Α.Ε. Σαρωνικός - Χαραυγή 0-3. Για την Β' φάση του Κυπέλλου Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πρεμιέρα με το αριστερό στις επίσημες υποχρεώσεις της για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν, έκανε η Α.Ε Σαρωνικός. Η νησιώτικη ομάδα ηττήθηκε με 3-0 από την Χαραυγή για την β' φάση του Κυπέλλου Πειραιά, στο ντεμπούτο του Θανάση Μπακόμητρου στον πάγκο των μπλε. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο 'Γιάννης Βάζος' της Δραπετσώνας βρήκε την ομάδα του Σπύρου Αθανασόπουλου να παίρνει από την αρχή τα ηνία του ματς, με την νεανική ομάδα του νησιού να προσπαθεί να δείξει ένα καλό πρόσωπο. Η γενική εικόνα των νησιωτών ήταν σε γενικές γραμμές καλή, καθώς παρά το καινούριο (νεανικό) ρόστερ το οποίο απαρτίζεται με γηγενής ποδοσφαιριστές αλλά και τα προβλήματα (βλ. προπονήσεις) που έχουν δημιουργήσει στην ομάδα τα έργα του Δημοτικού Σταδίου, τα μηνύματα βάση απόδοσης είναι ελπιδοφόρα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal

Από την άλλη η σαφώς πιο έτοιμη Χαραυγή με αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές ήταν εμφανώς καλύτερη, και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 24ο λεπτό με τον Φασίλη. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων, και με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 31ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Γρούνη από τον Μαργαρώνη, με τον άλλοτε παίκτη της Α.Ε Σαρωνικός Δημήτρη Πέκωφ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα της Χαραυγής. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός σεβόμενος την παρουσία του στο περσινό ρόστερ της Α.Ε Σαρωνικός (26 συμμετοχές-6 γκολ), δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε. Αυτά για το α' μέρος, με τους νησιώτες να έχουν 2-3 επισκέψεις στα καρέ των φιλοξενούμενων, με τον Χρυσοχόο (τετ α τετ) και τον Γιώργο Γκοτσούλια. Στην επανάληψη περίπου το ίδιο σκηνικό, με τους κόκκινους του Αθανασόπουλου από τη μία να πιέζουν για το 3-0, και τους μπλε του Μπακόμητρου από την άλλη, παρά την εμφανή κούραση να έχουν κάποιες καλές στιγμές για να μειώσουν.

Στο 52ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-3 με σκόρερ τον Καστράτι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση των αμυντικών της Α.Ε Σαρωνικός, σημειώνοντας έτσι το τελικό 3-0. Στο 78ο λεπτό του ματς, λίγο έλειψε ο Σταύρος Λορέντζος να μειώσει σε 1-3, μετά από τετ α τετ με τον πορτιέρο της Χαραυγής, με την μπάλα να μη του κάνει το χατήρι. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δαμιανάκης με βοηθούς τους Πετρίδη και Φυρογένη. Αξίζει να σημειωθεί πως η Α.Ε Σαρωνικός αγωνίστηκε χωρίς τον Νεκτάριο Μπακόμητρο, ο οποίος τραυματίστηκε πριν λίγες μέρες στην προπόνηση στο γόνατο, με τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή να περιμένει τις εξετάσεις για να μάθει την σοβαρότητα της κατάστασης του τραυματισμού. Πλέον στον νησιώτικο σύλλογο στρέφουν την προσοχής τους στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου.

Η ΑΕ Σαρωνικός βρίσκεται στον Α' όμιλο της Α' κατηγορίας του Πειραιά, ένας όμιλος αρκετά δυνατός και αμφίρροπος. Οι ομάδες οι οποίες απαρτίζουν τον Α' όμιλο είναι οι εξής: Ένωση Ρέντη, Παντζιτζιφιακός, Αετός Κορυδαλλού, Δραπετσώνα, Ερμής Κορυδαλλού, Ατρόμητος Πειραιά, Οδηγήτρια, Ίκαρος Καλλιθέας, Παννεαπολικός, Αμφιάλη, Αστέρια Δραπετσώνας, Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού, Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα, Δόξα Πειραιά και Μοσχάτο. Για την 1η αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από την Ένωση Ρέντη στο "Σταύρος Μελισσουργός".

Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μαργαρώνης (62' Πάλλης Π.), Ρουμελιώτης, Γκαρής, Αγγελάκης, Γκιόκα, Χρυσοχόος (84' Μαλτέζος Αργ.), Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Π. (28' λ.τρ. Μπάζια), Γκοτσούλιας Γ, Μεντάλιας (70' Λορέντζος Στ.).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png