' όμως σημείο μεταξύ 68ου και 71ου λεπτού, εκεί όπου με την ψυχολογία στα ύψη παρά την κακή εικόνα των νησιωτών, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελέγξουν το ρυθμό. Μάλιστα στο 71ο λεπτό μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε Σαρωνικός, η απίστευτη αδράνεια έφερε το 2-2 για τον Παντζιτζιφιακό. Από το σημείο αυτό και έπειτα το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Από τη μία οι ποδοσφαιριστές να έχουν 'κατασκηνώσει' στην κυριολεξία στην άμυνα των γηπεδούχων και από την άλλη οι αντίστοιχοι του Παντζιτζιφιακού να έχουν κλειστεί, το ματς βρέθηκε στην 'κόψη του ξυραφιού'. Όσο περνούσαν τα λεπτά έσφιγγε ο κλοιός για τους μπλε του νησιού, οι οποίοι έφτασαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις να πετύχουν κάτι καλό. Αντί αυτού, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί οι οποίοι σημείωσαν το 3-2 σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως η κακή εμφάνιση της Α.Ε Σαρωνικός, προβλημάτισε τόσο τον τεχνικό Δημήτρη Βουτσινά όσο και τους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός, έκανε έντονες παρατηρήσεις τόσο κατά την διάρκεια της ανάπαυλας, όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Διαιτητής ήταν ο Πουλόπουλος. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί την Αρμενική, όχι όμως στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας (ξεκίνησαν τα έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα), αλλά σε γήπεδο που θα ορίσει η Ένωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης (65' Θεοδώρου), Λαγκόζι (46' Κάτσας), Φέκος, Μαριόλης Γ, Γιαννούλης, Πασχάλης, Γκιόκα (46' Μπακόμητρος Ν), Μαριόλης Ν, Πέκωφ, Ρούσσος.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: ΑΣ Ποντίων-Α.Ο.Α.Δ 2-2, Αρμενική-Κορυδαλλός 1-4, Α.Ε Θύελλας-Αχιλλέα Κορυδαλλού-Δόξα Πειραιά 2-2, Ένωση Ρέντη-Ίκαρος Καλλιθέας 2-2, Α.Ε Περάματος-Αετός Κορυδαλλού 0-3, Κερατσίνι-Άρης Αμφιάλης 2-0 και Φαληρικός-Ήφαιστος 3-4.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png