Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού - Α.Ε. Σαρωνικός 2-3. Για την 12η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σταύρος Ρωπαΐτης.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 12ο λεπτό, η ΑΕ Σαρωνικός κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και να φύγει με το πολύτιμο διπλό από τον Κορυδαλλό, επικρατώντας της μαχητικής Θύελλας/Αχιλλέα με 3-2. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βουτσινά σε ένα γενικά μέτριο παιχνίδι, εμφάνισε πολλά κενά στο παιχνίδι της, με τις μερικές εξάρσεις στην συνέχεια, να της δίνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους νησιώτες με πρωταγωνιστή τον Πασχάλη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μόλις στο 2ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής μετά από ασίστ του Νίκου Μαριόλη, είδε την μπάλα να περνάει σύριζα από το οριζόντιο δοκάρι του Κοντόπουλου, ο οποίος ήταν ήδη εκτός θέσης. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι κυανοκίτρινοι έχοντας αναίτια παθητικό ρόλο, έδωσαν την ευκαιρία στην νεανική ομάδα του Κορυδαλλού όχι μόνο να κάνει το παιχνίδι της, αλλά να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Στο 5ο λεπτό ένα ασύλληπτο σουτ του Καρακασίδη, ανάγκασε τον Κώστα Μπακόμητρο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, και 7 λεπτά αργότερα, ήρθε και η δεύτερη ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Σατάλογλου ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας έτσι μέσα σε λίγα λεπτά το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η κάκιστη εικόνα των νησιωτών ήταν εμφανής, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το ματς, κυρίως από το χώρο του κέντρου και μπροστά, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Μάλιστα, στο 32ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το 3-0 με τον Σατάλογλου να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπακόμητρου. Ο προπονητής των κυανοκίτρινων θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, πέρασε στον αγώνα στην θέση του Γκιόκα τον Νεκτάριο Μπακόμητρο στο 38ο λεπτό, μία αλλαγή η οποία αποδείχθηκε 'χρυσή' για τον έμπειρο τεχνικό, αφού ο 26χρονος μέσος, ήταν μέσα και στις τρεις φάσεις των γκολ της Α.Ε Σαρωνικός στην συνέχεια. Στο 44ο λεπτό ήρθε η μείωση για τους νησιώτες, με σκόρερ τον Πασχάλη. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, με τον Νεκτάριο Μπακόμητρο να το εκτελεί και την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοντόπουλου, με τον Πασχάλη να παίρνει το ριμπάουντ και με καρφωτή κεφαλιά να μειώνει σε 1-2. Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις για το 1ο μέρος, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με 2-1, και τους φιλοξενούμενους της Αίγινας να απογοητεύουν. Στην επανάληψη και μετά τις εντονότατες παρατηρήσεις του τεχνικού Δημήτρη Βουτσινά, οι ποδοσφαιριστές μπήκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι αλλά με την νωθρότητα σε αρκετά σημεία να κάνει την εμφάνισή της. Η πρώτη αξιόλογη φάση του β' ημιχρόνου, σημειώθηκε στο 64ο λεπτό και ήταν η στιγμή της ισοφάρισης για την Α.Ε Σαρωνικός. Ο Νεκτάριος Μπακόμητρος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πήγε στο 1ο δοκάρι της εστίας του Κοντόπουλου, με τον Νίκο Μαριόλη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια των αμυντικών, να καταλήγει στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων.

Πλέον οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί, με τον Βουτσινά να περνάει γιαυτό το λόγο τον Μωυσιάδη στην θέση του Πασχάλη, ο οποίος εμφάνισε σημάδια κούρασης. Ο 20χρονος μέσος ήταν αρκετά ευδιάθετος, ταλαιπωρώντας αρκετά τους αμυντικούς της Θύελλας. Στο 70ο λεπτό ο Πάλλης πέρασε στην θέση του Τζιώτη, παίζοντας δίδυμο στην άμυνα με τον Γιώργο Μαριόλη, με τον Φέκο να μετακινείται στα πλάγια μπακ, και τον Μωυσιάδη να αγωνίζεται στα δεξιά στην επίθεση. Αυτό δημιούργησε πολλά κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, με τους ποδοσφαιριστές της Α.Ε Σαρωνικός, να είναι πολύ επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Σε μια από αυτές σημειώθηκε το 3-2 για τους νησιώτες, με σκόρερ τον Ρούσσο.

Ο Γιαννούλης αφού πρώτα με περίσσιο πείσμα 'έκλεψε' την μπάλα στα αριστερά, στην συνέχεια πάσαρε στον Νεκτάριο Μπακόμητρο, ο οποίος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον 18χρονο επιθετικό σε θέση τετ α τετ, με τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να 'λυτρώνει' την ομάδα του, σημειώνοντας το 2-3 μέσα σε αποθέωση. Δύο λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς ο αμυντικός της Θύελλας Τζουμανάι μετά από σκληρό φάουλ στον Νίκο Μαριόλη, αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Καλημέρη, αφήνοντας την ομάδα του με 10. Στο 83ο λεπτό του ματς, ήταν η σειρά των κυανοκίτρινων να συνεχίσουν με 10 ποδοσφαιριστές, μετά από απευθείας αποβολή του Κάτσα. Ο ταλαντούχος αμυντικός της Α.Ε Σαρωνικός μετά από διώξιμο των συμπαικτών του στην άμυνα, στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τον αντίπαλο χωρίς να βλέπει, με τον διαιτητή να δείχνει την αυστηρότητά του, στέλνοντάς στον στα αποδυτήρια. Στην συνέχεια, έγινε απόλυτη διαχείριση του ματς από τους ποδοσφαιριστές του Βουτσινά, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να τους βρίσκει νικητές, μετά όμως από μία μέτρια ως κακή εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πέκωφ αγωνίστηκε έχοντας υψηλό πυρετό.

Την επόμενη αγωνιστική (13η) η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί στο Παραλία Καλλιθέας την Ένωση Ρέντη, ενώ την προσεχή Τετάρτη η ομάδα της Αίγινας υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Αρμενική στο εξ αναβολής λόγω απεργίας της Π.Ν.Ο ματς της 11ης αγωνιστικής. Η Α.Ε Σαρωνικός με αφορμή τα έργα του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας, θα αναγκαστεί να δώσει για ένα χρονικό διάστημα, τους εντός έδρας αγώνες της στο γήπεδο Παραλία Καλλιθέας.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης (70' Πάλλης), Κάτσας, Φέκος, Μαριόλης, Γιαννούλης, Πασχάλης (65' Μωυσιάδης), Γκιόκα (38' Ν.Μπακόμητρος), Μαριόλης Ν, Πέκωφ, Ρούσσος.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου:  Α.Σ Ποντίων-Άρης Αμφιάλης 2-0, Ένωση Ρέντη-Α.Ο. Κορυδαλλός 0-0, Κερατσίνι-Παντζιτζιφιακός 7-0, Αετός Κορυδαλλού-Α.Ο.Α.Δ 7-1, Ίκαρος Καλλιθέας-Δόξα Πειραιά 3-1, Α.Ε Περάματος-Ήφαιστος 2-1 και Αρμενική-Φαληρικός 0-1.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png