Α.Ε. Σαρωνικός - Φαληρικός 2-0. Για την 18η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη αλλά χωρίς να παιχτεί σπουδαίο ποδόσφαιρο, η Α.Ε Σαρωνικός επικράτησε με 2-0 του αξιόμαχου Φαληρικού για την 18η αγωνιστική του Πειραιά και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες της στο πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στο ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους οργανωμένη ουσιαστικά επίθεση. Το χρονόμετρο έδειχνε το 5ο λεπτό, όταν ο Ατματσίδης έγινε κάτοχος στον χώρο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, έπαιξε το 1-2 με τον Μπακόμητρο και από σχεδόν 20 μέτρα με ένα δυνατό αριστερό σουτ με το αριστερό, αιφνιδίασε τον αντίπαλο πορτιέρο, σημειώνοντας έτσι το 1-0. Ένα πανέμορφο τέρμα από τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στους ανθρώπους της διοίκησης της Α.Ε Σαρωνικός, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί με 20 και πλέον φίλους της ομάδας στις εξέδρες του 'Γιάννης Βάζος'.

Το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να πιέσουν για την ισοφάριση, με τις επισκέψεις στα καρέ του Κώστα Μπακόμητρου να είναι αρκετές, δίχως όμως αποτέλεσμα. Σε μία από αυτές οι ποδοσφαιριστές του Φαληρικού έφτασαν κοντά στο 1-1, με τον ταλαντούχο πορτιέρο των νησιωτών να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Λόη. Τελευταία καλή στιγμή του α' σαρανταπεντάλεπτου σημειώθηκε στο 44ο λεπτό. Ο Σταμπούλογλου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, με τον νεαρό τερματοφύλακα να πραγματοποιεί ασθενής απόκρουση, και τον προωθημένο Γιώργο Μαριόλη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, με τον βοηθό όμως να το υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ. Μία φάση στην οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Βουτσινά προς τον βοηθό κο Μητάκο.

Αυτά για το α' μέρος, με την Α.Ε Σαρωνικός να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και τους φιλοξενούμενους του Φαληρικού να προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε αρχικά, αφού οι ποδοσφαιριστές του Φαληρικού μπήκαν πιο καλά, με τους αντίστοιχους της Α.Ε Σαρωνικός να δίνουν αναίτια χώρο. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων ένα παλιό γνώριμο του νησιώτικου συλλόγου, το Πέτρο Κουρούνη, οι φιλοξενούμενοι άσκησαν ασφυκτική πίεση με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χαθεί η ψυχραιμία των γηπεδούχων, οι οποίοι έδειξαν κατά διαστήματα να μη μπορούν να κρατήσουν την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πολλές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Μπακόμητρου, αλλά πότε ο νεαρός κίπερ της Α.Ε Σαρωνικός και πότε οι αμυντικοί, απεσόβησαν τον κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί. Η μέτρια εικόνα των μπλε της Αίγινας διορθώθηκε μετά το 65ο λεπτό, εκεί όπου φάνηκε και η διαφορά ποιότητας των δύο αντιπάλων.

Στο 70ο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με τον Μπακόμητρο. Ο 26χρονος άσος της Α.Ε Σαρωνικός βρέθηκε εκτός μεγάλης περιοχής, και με ένα ευθύβολο σουτ με το αριστερό, ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Φαληρικού Μουτάφη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Οι γηπεδούχοι όσο κυλούσαν τα λεπτά ήταν και πιο επικίνδυνοι, αφού οι παίκτες του Φαληρικού έψαχναν τρόπο για το 1-1, με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής στην άμυνα. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, σημειώθηκε το 2-0 για τους νησιώτες με σκόρερ τον 17χρονο Γκιόκα ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Ο Πρέλα με ωραία κίνηση από αριστερά βρήκε τον Πέκωφ, εκείνος με αριστουργηματική σέντρα έφερε την μπάλα στην 'καρδιά' της άμυνας του Φαληρικού, με τον Μουτάφη να μπερδεύεται προ του Μαριόλη, με την μπάλα να πηγαίνει στα πόδια του Γκιόκα και εκείνος με δυνατό πλασέ να σημειώνει το 2-0 και να δίνει τέλος στο παιχνίδι. Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές του ενδιαφέρον παιχνιδιού της 18ης αγωνιστικής, με την Α.Ε Σαρωνικός να φτάνει δίκαια στην νίκη. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωαννίδης. Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία πέραν του Πέτρου Κουρούνη, του Βαγγέλη Κλώνου στον πάγκο του Φαληρικού.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός στο παρελθόν, βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος με την ομάδα του νησιού του. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από το Κερατσίνι.

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Πρέλα, Σταμπούλογλου, Μαριόλης Γ, Γιαννούλης, Πασχάλης (68' Θεοδώρου), Ατματσίδης (78' Γκιόκα), Μαριόλης Ν, Μπακόμητρος Ν (88' Σκλάβαινας), Πέκωφ. Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Α.Ο. Κορυδαλλός-Κερατσίνι 0-2, Δόξα Πειραιά-Α.Ε Περάματος 4-1, Α.Σ Ποντίων-'Ικαρος Καλλιθέας 0-2, Άρης Αμφιάλης-Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 1-4, Ήφαιστος-Αρμενική 1-1, Παντζιτζιφιακός-Α.Ο.Α.Δ 0-1, Αετός Κορυδαλλού-Ένωση Ρέντη 3-0.

Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού Α.Ε Σαρωνικός-Φαληρικός, δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal και στον Σωτήρη Μπήτρο έκαναν οι Πέτρος Κουρούνης (Φαληρικός), Κώστας Μπακόμητρος (Α.Ε Σαρωνικός), και ο προπονητής Δημήτρης Βουτσινάς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png