Ένωση Ρέντη-Α.Ε. Σαρωνικός 1-0. Για την 1η αγωνιστική του Πειραιά.


Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 1-0 από την Ένωση Ρέντη γνώρισε η ΑΕ Σαρωνικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας του Πειραιά. Το παιχνίδι του γηπέδου 'Σταύρος Μελισσουργός" του Ρέντη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, παρ' όλα αυτά το εύθραυστο σκορ όπως είναι λογικό κράτησε την αγωνία των δυο αντιπάλων στα ύψη, με το ματς να κρίνεται ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν αλλαγμένες σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αφού η μεν ΑΕ Σαρωνικός διαθέτει ρόστερ με Αιγινήτες πλέον ποδοσφαιριστές, και η Ένωση Ρέντη δε, στηρίζεται πλέον σε μικρότερους ηλιακά παίκτες, καθώς αποχώρησαν από τον σύλλογο αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Έτσι λοιπόν στο γήπεδο του Ρέντη αγωνίστηκαν δυο νεανικές ως επί το πλείστον ομάδες, οι οποίες προσπάθησαν να δείξουν κάτι καλό στο χορτάρι. Η γηπεδούχος ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί στο 36ο λεπτό με τον Κεσανίδη ο οποίος μετά από άριστη συνεργασία με τον Κολοφώτη, βρέθηκε απέναντι από τον Μπακόμητρο τον οποίο πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας έτσι το 1-0. Μέχρι το σημείο του 36ου λεπτού, η εικόνα των δυο ομάδων ήταν σε γενικές γραμμές καλή, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά πρωτοβουλία, και τους νησιώτες του Θανάση Μπακόμητρου να δείχνουν αρκετή μαχητικότητα. Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Λορέντζο. Ο επιθετικός των μπλε δοκίμασε το πόδι του από τα 20 μέτρα περίπου, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γκοτσούλια στο 38ο, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να ανησυχεί προς στιγμήν.

Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν καλά στοιχεία σε γενικές γραμμές και τους κυανοκίτρινους του Ρέντη να έχουν μια νωθρή πρωτοβουλία, κυρίως όταν έπαιζαν με την μπάλα κάτω. Στην επανάληψη και με το υπέρ τους σκορ οι παίκτες του Σπύρου Κουνέλη προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν, με τις 2-3 επισκέψεις στα καρέ των φιλοξενούμενων να σταματούν πότε στο αμυντικό δίδυμο των Γκαρή-Αγγελάκη και πότε στον Κώστα Μπακόμητρο οποίος όποτε χρειάστηκε (δεν υπάρχει ευθύνη στο γκολ), δήλωσε παρόν. Από την άλλη, η έλλειψη κυρίως καθαρού μυαλού στην τελική πάσα στοίχισε στους νησιώτες, οι οποίοι αν και δεν πραγματοποίησαν κάποια κλασική ευκαιρία, θα μπορούσαν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση.

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, λίγο έλειψε ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕ Σαρωνικός Σωτήρης Γκαρής να χριστεί σκόρερ, όταν βρέθηκε με πλάτη στο τέρμα στο σημείο του πέναλτι, με το πλασέ του όμως να είναι εντελώς αδύναμο. Γενικά το β' ημίχρονο δεν ήταν καλό, αφού οι γηπεδούχοι θέλοντας να διαφυλάξουν το 1-0, έμειναν σχεδόν πίσω από την σέντρα, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πολλές φορές ο τεχνικός της ΑΕ Σαρωνικός προσπάθησε να 'ανακατέψει την τράπουλα', τροποποιώντας κάπως το σχήμα, δίχως όμως να καταφέρει κάτι καλό. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ποτόγλου ο οποίος ήταν άριστος, βρήκε την νεανική Ένωση Ρέντη να παίρνει τους τρεις βαθμούς, και την νησιώτικη ομάδα να μένει με την προσπάθεια.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενείται από τον Αετό Κορυδαλλού.
ΑΕ Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μαργαρώνης, Μεντάλιας (84' Κλέλλης), Αγγελάκης, Γκαρής, Γκιόκα, Λορέντζος Στ. (60' Μπάζια), Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Γ, Λαδάς, Χρυσοχόος.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Δόξα Πειραιά-Ατρόμητος Πειραιά 0-4, Ερμής Κορυδαλλού-Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού 2-0, Παννεαπολικός-Παντζιτζιφιακός 2-1, Αμφιάλη-Δραπετσώνα 1-1, Ίκαρος Καλλιθέας-Αετός Κορυδαλλού 1-0, Αστέρια Δραπετσώνας-Οδηγήτρια 3-0 (α.α.) ενώ στο σκορ της ημέρας, Μοσχάτο-ΑΕ Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα 10-0.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png