Α.Ε. Σαρωνικός-Ατρόμητος Πειραιά 1-2. Για την 12η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο Πειραιά γνώρισε η Α.Ε. Σαρωνικός για την 12η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας. Η αναμέτρηση του 'Γιάννης Βάζος' της Δραπετσώνας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα βάση θεάματος, με την νησιώτικη ομάδα να στέκεται αρκετά καλά κυρίως στα αμυντικά της καθήκοντα, και τους φιλοξενούμενους του Αντώνη Καλαμάκη να παίρνουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Στα αγωνιστικά, οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους του Ατρόμητου (ο Ατρόμητος είναι ένα από τα φαβορί για την 1η θέση) μόλις στο 14ο λεπτό σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές τους στο παιχνίδι.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ του Νεκτάριου Μπακόμητρου από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, με τον Γιώργο Γκοτσούλια να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των αμυντικών και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει πορτιέρο των κυανόλευκων Τράκα. Το γκολ της ομάδας του Θανάση Μπακόμητρου έδειξε να 'ξυπνάει' τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, οι οποίοι αμέσως μετά την αρχικό σοκ, αποφάσισαν να παίξουν με την μπάλα κάτω, ώστε να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Α.Ε. Σαρωνικός. Η πίεση των φιλοξενούμενων όσο περνούσαν τα λεπτά όλο και αυξανόταν, με αρκετές επισκέψεις στην περιοχή των νησιωτών, αλλά εκεί βρήκαν έναν πολύ μεγάλο εμπόδιο. Ο γκολκίπερ της Α.Ε. Σαρωνικός Κώστας Μπακόμητρος σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα της ομάδας του νησιού, πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις σε 3-4 καλές περιπτώσεις των φιλοξενούμενων, με τους φιλάθλους του Ατρόμητου που βρέθηκαν στις εξέδρες της Δραπετσώνας να πλέκουν το εγκώμιο του 26χρονου ταλαντούχου τερματοφύλακα.

Με κύριους εκφραστές τους Δανάση και Μητρόπουλο, η ομάδα του Αντώνη Καλαμάκη ήταν αρκετά επικίνδυνη, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων αλλά και την καλή αμυντική λειτουργία των παικτών της Α.Ε. Σαρωνικός, για δηλώνουν παρόν στον κάθε κίνδυνο που δημιουργήθηκε. Τελικά τον 'γόρδιο δεσμό' έλυσε ο Δανάσης με εκτέλεση φάουλ στο 44ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ μετά από ανατροπή του Δανάση από τον Γκιόκα, με τον 27χρονο επιθετικό του Ατρόμητου να δέχεται την κοντινή πάσα του Λούβη και με δυνατό σουτ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Αυτά συνέβησαν στο α' ημίχρονο, με τους νησιώτες να προηγούνται στο 14, και τους φιλοξενούμενους με το άγχος από τη μία και τον Κώστα Μπακόμητρο σε μεγάλη ημέρα από την άλλη, να καταφέρνουν την ισοφάριση στο τέλος του α' σαρανταπεντάλεπτου.

Στην επανάληψη σχεδόν το ίδιο σκηνικό μετά το 1ο γκολ της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν από την αρχή για την ανατροπή και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο αμυντικά, με σωστές τοποθετήσεις και καλά διωξίματα. Όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος όλο και αυξανόταν για το συγκρότημα του Αντώνη Καλαμάκη, ο οποίος στο 65ο λεπτό πέρασε στον αγώνα τον Παπαδάκη, ο οποίος αποδείχτηκε η 'χρυσή αλλαγή' για την ομάδα του. Ο 15χρονος μεσοεπιθετικός με ατομική ενέργεια στο 82ο λεπτό έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των νησιωτών, και σημείωσε το 1-2, 'λυτρώνοντας' έτσι την ομάδα του η οποία μέχρι εκείνο το σημείο είχε τις ευκαιρίες χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Μπακόμητρου προσπάθησαν να επιτεθούν με σκοπό την ισοφάριση, με τον τεχνικό της Α.Ε. Σαρωνικός να βάζει στο παιχνίδι πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσαμούρης ο οποίος το Σάββατο διηύθυνε το παιχνίδι της Superleague ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Πλατανιά Χανίων (2-1). Από τον αγώνα έλειψαν ο τραυματίας Βαγγέλης Μαργαρώνης και ο Χάρης Αγγελάκης ο οποίος είχε πάρει ειδική άδεια καθώς την Παρασκευή (8/12) η σύζυγός του Βάλια έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο είναι το τρίτο της οικογένειας. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε. Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Ερμή στον Κορυδαλλό.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Μεντάλλιας, Σκλάβαινας (50' Πάλλης), Γκιόκα, Γκαρής, Ρουμελιώτης, Χρυσοχόος (85' Κλέλλης), Πασβαντόπουλος, Γκοτσούλιας Π. (90' Λορέντζος Στ.), Μπακόμητρος Ν, Γκοτσούλιας Γ. Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Αστέρια Δραπετσώνας-Αμφιάλη 0-2, Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα-Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού 1-1, Ένωση Ρέντη-Παντζιτζιφιακός/Κάρπαθος 3-0, Μοσχάτο-Παννεαπολικός 3-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Ερμής Κορυδαλλού 0-0, Αετός Κορυδαλλού-Δραπετσώνα 1-0 και Οδηγήτρια-Δόξα Πειραιά 0-3 α.α.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png